Politik och mellanöstern: Det socialistiska Sverige?

14 mars 2009

Det socialistiska Sverige?

Man ser ju väldigt fort att Socialdemokraternas politiska dominans försvunnit helt och hållet, sedan det 40 år långa innehavet av makten som tog slut på 70-talet . Visserligen har chefer alltid tjänat mer än vanliga arbetare, men det är ju galet stora skillnader vi ser. SEB har hamnat i blåsväder, och det bör inte överraska någon nu när allt färre litar på bankerna. Det är ju lågkonjunktur, en ekonomisk kris pågår. Det är så illa att pensionerna sänks med flera procentenheter. Ändå lyckas man skrapa ihop pengar och ge de i form av bonusar till cheferna.

Vad håller SEB på med? Försöker de medvetet bli av med kunder?

SEB:s vd Annika Falkenberg får 35,5 miljoner mer i pension. Varifrån får man sådana drömpensioner? Skulle också vilja ha...

Jag har egentligen inget emot att chefer får högre lön än arbetare. Chefer har mycket mer ansvar, trots att man här i Sverige inte ställer särskilt mycket krav på ansvar gentemot chefer. I andra länder är det lätt att bli av med en chef som inte gjort sitt jobb. Här i Sverige är det lite svårare. Här i Sverige hinner chefer kamma ihop hundratals miljoner trots att företagen går dåligt, och får ändå sitta kvar i flera år. Detta förklarar varför i princip samtliga större bolag går trögt.

http://aftonbladet.se/ekonomi/article4635170.ab

Inga kommentarer: