Politik och mellanöstern: Anti-islamisterna frossar

08 mars 2009

Anti-islamisterna frossar

Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov har nog inte förvånat särskilt många människor, när han sa att det var okej för släktingar att hedersmörda totalt sju kvinnor i landet, vars kroppar hittades i november ifjol. Enligt DN fördömde först presidenten hedersmorden, men försvarar nu de. Anledningen sägs vara för att stärka presidentens makt i landet.

De senaste åren har det varit mycket debatt om just hedersmord. De två problemen som finnsmär att vissa muslimer tror att hedersmord stöds i Koranen (vilket det inte gör), medan andra, icke-muslimer också tror att hedersmord stöds i Koranen. Debatterna har alltså rört sig runt Islam och Koranen, istället för att nå ut till de som missuppfattat Koranen.

Som många kanske vet är det lätt att feltolka Koranen idag, nu när det finns många extremister som gärna tolkar Koranen fel på ett medvetet sätt och sprider sina misstolkningar. Jag blir bara förbannad varje gång en muslimsk ledare slänger ur sig så korkade kommentarer. Tycker synd att också tjetjenerna drabbats av sånt här. Något som inte kommer att göra saken bättre är de anti-islamister som kommer att utnyttja presidentens kommentar i syfte att smutskasta Islam.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det kanske är du som feltolkar?

Ibrahim sa...

Islam handlar om fred. Då kan man ju inte tillåta mord i Islams namn. Dubbelmoral ju...

Iyad sa...

http://www.islamguiden.com/hedersmord.shtml


Här är en bra text om hedersmord. Islam tar avstånd från sånt. De som begår hedersmord går inte efter Islam. Alla muslimska lärda håller med om att hedersmord är förbjudet.

Ibrahim sa...

Hedersmord, eller hedersrelaterade mord begås i alla länder, om än i olika omfattning beroende på vilket man talar om. Hedersmord är en urgammal tradition som lyckats följa med från generation till generation bland extremister. Massmedierna har anklagat Islam för något som begås överallt, när Islam också samtidigt tar avstånd från hedersmord. Tragiskt...

En mycket bra och intressant text som Iyad länkade hit.