Politik och mellanöstern: "Nord Korea är inga terrorister längre"

11 oktober 2008

"Nord Korea är inga terrorister längre"

För några år sen provbombade nordkoreanerna sin första atombomb. Världen fick panik och vissa krävde även av Bush att anfalla landet, som Afghanistan och Irak tidigare. Men idag tas Nordkorea bort från USA:s egna terrorlista. Varför det? Jo, Nordkorea säger sig vilja samarbeta och dessutom göra sig av med kärnvapen. Så, världens mest isolerade land som för några år sen ville "spränga bort allt från jordens yta" är idag ett "snällt" land som västvärlden uppmuntras att samarbeta med? Tänk om Usama Bin Ladin tog en sån där vändning. Han kanske vill ta tomtens roll och dela ut fina presenter till alla barn...

Samtidigt skrev USA och Indien på ett avtal som innebär att USA och Indien ska börja samarbeta om "civil kärnkraft". USA säljer teknologi till Indien i syfte för att...jag vet inte, Indien har redan egen civil kärnkraft. Varför de vill köpa amerikansk teknik kan ha ett enda syfte - amerikansk kärnteknologi är säkrare. Så vi utgår ifrån det än så länge.

Även Iran vägrade att samarbeta med väst för ett antal år sen, mer exakt för ungefär 2 år sen. På senare tid har Iran lättat på trycket och låtit IAEA få inspektera anläggningarna. Trots det kör USA den hårda linjen mot Iran, så långt att man nekar iranierna rätten att få utveckla civil kärnkraft, exakt den som Indien nu får utveckla.
Nord Korea anklagades nyligen för att ha delat med sig av sin teknologi med Syrien, men eftersom de inte tillhör Bush's terrorlista längre var det väl bara ett påhitt.

Så...
1. Indien får amerikansk kärnteknologi.
2. Nord Korea är ett "snällt" land numera.
3. Iran nekas rätten till civil kärnkraft.
4. Ännu idag bryr sig ingen om att Israel hotar begå massmord på palestinier och libaneser med hjälp av s.k mini-atombomber.

Antar att Kim Jong II nu får besöka klagomuren i Jerusalem som de andra pro-sionisterna i väst...och Indien nu också.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=838757


http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=59684&language=en

2 kommentarer:

Anonym sa...

USA är tvingade att stryka Nordkorea från deras terrorlista om de vill att landet ska rusta ned och inte återuppta driften av sina kärnkraftverk. Så Nordkorea anses knappast som snällt av västvärlden, landet har en av världens största arméer och är oberäkneliga.

Ibrahim sa...

Jag tror inte att omvänd taktik ändrar på Kim Jong's fientlighet mot USA:s allierade. Nord Korea har kört på samma politik i flera årtionden...