Politik och mellanöstern: Miljö

16 oktober 2008

Miljö

Göteborgs stad överväger att förbjuda "miljöfarliga" personbilar. Ja, det är bra tycker jag. Tycker det är lite tråkigt att folk kör runt i stan med 2 ton tunga personbilar med motorer på 400-500 hästar. Vissa brukar inte köra utanför stan särskilt ofta. De kanske tar en sväng till stugan då och då, men räcker det då inte med en bränslesnål bil istället?

På senare år har allt fler börjat köpa allt lyxigare, och då även dyrare bilar. Som bilentusiast vet jag att de allra flesta lyxiga bilar i en miljon kronors-klassen är tyngre än billigare bilar. Dessutom är det omöjligt att hitta en lyxbil värd en mille med 4 cylindrar eller mindre. Det är från V6 och uppåt som gäller. Och ju dyrare bilen är, desto mer bränsle slukar den. Förstår att folk vill köra lyxiga bilar, men tillverkarna borde försöka dra ner på motorkraften och även tyngden på bilarna.

Miljön har uppmärksammats mer och mer på senare år, och intresset för miljön lär inte avta på många år. Vi behöver nya alternativ till bensin, diesel och etanol. Det finns el-drivna, hybrid och biogasbilar. Det finns ännu ett alternativ som aldrig fått plats i medierna; vatten. Faktum är att människan haft kunskaper att köra på vatten i snart 50 år. Många entreprenörer, särskilt amerikaner har byggt egna bilar som kan elektrolysera vatten, vilket då ger vätgas och syrgas som senare sprutas in i bilens motor. Enbart vätgas som bränslealternativ finns ju redan, men vätgas är explosiv och kräver stora volymer. BMW har en egen testbil som rullar på svenska vägar.

Dessa entreprenörer har dock aldrig uppmärksammats, och den "perfekta teknologin" har hållits borta från marknaden av maktgalna typer som valde istället att lyfta fram etanolen som "framtidens drivmedel", trots att etanolen är ca 35-40% mer miljöfarlig än bensin.

Hela tiden kommer nya tips på hur man "bör" leva för att vara snäll mot miljön. Det är synd tycker jag, för det hela stämmer inte. Att kasta tonvis av koldioxid i luften är inte bra av naturliga skäl. Vid vulkanutbrott slungas miljontals ton koldioxid och andra giftiga ämnen i luften, och i många fall dör växter och djur vid vulkanerna. Men Al Gore har fel.

http://scienceandpublicpolicy.org/monckton/goreerrors.html


Politikerna och medierna baserar sina val på Gore's felaktiga påståenden. Det är det som är det värsta. Jag har även träffat folk som sagt att solens aktivitet ökat markant på senare år, men det nekar NASA och ESA till. Vet inte varför de gör det, för det skulle annars förklara mycket. NASA döljer många saker, så det är inte konstigt isåfall...

Men vad jag hoppas på är att politikerna och medierna slutar "promota" saker som saknar lösning. Att förbjuda onödigt miljöfarliga fordon i storstäderna kan jag gå med på, men inte de flesta andra sakerna. Att tvinga folk att åka kollektivt är vad jag anser är ett hot mot våra friheter. Som medborgare ska man naturligtvis ta ansvar, och det kan man göra genom att köra en mindre bil som förbrukar mindre bränsle.

Inga kommentarer: