Politik och mellanöstern: Rykten

26 oktober 2008

Rykten

Några dagar efter att en invit skickats till Hizbollahs ledare Sayyed Hassan Nasrallah skickats från en okänd person/flera okända personer spreds ett nytt rykte i nyhetsvärlden. Någon/några påstod att ledaren för den respekterade motståndsorganisationen hade förgiftats, något många nyhetsmedier runt om i mellanöstern snabbt snappade upp och sände till ett antal miljoner TV-tittare och radiolyssnare.

Morgonen därpå valde Hassan Nasrallah att visa sig på TV-kanalen al-Manar i direktsändning där han nekade till ryktet, och sade sig må toppen.

Alla medarbetare som jobbar nära Nasrallah är väldigt ambitiösa i sina jobb. Hizbollah är kända för att ha väldigt lojala medlemmar, så man utgår alltid ifrån att ingen och absolut ingen inom Hizbollah skulle ens våga sprida sådana rykten. Så, ryktet måste ha kommit från någon annan. Och med "någon annan" syftar jag på sionister. Annat än så kan det inte vara.

Kort efter Nasrallahs besök hos al-Manar reagerade tusentals människor och skrev brev till flera nyhetsmedier där de uttryckte glädje och lättnad över att den populäre ledaren mår bra.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=61284&language=en

Inga kommentarer: