Politik och mellanöstern: Efter attentatet i Sanaa

08 oktober 2008

Efter attentatet i Sanaa

För några veckor sen angreps en amerikansk ambassadsbyggnad i Yemen där 19 personer dödades. I förra veckan greps ett antal personer misstänkta för attentatet. Och som det ser ut ligger al-Qaida bakom även detta attentatet. Men denna gång är allt inte lika glasklart som det brukar vara vid liknande attentat. Islam har varit terroristernas mål. De använder sig av Islam för att "rättfärdiga" deras våld, trots att Islam egentligen förbjuder sådan våld. Jo, folk kan tydligen tolka saker och ting så vilt.

http://www.yobserver.com/front-page/10014956.html

(Artikeln finns längre ner på sidan)

Polisen i Yemen grep även araber som misstänks för samarbete med Mossad (Israels största säkerhetstjänst). Dessa spioner kunde p.g.a sina nationalitet röra sig ganska fritt, en israelit hade troligen haft det mycket svårare att spionera på ett arabiskt land.

http://www.yobserver.com/front-page/10014983.html


http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/7656807.stm


Många kan fråga sig varför Israel skulle vara intresserad av att skapa "islamistiska" terrororganisationer, men AIPAC har länge försökt få USA att anfalla Iran(som man försökte få USA att anfalla Irak under Bill Clintons tid). Att angripa amerikanska ambassadsbyggnader i mellanöstern och få det att se ut som om al-Qaida blir starkare, kan skapa en anti-iransk opinion i USA. Glöm inte att 11:e september attackerna fick USA att anfalla Afghanistan och Irak, det här attentatet i Yemen kan ha samma syften som attackerna mot WTC i New York och Pentagon.

Kan inte vänta tills rättegången mot de misstänkta startar. De tänker avslöja mer information om de misstänktas kontakter med Israel.

Inga kommentarer: