Politik och mellanöstern: En gammal stat från den gamla världen

24 augusti 2009

En gammal stat från den gamla världen

Till min förvåning uppmanas nu israeler att bojkotta IKEA. Det är inte själva bojkottet som förvånar, utan närvaron av ett IKEA varuhus på ockuperad mark. Då är det väl bra att IKEA bojkottas.

Men men. Israelerna uppges vara enade i kritiken mot Aftonbladet (Sverige). Det kanske inte riktigt stämmer, men om det verkligen är så har jag en fråga; bör inte svenskarna vara enade de också? Ja ja, jag vet. Det är Israelvännerna som ställer till det, igen. Precis som under hela den sionistiska statens existens. Men påståendet om att israelerna skulle vara enade är bara en lögn, många israeliska politiker riktar sin kritik mot andra israeler, som exempelvis människorättsgrupper och massmedier.

Men faktum är att många börjar tro att det är den nuvarande regeringen i ockuperade Palestina som ställer till dessa problem. Detta är helt enkelt inte sant. Netanyahu och Lieberman är extremister, men detsamma gäller 99% av samtliga israeliska politiker. Ariel Sharon var en massmördare. Ehud Olmert var en inkompetent och korrupt politiker som bombade både Libanon och Gaza-remsan. Shimon Perez, Israels president, är också av samma sort. Ehud Barak gjorde en George W. Bush (tittade i en kikare med stängda skyddslockar). Shaul Mofaz är en djävul, enligt libaneser med erfarenheter från kriget 1982-2000. Oavsett vilka som innehar makten i Israel är det alltid personer som stöttar de sionistiska idéerna.

Men andra ord spelar det ingen roll om Lieberman eller jultomten innehar en viktig post i sionistiska Israel. Är jultomten emot ockupation, massmord och förtryck blir han avvisad av den sionistiska eliten och har absolut ingen chans att få en viktig post. Han kan bli parlamentariker, men då kastas han ut från Knesset och får spendera dagarna med sina arabiska kollegor som också kastats ut, just för att de kritiserat den sionistiska regimen. Israel har alltid varit så, och kommer högst sannolikt alltid vara så, tills sionismen själv avvisas.

Ett bevis på detta är den israeliska militärens provokationer, som ignoreras av israeliska politiker. Medan Hizbollah respekterar FN:s resolution 1701 fortsätter både IDF och IAF bryta mot resolutionen genom att kränka libanesisk territoriell suveränitet. Från och med den 14:e Augusti 2006, då resolutionen trädde i kraft, har den israeliska militären brutit mot resolutionen mer än 4.000 gånger, med ett genomsnitt på fyra gånger om dagen. Dessa kränkningar sker på olika sätt. Oftast flyger stridsflyg in i libanesiskt luftrum. Ibland tar sig israeliska fotsoldater över gränsen för att flytta på staket. En gång kidnappade man även en man, men lämnade tillbaka honom efter ett dygn, om jag inte tar fel.

Det finns inget som tyder på att israelerna vill ha fred. De fortsätter beväpna sig och anfalla sina grannar. På sistone har spänningen återigen ökat mellan Libanon och Israel. Jag kan nästan garantera att det blir ett nytt krig fram tills nästa sommar. Israel har satsat mycket pengar på sitt luftvärn, ett missilsystem som ska kunna skjuta ner mindre raketer som Qassam- och katyusha-raketer. Alla som studerat Israels beteende vet att ett nytt krig planeras. Shimon Perez påstod nyligen att Hizbollah har "80.000 raketer som kommer att skada Libanon", men Hizbollah nekar. De medger att de har 40.000 raketer, men som jag ser det har de idag betydligt fler medeldistansrobotar, sådana som kan nå hela ockuperade Palestina (räckvidd mer än 300 km). Så, även om vi talar om 40.000 eller 80.000, Hizbollah är mycket starkare idag då de har fler och större raketer samt luftvärnsmissiler som kan komma att pulverisera det israeliska luftvapnet, IAF.

Israels våldsamma beteende är den primära anledningen till att arabstaterna beväpnar sig. För det är den israeliska och våldsamma militären som har västvärldens fulla stöd som tvingar mellanöstern att skaffa vapen. Israel har begått massvis med brott genom åren, ändå fortsätter västvärlden stötta det landet. Det handlar som sagt inte om Lieberman eller jultomten har en nyckelposition i en regering i ockuperade Palestina, det handlar om västvärldens sista koloniala makt. Det är vad Israel verkligen är. En gammal stat från den gamla världen.

http://aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/helleklein/article5683680.ab


http://www.dn.se/nyheter/sverige/tusentals-israeler-bojkottar-ikea-1.937149


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=100441&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=100502&language=en

Inga kommentarer: