Politik och mellanöstern: Oppositionen i Bahrain slås ner, ett större krig väntar

22 september 2010

Oppositionen i Bahrain slås ner, ett större krig väntar

Ayatollah Hussein Nejati är representant till en av världens mest respekterade ayatollorna, Ayatollah Ali Sistani och boende i Bahrain. Men i veckan drogs hans och hans familjs medborgarskap in. Detta trots att Ayatollah Hussein Nejati föddes i Bahrain. Under veckan har flera oppositionsledare fängslats och blivit av med sina medborgarskap. Regeringen anklagar de för att ha planerat att genomföra en statskupp. Även TV-stationer har stängts efter att deras licenser dragits in.[1]

Många analytiker menar att regeringen försöker stoppa oppositionella krafter p.g.a. den påstådda konflikten mellan sunni- och shiiamuslimer. Oppositionen består till den mesta delen av shiiter som utgör en majoritet av landets befolkning. Samtidigt domineras regeringen av sunnimuslimer. Analytiker ser liknande angrepp på shiiamuslimer i många muslimska länder.

Än så länge är det väldigt tyst i massmedierna här i västvärlden. Så var det inte under "valfusket" i Iran ifjol. Så som dessa analytiker säger händer det här på flera ställen i den muslimska världen. I Jemen bombade regeringen den Houthi-dominerade regionen i norr av landet. Landets regering fick stöd från Saudi Arabien och USA. När Saudi Arabien köpte röster i Libanon inför förra årets parlamentsval var det då inte heller "brott mot demokratin" enligt massmedierna, då de inte brydde sig helt enkelt. Saudi Arabien köpte röster till de västorienterade partierna i Libanon. Oppositionen domineras av shiiamuslimer, och vill helst se ett närmare samarbete med muslimska nationer.

Samtidigt avslöjar den iranska tidningen PressTV svindlande 123 miljarder dollar värda vapenaffärer med flera länder på den arabiska halvön. Utöver Saudi Arabien omfattar affärerna Förenade Arabemiraterna, Omen och Kuwait.[2] Med dagens valutakurser uppgår värdet på affärerna till hela 730 miljarder svenska kronor. PressTV påstår att affärerna beror på USA:s oro över Iran, vilket delas av länderna på den arabiska halvön. Föga förvånande oroas de självutnämnda sunnimuslimerna i Saudi Arabien (de är snarare wahhabiter) över Irans växande inflytande i den muslimska världen. De som påstår att Israel kommer att anfalla Iran ljuger för sig själva. Snarare är det så att USA och Israel rustar upp dessa korrupta arabregimer för ett anfallskrig på Iran.

I FN:s högkvarter i New York träffade världens ledare under gårdagen. När president Ahmadinejad skulle hålla tal slutade plötsligt översättningen att fungera.[3] Ahmadinejad skulle kritisera dubbelmoralen i västvärldens supermakter. Det går rykten om att någon saboterat hans tal.

Det pågår seriösa försök att tysta Irans allt mer växande kritik mot hur västvärlden hanterar sin ledande ställning i den internationella politiken. Inte bara handlar det om det villkorslösa stödet till Israel, utan även om Icke-spridningsavtalet. Israel har återigen konstaterat att de inte tänker skriva på avtalet trots att omvärlden är övertygad om att landet har kärnvapen. Även om Israel inte hade kärnvapen, vilket många experter idag tror, är en vägran att skriva på avtalet inget mer än en belastning för Israel, som ständigt försöker vinna förtroende i omvärlden.

Israel har i många år hotat att bomba Iran. De gick så långt att de bombade en syrisk "kärnkraftsanläggning" för exakt 3 år sedan. Med tanke på Syriens reaktion lyckades israelerna inte förstöra något av värde. Annars hade det ju blivit krig. Men verkligheten är att 33-dagars kriget sommaren 2006 och Operation "Gjutet bly" under årsskiftet 2008/09 har försvagat israelernas stridsmoral. Israelerna tillät inte förr i tiden USA sälja avancerade vapen till arabländerna, men med tanke på att Israel idag uppmuntrar amerikanerna att sälja vapen kan man utgå ifrån att sionisterna försöker bygga upp en ny supermakt i Mellanöstern, nämligen Saudi Arabien plus grannarna på den arabiska halvön.

För att lyckas få med sig de korrupta arabregimerna har Israel låtit muta ledarna i dessa länder. Dessutom vill israelerna skapa 'Fitna', inbördeskrig i den muslimska världen. Ta Irak som ett exempel, och multiplicera det med några gånger. Du kanske kommer ihåg George W. Bush tala om sunni mot shiia-konflikter i Irak i början av 2004. Men det här är inte allt. Det finns två problem till.

Det första, och mest allvarliga, problemet är al-Qaida. Om du har följt bloggen länge har du kanske stött på mina argument om att al-Qaida samarbetar med Israel. En kort sammanfattning av mina argument lyder följande: "Fatah al-Islam i Nahr al-Bared". Flera av de terrorister som samarbetade med den al-Qaida cellen var spioner som jobbade för den israeliska underrättelsetjänsten Mossad. Dessutom har al-Qaida genomfört tiotusentals terrordåd i dussintals muslimska länder, men skonat Israel. Vita huset och Pentagon vill mycket gärna att vi alla ska tro att al-Qaida är kapabel att kapa fyra passagerarflygplan och krascha in de i tre byggnader inom loppet av minuter. Så, om al-Qaida är kapabel att göra det, kan de definitivt genomföra dåd mot israeliska mål. Men det har de inte gjort, och visar heller inget intresse att göra. Därför samarbetar al-Qaida med Israel. Al-Qaida angriper både shiia och sunnimuslimer i syfte att skapa 'Fitna', vilket är en sionistisk komplott mot Islam.

Det andra problemet är de kurdiska rebellerna som blivit allt mer aktiva i Turkiet, Irak och Iran. I Turkiet dödas soldater i attacker regelbundet. Trycket på den turkiska regeringen och armén ökar lika snabbt. Dessutom har ett dåd som drabbade den iranska staden Mahabad under dagen beskyllts på kurdiska rebeller.[4] De kurdiska rebellernas roll är lite suddig. Men många menar att Israel ligger bakom PKK, eller åtminstone delar av organisationens finanser. Tidigare använde man de för att försätta Irak i krigstillstånd. Efter Israels attack på Gaza-fartygen den 31:a maj i år försämrades Turkiets relationer med Israel. Då, lämpligt nog, blev PKK mer aktiv och genomförde flertalet attacker mot militära mål i Turkiet. Kanske var det en hämndaktion? Seymour Hersh, som avslöjade Abu Ghraib-skandalen skrev om det för 6 år sedan.[5]

1) http://www.presstv.ir/detail/143439.html

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=154929&language=en

2) http://www.presstv.ir/detail/143397.html

3) http://www.youtube.com/watch?v=wFiXj8USB18

4) http://www.dn.se/nyheter/varlden/bombdad-i-iran-dodade-minst-nio-1.1174995

5) http://www.guardian.co.uk/world/2004/jun/21/iraq.syria