Politik och mellanöstern: Organhandel och antisemitism igen

19 augusti 2009

Organhandel och antisemitism igen

Igår uppmärksammade många människor Donald Boströms artikel på Aftonbladet. Artikeln fick särskilt stor effekt i Europa och mellanöstern. I artikeln anklagar Boström den israeliska armén för att ha deltagit i en organhandel, och drar kopplingar till korruptionshärvan i New Jersey som uppdagades för bara någon månad sen. I artikeln skriver Boström detaljerat om hur detta kan ha gått till.

Men Israel har reagerat på artikeln och har både anklagat Boström för att vara antisemit och Sverige för att ha tillåtit detta hända. DN skriver att både Sverige och Israel har yttrande- och pressfrihet, men tydligen kommer dessa två länder inte överens om hur mycket frihet journalister har. För den israeliska befolkningen är den israeliska militären nästintill helig. Därför tillåter israeler inte någon förnedra militären på något sätt, även om bevis för brott finns.

Jag förstår egentligen inte varför folk avvisar dessa anklagelser så lätt. Den israeliska armén har begått så många brott. Att de också skulle delta i en organhandel skulle inte förvåna mig ett dugg. Israels ekonomi är ju svag, de behöver lite pengar. Och ja, sen är man också antisemit bara för att man har bevis på att Israel är en terroristregim som ockuperar och dödar...och stjäl.

Här är ett videoklipp som illustrerar "pressfriheten" i Israel.


Donald Boströms artikel
http://www.aftonbladet.se/kultur/article5652583.ab

http://www.dn.se/nyheter/varlden/sverige-bojer-sig-for-israeliskt-myndighetspahopp-1.933568


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=99690&language=en

4 kommentarer:

Illwill sa...

Det enda jag bryr mig om i historien är: är det sant?

Om det är sant så skiter jag blankt i om judarna blir upprörda. Är det inte sant...samma sak, men då bör ansvariga avskedas.

Aftonbladet går inte att lita på, det vet alla...det samma gäller DN och SvD också. Men som sagt, är det sant?

Someone sa...

Självklart är det han säger sant.


Notera att de inte säger att de inte gör det, utan endast skriker antisemitism och 'demokrati'. Deras syn på demokrati är att man ska tysta sådant som är för de mänskliga rättigheterna.

Anonym sa...

"Därför tillåter israeler inte någon förnedra militären på något sätt, även om bevis för brott finns."

Och var finns dessa s.k. bevis?

Ibrahim sa...

Jo, håller med. Aftonbladet förtjänar inte sådan trovärdighet. Men enskilda artiklar kan inte avvisas bara hur som helst. Lyckas någon motbevisa Boströms artikel kan vi avvisa anklagelserna.

Nu klagar israelerna på artikeln för att de känner oro inför det faktum att den israeliska armén kritiseras allt mer av omvärlden. Israelerna hyser stor respekt för IDF och IAF för att ha möjliggjort ett liv i ockuperade Palestina, trots brister i säkerheten då och då. Men i rädsla för allt mer kritik låser israelerna in sig i en situation där de förnekar till alla anklagelser, oavsett vad dessa handlar om och oavsett hur mycket bevis det finns.