Politik och mellanöstern: Stödet till Israel har krossat drömmen om världsfred

12 augusti 2009

Stödet till Israel har krossat drömmen om världsfred

Efter första och andra världskriget var folk mer villiga att införa internationella regelverk för att förhindra framtida blodbad, särskilt efter NF:s (Nationernas Förbund, numera FN) misslyckanden med att hantera den ekonomiska krisen och fascismens framväxt under 30-talet. Efter andra världskriget bildades FN för att ersätta NF och för att deklarera de mänskliga rättigheterna och förhindra framtida krig. Men samtidigt när FN började jobba med att skydda de civila folkgrupperna i världen fortsatte Europa stötta en israelisk stat i Palestina.

Under de 61 åren som gått sedan ockupationen av Palestina började har miljontals palestinier antingen mördats eller tvingats fly från sina hem. I princip alla palestinier har sedan 1948 tvingats flytta mot sin vilja. Detta gör palestinierna till en av de värst drabbade folkgrupperna i världen under 1900-talet.

Samtidigt när västvärlden talar om demokrati, rättvisa och tolerans stöttar västvärlden en regim som inte står för något av dessa värderingar. Den s.k. demokratin i Israel är ett apartheidsystem som diskriminerar muslimer och araber och gör de till "en mindre viktig folkgrupp". Även de judar som är emot systemet förtrycks och diskrimineras. De enda som gynnas är de som stöttar systemet, alltså sionisterna. Rättvisa, tolerans? Nej, stjäl man land och dödar oskyldiga människor finns det varken rättvisa eller tolerans. Men varför stöttar västvärlden det här systemet? Varför denna dubbelmoral?

När George W. Bush förklarade krig mot Irak i våren 2003 sa han att han ville rädda det irakiska folket från en tyrann, Saddam Hussein. Det kan tyckas vara ädelt, men alla vet att det handlar om olja och dominans i mellanöstern. Enligt George W. Bushs retorik kunde USA lika gärna ha invaderat det ockuperade Palestina och gripit de israeliska politikerna och generalerna, eller invaderat Nordkorea och gripit den nordkoreanska ledning, eller kanske också invaderat Burma.

Med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna skapade man en upplevelse här i västvärlden, en upplevelse om demokrati och frihet. Medan västlänningar har fått leva i demokrati och frihet har andra människor förhindrats. De som förhindrat dessa människor är faktiskt västvärlden själv, med den amerikanska drömmen om världsherravälde i topp. Kommunismen kan också beskyllas, och det ska jag också göra med hänsyn till massmorden genomförda av ledare i kommunistiska länder. Men kommunismen är så gott som död idag, och ändå har en miljon irakier dödats av en s.k anti-sovjetisk terrororganisation vid namn al-Qaida sedan 2003.

Jag kan bevisa och förklara hur och varför al-Qaida samarbetar med USA, Israel och Saudi Arabien idag. Det är enkelt. Israel är det enda landet i mellanöstern som skonats av al-Qaidas terrordåd. Al-Qaida föredrar hellre att mörda muslimer i syfte att destabilisera mellanöstern. Och vilka vill ha ett destabiliserat mellanöstern?
Den västerländska eliten för att de vill kontrollera oljereserverna i mellanöstern, som sägs utgöra närmare 70% av världens totala kända oljereserver. Vi snackar om mer än 1.000 miljarder fat olja. Ett fat olja kostar idag omkring 60 dollar, alltså snackar vi om närmare 60.000 miljarder dollar, eller runt 450.000 miljarder kronor. Och nu är det här bara de kända oljereserverna, det finns mycket mer. Frestande, inte sant?

Västvärldens dubbelmoral gällande Israel har kraftigt försvårat utvecklingen av de mänskliga rättigheterna. Västvärldens dubbelmoral lyser starkt i världspolitiken, vilket legitimerar tyranner och ockupationsmakter världen över. Den simpla anledningen är för att västvärlden, som propagerar för demokrati, rättvisa och tolerans, stöttar en terroristregim öppet. Eftersom det var västvärlden som satte igång diskussionerna för FN:s deklaration för mänskliga rättigheter, ifrågasätts västvärldens dubbelpolitik idag.

Vad EU och USA måste göra för att lösa problemet är att sluta stötta fascisterna i ockuperade Palestina. Genom att pressa sionisterna som kontrollerar regimen som vi kallar Israel kan man sätta stopp för sionisternas konspirationer mot arabvärlden. Jag räknar med repressalier från sionisterna i form av terrordåd, som Irguns och Sternligans terrordåd på 30- och 40-talet. Men att lämna sionisterna i fred är värre. Västvärlden riskerar att isoleras från övriga världen, och länder som Kina och Ryssland kanske kan komma att försöka ersätta USA som supermakt.

Mycket står på spel idag, och jag tror att den ideologin som löser Palestina-Israelkonflikten kommer att dominera i framtiden.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3340075.svd


http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8196166.stm

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dollarn kommer falla snart och USA genomgår en ekonomisk kris som tar ner USA från tronen som supermakt. Det finns risk att USA splittras .

Så det vi kan säga nu är att vi kommer genomgå en mycket svår tid . Usa kommer smida onda planer som kan leda till konflikt med arabländer , stormakter och supermakter. Inte fan vill amerikanerna att USA splittras ? Dem kommer begå allt ont som finns i deras namn .

Ibrahim sa...

Dollarn borde kosta runt 2-3 kronor, inte 7-8 kronor. Wall Street typerna har manipulerat dollarns värde. När sanningen kommer ut lär den amerikanska ekonomin kollapsa, eftersom folk då inser att allt de äger är övervärderat.