Politik och mellanöstern: Terrorattack i Bagdad

19 augusti 2009

Terrorattack i Bagdad

Enligt källor dödades 95 personer och 563 skadades i en koordinerad terrorattack nära den gröna zonen i Bagdad under dagen. Attacken är en av de värsta på flera månader och förlamade stora delar av staden. Syftet med attacken var troligen att underminera den irakiska regeringen, då flera myndigheter var målet.
Al-Qaidas ledare har sagt att de vill se amerikanerna lämna Irak, men tydligen vill de att de stannar kvar. Jag antar att al-Qaida ligger bakom attacken då al-Qaida verkar jobba för USA:s intressen.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=99774&language=en


http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8208976.stm

2 kommentarer:

Unknown sa...

Detta är helt otroligt. Vem är det som bombar Irakiska städer ? Är det förvirrade "mujaheeden" eller är det ... ni vet ?


Det måste finnas någon bakom dessa fruktansvärda dåd. Vet du vad ibbe ? Från och med idag , Kommer jag aldrig tro att det är muslimer som ligger bakom dessa dagliga bomber.


Förresten , Vad har Al-Qaeda med det här att göra ? Dem har väl inte tagit på sig ansvar .

Ibrahim sa...

Jag antog att det var al-Qaida eftersom det verkar vara de som tar hand om dessa terrordåd. Allt fler människor tror att al-Qaida egentligen inte existerar och att CIA och Mossad ligger bakom dessa dåd. Hur som helst, i så fall är CIA och Mossad al-Qaida i verkligheten.