Politik och mellanöstern: Kravallerna stannade hemma?

06 mars 2009

Kravallerna stannade hemma?

Kan inte låta bli att skratta. Vi alla minns ju rubrikerna inför tennis-matchen i Malmö. Medierna varnade om kravaller och polisen lånade in danska kravallfordon. Nazisterna hotade med att dyka upp och starta krig. Detsamma gjorde Afa.

Men inget hände! Stackars dessa domedagsprofeter som nu känner sig så hopplösa.

Jag hade ändå räknat med att fler hade dykt upp. När man snackade om att 10.000 personer tänkte vara med på demonstrationen lät det rimligt. Men att endast 20-30 personer demonstrerade känns konstigt. Det kanske blir fler imorgon.

http://dn.se/nyheter/sverige/kravallerna-uteblev-i-malmo-1.815432

2 kommentarer:

Iyad sa...

Idag var det riktigt kaos och krig mellan demonstranterna och polis. Man försökte ta sig igenom för att komma åt Baltiska hallen men lyckades inte p.g.a. den höga säkerheten. Spärrar, minst 20 polisbilar och bussar, runt 1000 poliser omringade demonstranterna och en helikopter flög ovanför oss under hela demonstrationen. Det var omöjligt att stoppa matchen. Men det berodde nog mest på att de som arrangerade demonstrationen (www.stoppamatchen.se) var för mesiga. Det roligaste var när en av ledarna för detta nätverket ställde sig upp på scen och sa åt demonstranterna "poliserna är med oss och är här för vår säkerhet". Haha. Poliserna var där för israelernas säkerhet. Jag och många andra var besvikna på de som arrangerade demonstrationen.
Vi var ca 6000-8000 pers.

Ibrahim sa...

Tack för den informationen.

Tror att arrangörerna inte ville dra det palestinska folket i smutsen. Många pro-sionister har likställt palestinier/araber/muslimer med nazister och andra bråkmakare.

Tråkigt att arrangörerna inte fattade varför polisen var där.