Politik och mellanöstern: Insamlingskonferens...utan Hamas

02 mars 2009

Insamlingskonferens...utan Hamas

Det första officiella mötet för att samla in pengar för återuppbyggnaden av Gaza-remsan har precis startat. Mötet hålls i turistorten Sharm el-SheikSinai-halvön och där har högt uppsatta ledare från flertalet länder anlänt för att vara delta. Konstigt nog blev Hamas aldrig inbjuden, dock PA (Palestinian Authority) med den självutnämnde presidenten Mahmoud Abbas (hans ämbetstid tog slut, men han sitter kvar).

Det är många siffror som presenteras, och många länder är tydligen beredda att betala stora summor pengar för reparationer...som i morgon lär bombas av IAF igen. Men det är inte det viktiga. Det allra viktigaste är att underminera Hamas position genom att exkludera de från ekvationen, där PA istället får vara med. Syftet med offensiven i Gaza-remsan december-januari var just att genomföra ett regimskifte, och sätta Mahmoud Abbas och de andra korrupta ledarna på "tronen" för alltid. Vi kan ju kalla deras planer för monarkiska, då syftet är att makten ska gå från far till son...som i exempelvis Saudi Arabien.

Medan PA styrs av "moderata ledare" (m.a.o. korrupta upp till öronen) består Hamas av mer nationalistiska ledare som vill skydda och bevara den palestinska kampen för självständighet. Förr försökte man att muta Hamas, men man misslyckades. Nu vill man istället genomföra en statskupp för att ge kontrollen över Gaza-remsan till korrupta ledare inom PA. Det var ju därför israelerna var så hängivna med att krossa Hamas innan Mahmoud Abbas ämbetstid tog slut den 9:e januari, men det misslyckades man med också.

Så, just nu försöker man exkludera Hamas från mötet för att underminera deras inflytande bland Gazas befolkning. Återuppbyggnadens syfte är att gynna PA, och därmed den sionistiska drömmen om att få styra arabledare. Man kan därmed se återuppbyggnadsförsöken i Sharm el-Sheik som ett mutförsök...

Jag är egentligen för återuppbyggnaden av Gaza-remsan, missta mig därför inte. Men när omvärlden försökte hjälpa Libanon hösten 2006 hamnade pengarna i Fouad Saniora's egen ficka. Risken finns att det samma händer i Palestina, alltså att Mahmoud Abbas behåller pengarna för sig själv medan det palestinska folket tvingas fortsätta sova i tältar. Det här är det mest troliga tyvärr. Sionisterna vill skrämma iväg palestinierna från landet, och det gör man inte genom att bygga upp nya hus. Det gör man genom att inte göra det, alltså tvingar folket leva i tält tills de får nog.

Jag hoppas att AL (Arabic League) varknar upp ur sin koma och tar initiativ till att återuppbygga Gaza-remsan, och också tvinga regimen Israel att stå för notan. De bombade Gaza-remsan, de får betala. AL bör passa på och tvinga Israel att betala notan för massförstörelsen i Libanon 2006.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=76031&language=en

Inga kommentarer: