Politik och mellanöstern: NGO monitor är en sionistisk organisation

25 augusti 2009

NGO monitor är en sionistisk organisation

Svensk biståndspolitik får mycket kritik, enligt SvD. En organisation som står för kritiken är NGO monitor, en organisation vars syfte är att granska andra NGO:s (icke statliga organisationer). I artikeln står det att NGO monitor anklagar svenska organisationer som Sida för att stötta anti-semitiska grupper i mellanöstern. I artikeln står det däremot inte vilka dessa grupper är, men på NGO monitor's hemsida pekas Hamas ut. Om detta verkligen stämmer tvivlar jag på, med tanke på blockaden mot Gaza-remsan.

Efter en snabb titt på deras hemsida visar det sig att NGO monitor själv är subjektiv i dessa frågor. I en "rapport" om användandet av klusterbomber i 33 dagars kriget mellan Hizbollah och Israel påstår NGO monitor att även Hizbollah använde sig av klusterbomber. HRW har "bekräftat" det, men det enda bevis HRW har är vittnesmål. NGO monitor fortsätter i sin rapport och kritiserar HRW i diskussionen om Israels klusterbombning av södra Libanon. Enligt HRW släppte Israel mer än fyra miljoner klusterbomber i södra Libanon, de flesta bara de tre sista dagarna av kriget. En miljon bomber detonerade inte vid nedslagen, och en hel del av dessa finns kvar än idag. Över 300 personer har dött eller skadats efter att ha kommit i kontakt med bomberna sedan kriget tog slut, enligt al-Manar.

NGO monitor påstår att Israel använde sig av klusterbomber för att "försvaga" Hizbollah, trots att de flesta av dessa bomber hamnade utanför stridsområdena, i byar och städer långt från gränsen. I fallet om misstänkta Hizbollah klusterbomber skriver NGO monitor inte mycket, utan hänvisar bara till HRW:s rapport. Det här är ett bra exempel på hur NGO monitor försvarar det israeliska bombardemanget av civila områden. Hamas och Hizbollah framställs som terrororganisationer medan Israel framställs som en "demokrati". Längre än så kommer man inte från sanningen.

NGO monitor's rapport om användandet av klusterbomber
http://www.ngo-monitor.org/article/hrw_s_cluster_munitions_report_under_the_fa_ade

HRW:s rapport om användandet av klusterbomber
http://www.hrw.org/en/news/2006/10/18/lebanonisrael-hezbollah-hit-israel-cluster-munitions-during-conflict


NGO monitor's rapport om svenska biståndsorganisationer
http://www.ngo-monitor.org/article/diakonia_an_analysis_of_activities_in_the_arab_israeli_conflict#gaza_


SvD:s artikel om kritiken mot svenska biståndsorganisationer
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3403443.svd

Al-Manar om skador orsakade av klusterbomber efter kriget
http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=98929&searchText=cluster&language=en

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar vara en riktig tönt. HRW har bekräftat att Hizbollah använde klustervapen. Inte bara med vittnesmål, utan genom att titta på klusterbomberna på marken!

Du är ju bara pinsam.

Till sist: självklart ska man vara sionist! Judarna har rätt till sitt hemland. Varför sulle man stödja skapandet av en 22:a arabstat ("Palestina") om inte också judarna får ha sitt land.

Om det inte passar så kan de palestinska araberna återvända till Arabien (Saudi) eller till dit de kom för några få generationer sedan (Jordanien, Libanon och Syrien).

Ibrahim sa...

HRW har inte publicerat mer än bara en rapport. Inga bilder, bara vittnesmål. Dessutom verkar israelerna ha kokat upp en story.

Det har alltid funnits judar i Palestina. De judar som bor där är faktiskt palestinier. Enda skillnaden är att några européer som kallar sig sionister vill ha en europeisk stat i mellanöstern. Varken mer eller mindre.

Du inser nog inte hur pinsam du är. Araber har funnits i Palestina i tusentals år, lika länge som hebréer varit där. Det finns araber och hebréer som är kristna, judar och muslimer. Sionister vill bara ha en stat i sionismens namn, tragiskt nog i Palestina.

Rättvisa sa...

Till "Anonym", sluta sprid sionist propaganda. Palestinier kommer inte frpn Saudi, de kommer ifrån PALESTINA. Jordanien var knappt bebott med människor för inte så länge sen bortsett med ett par tusen beduiner, något som sionist idioter inte känner till när de spyr ut sitt skitsnack, de sioniste som kom på dessa lögner brydde sig inte att kolla fakta innan de kom på deras lögner eftersom de visste att det skulle finnas idioter som sprider det vidare utan att ens veta vad de snackar om, så som du gjort.

Syrier, Palestinier och Libaneser har alla egna arabiska dialekter, om du nu tror att det aldrig funnits ett Palestinskt folk (typisk sionist lögn) så varför finns det då en egen Palestinsk dialekt?

Dagens judar däremot kommer ifrån HELA VÄRLDEN, det är därför en rysk jude ser ut som en rysk kristen, och en irakisk jude ser ut som en irakisk Muslim, och en etiopisk jude ser ut som en etiopisk muslim eller kristen, sionisterna kom på iden att förvandla judarna in till ett etniskt folk genom att koka ihop en massa lögner och ge dem namnet "israeler" för att få det att se ut som att de tillhör det forna israelitiska folket när dagens araber är mer nära det forna israelitiska folket än de som idag kallar sig för judar.

Fatta och inse, Man kan inte skapa ett land på någon annans land för att befolka det med folk från hela världen som varken har samma etniska rötter eller pratar samma språk eller har samma kultur. Och om du tycker att det är OK så tycker jag att du ska ge bort ditt land till sionisterna.
Hade sionisterna valt sverige istället för Palestina så hade dem gått runt och sagt att det inte finns något svenskt folk och att svenskar egentligen bara är norskar och danskar som kommit till sverige! Använd din hjärna istället för att tro på sådan uppenbar sionist propaganda.


HezbAllah använde sig inte av klusterbomber, de hade inte ens några, annars hade de ju använt dem på de invaderande sionistiska soldaterna som gav sig in i libanon för att slakta 1300 libaneser och skada tusentals- det hade ju vart mer effektivt än katyusha raketer och annat. Sionister älskar att anklaga araber för deras egna brott. Det är därför de till och med vänder på sanningen och påstår att det var araberna som stal landet från judarna (som kom ifrån hela världen och inte hade någon som helst koppling till Palestina) och inte tvärtom dvs att sionisterna stal landet från Palestinierna.
Det är därför sionister påstår att de inte finns något Palestinskt folk, för det finns inget "israeliskt" folk. Så funkar sionisterna, de vänder på allt.

Rättvisa sa...

fortsättning... (till Anonym)


Säg mig en sak, varför finns det inget "israeliskt" kök?`Varför är den mat "israelerna" presenterat som "israelisk" stulen Palestinsk, Arabisk eller persisk och europeisk mat som de invandrade judarna antigen tagit me sig från sina forna länder eller helt enkelt stulit från de Palestinska urinvånarna genom att kalla deras lokala mat för "israelisk"? Om det nu finns ett israeliskt folk som är etniskt bundna så borde de oxå ha sin egen mat kultur istället för att sno falafel, shawirma och hommos och sen påstå att det är "israelisk mat"! Varför finns det inga "israeliska" nationalkläder så som palestinierna har sina egna, varför finns det ingen gemen israelisk kultur utan istället flera stycken beroende på vart juden i fråga kommer ifrån för att inte glömma viss Palestinska kultur som sionister kallar för "israelisk"? Varför?

Varför va de Palestinska judarna som var religiösa emot att en sk judisk stat uprättas i Palestina? vet du varför? jo för att de inte kände att de hade något gemensamnt me de europeiska judarna som emigrerade till Palestina och sedan tog över det med StorBritaniens hjälp? De varken pratade samma språk eller hade samma kultur, de såg inte likadana ut, de hade inte samma värderingar, de hade inte ens samma religion, de emigrerade europeiska judarna var nämligen ateister eller extrem-sekularister till skillnad från de Palestinska judarna som förresten bara var ett par tusen medan Muslimerna var den klara majoriteten, vilket krossar argumentet att det alltid funnits judar i Palestina as if det innebär att Palestina automatiskt tillhör judar från hela världen när judarna bara var en VÄLDIGT LITEN minoritet och även om de hade vart en majoritet vilket de långt ifrån var så betyder inte det att de kan ändra sitt namn och sedan påstå att de Palestinska muslimerna/kristna inte är deras folk! och sen så var Palestinas urprungsfolk cannaniter, inte judar, Palestinier är idag caananiternas efterkomlingar och många Palestinska efternamn härstammar just från namnet caanan (exempelvis kanani, kananeh, kanan osv) så sionisterna kan inte på etniska grunder komma och påstå att Palestina tillhör dem (bortsett från de Palestinska judarna), det går heller inte att påstå att judar äger Palestina för att det funnits judar där. Judar finns idag över hela världen, betyder det att judarna äger hela världen? Eller betyder det att Muslimer äger alla länder de bor i? Isåfall så äger ju Muslimer sverige och har rätt att kicka ut svenskar från sitt eget land om man nu ska använda sionisternas "logik".


Det är dags att göra dig fri från sionist propagandan för den strider mot all förnuft.

Här har du en sida som kan upplysa dig med REN fakta istället för en massa skitsnack.

www.palestineremembered.com