Politik och mellanöstern: Iran eller Israel?

12 september 2010

Iran eller Israel?

Vilket land föredrar du att stödja? Iran eller Israel? Med bara en vecka kvar till Riksdagsvalet har vänsterledaren Lars Ohly ställts inför den frågan. Enligt expressen.se påstår Göran Hägglund (kd) och journalisten Lars Adaktusson att Lars Ohly väljer Iran före Israel. Ohly nekar.

Jag får erkänna att jag inte följer debatterna i detalj. Jag läser alltid korta sammanfattningar dagen efter. Jag känner att denna fråga är känslig, särskilt med tanke på att vänstern är Israels bästa vän och att det finns någorlunda bra bevis på att de huliganerna som spred våld i Iran efter valet sommaren 2009 fick stöd från vissa personer här i Sverige. Sverige är ett näste för sionister, med andra ord.

Det är också intressant att Israel framhävs som en "demokrati" och Iran som en diktatur, trots att båda länder har regelbundna val men att Iran inte har apartheidlagar. Vilket Israel har. Vill man stötta demokrati i andra länder är det därför naturligt att stötta Iran då. Om man bara har två alternativ så att säga. Det finns ju självklart mer demokratiska länder än Iran. Men Israel är ingen demokrati. Israel är en fascistisk regim.

Jag har annars inte följt Riksdagsvalet på min blogg. Detta ska jag under nästa vecka förklara varför.

http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2131157/hagglund-ohly-har-valt-iran-fore-israel

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är vänstern Israel bästa vän?

Ibrahim sa...

Theodor Herzl, som anses vara den moderna sionismens fader hade en mentor vid namnet Moses Hess. Moses Hess hjälpte Engels och Marx skriva det Kommunistiska manifestet. Under början av 1900-talet var sionisterna verkligen socialistiska och marxistiska. Under de senare åren har de svängt lite mer till höger, men i många europeiska länder är det fortfarande vänstern som stöttar Israel mest. I Sverige är detta tydligast.