Politik och mellanöstern: Al-Qaidas deltagande i kriget mot Islam

04 september 2010

Al-Qaidas deltagande i kriget mot Islam

Igår var det Qudsdagen, den dagen då människor världen över samlas för att protestera mot den israeliska ockupationen av Palestina. Det var ayatollah Khomenei som uppmuntrade till att demonstrera mot Israel den sista fredagen varje Ramadan. I år har Qudsdagen dock kantats av terrordåd, riktade mot demonstranter. Allra värst var det i den pakistanska staden Quetta, där minst 53 personer mördades av terroristerna.[1]

I onsdags föll 28 personer offer för samma terrorister, i staden Lahore.[2] Det är uppseendeväckande att Pakistan drabbas av terrordåd så frekvent när landet samtidigt brottas med en av de värsta naturkatastroferna i landets historia. Att terrorister inte har medkänsla för andra människor är inte så förvånande, men så illa? Terroristerna verkar inte längre söka politiska mål, utan snarare att utsätta många människor för så mycket lidande som möjligt.

Samtidigt hotar dessa terrorister att genomföra dåd i västvärlden. Det har de gjort i åratal utan att förverkliga sina hot. 9/11-dådet visade sig vara en konspiration från Mossad och CIA. Madridbomberna i mars 2004 och Londonbomberna i juli 2005 var inte heller genomförda av al-Qaida, utan snarare av en grupp människor som ville få världen att tro just det. Al-Qaida har därmed enbart fokuserat på att mörda muslimer. Att de också angriper pro-palestinska demonstranter bör vara ett bevis på det.

Varför Pakistan? Det funderar säkert många människor över. Vad är det som gör Pakistan till al-Qaidas nästa näste för terror? Inte kan det vara situationen i Afghanistan, eller? Om al-Qaida nu verkligen "hatar västvärlden", vilket de flesta säkert tror, varför genomför de då terrordåd i Pakistan, mot civila människor?
President Obama skickar allt fler trupper till Afghanistan. Samtidigt har kriget i landet intensifierats under de senaste åren. Det här är ett gyllene tillfälle för de som vill döda utländska soldater. Men ändå fokuserar al-Qaida på civila pakistanier. Varför det?

Den som minns belägringen av Nahr al-Bared sommaren 2007 minns nog också vilka ockupanterna var. De kallade sig för "Fatah al-Islam", och var en gren till al-Qaida. Al-Qaida valde att bygga en bas i Libanon långt efter att Israel invaderat landet. Dessutom lade man sin bas just i staden Nahr al-Bared, som ligger hela 170 km från den israeliska gränsen. Det kanske inte låter särskilt mycket, men i ett land som bara är 180 km från ände till ände är det mycket. Inte nog med det valde dessa "religiösa fanatiker" att råna en bank, vilket utlöste kriget mellan den libanesiska armén och Fatah al-Islam. Dessa fanatiker vill enligt många människor sprida en "extrem syn" på Islam, men samtidigt rånar de banker...

Att stjäla är strikt förbjudet i Islam. Dessutom är mord också förbjudet, och bestraffas inte sällan med döden. Al-Qaida, som både mördar och stjäl kan inte representera en konservativ syn av denna religion, utan snarare en förslappad syn, d.v.s. en liberaliserad syn av denna religion. Upphäver man religiösa förbud så är man väl liberalist. Eller har jag fel?

Oavsett vad folk tycker är det precis vad al-Qaida söker - att försvaga Islam genom att använda sig av exakt samma metod som israelerna gjort i drygt 60 år: Man säger sig vara muslim i syfte att få stöd från muslimer världen över. Men samtidigt mördar man muslimer genom att överträda islamiska lagar. Israel säger sig stå för demokrati och mänskliga rättigheter, samtidigt när den mördar och stjäl... detta i syfte att försvaga demokratin i världen. På samma sätt folk blir äcklade av denna "demokrati", blir de äcklade av denna "Islam", vilket al-Qaida säger sig representera. Israel och al-Qaida har mer en än sak gemensamt; båda två upplever allt mer avsky från sin omgivning.

Den första saken de har gemensamt är att al-Qaida skapades av Israels skapare, av Irgun, Haganah och Sternligan. Det var de israeliska terroristorganisationerna som använde sig av dessa terrormetoder först av alla. Al-Qaida är vad israelerna var på 1940-talet. Då ville israelerna bilda en stat med våld, vilket är vad al-Qaida vill göra idag. Men al-Qaida vill bilda en interkontinental stat - från Marocko i väst till Indonesien i öst, med Riyadh som huvudstad. Al-Qaida är inte i krig med västvärlden, utan istället med de som är emot denna idé.

Ju mer ni studerar al-Qaidas våld mot muslimer, desto mer förstår ni al-Qaidas sanna ansikte. Medierna i västvärlden försöker dra likhetstecken mellan al-Qaida och sanna islamister, sådana som kämpar för rättvisa och frihet. Egentligen bör medierna jämföra al-Qaida med sionismen, eftersom de skapades av samma sorts människor. Men majoriteten av massmedierna i västvärlden (och i hela världen) är ägda av sionister. Att människor inte riktigt förstår al-Qaidas intentioner beror på den massiva indoktrineringen som pågått i många år. Att de inte förstår att al-Qaida endast fungerar som dörröppnare för utländska ockupationstrupper är bevis nog på det...

1) http://www.dn.se/nyheter/varlden/over-50-doda-i-dad-mot-shiamuslimer-i-pakistan-1.1164274

2) http://www.dn.se/nyheter/varlden/manga-dodade-av-sjalvmordsbomber-1.1163240

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet det vad jag har menat ..om vi tittar på dom senaste dåden alqaida har utfört är dom flesta offren 95%är muslimer och bland annat mott shia muslimer för att blåsa upp ett krig mellan muslimerna de tjännar inte islam eller muslimer på utan islam fiender...alqaida har aldrig begåt någon form av attentat mott sionitiska intressen utan mest mott mosker folk församlingar.samtidigt kan man använda dessa terrorn mott islam och visa att islam är en ond våldsam religon vilket inte alls stämmer.Jag hoppas att flera människor förstår deta sammanhang mellan alqaida och terrorismen i världen.