Politik och mellanöstern: Propaganda

15 mars 2009

Propaganda

För att visa en bild av hur den amerikanska propagandamaskinen fungerar vill jag länka ett videoklipp hit. På samma sätt man utnyttjade instabiliteten i mellanöstern för att invadera Irak, används samma metod för att bilda folkopinion mot Iran. Notera hur man också utnyttjar al-Qaida för att bilda opinion mot Iran. Al-Qaida hade ingen koppling till Saddam Hussein, och har ingen koppling till Iran. Al-Qaida styrs av den wahabistiska läran, som beskyller alla arab/muslimländer för allt som händer.

Glöm inte den här "nyheten": http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article4647769.ab



Visar väl att al-Qaida endast existerar i Fox News huvudbyggnad...och Bagdad (med stöd från amerikanska trupper).

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ska du inte lägga upp lite länkar som visar hur den Iranska propagandamaskinen fungerar också?
Bara som en motvikt...

Anonym sa...

Det där är inte riktiga bin ladin det där är ett sätt för att skapa konflikter i arabvärlden från usa. Usa = gangsterstat = israel

Ibrahim sa...

Den iranska propagandamaskinen är inte lika aggressiv som den amerikanska. Den är nämligen väldigt defensiv. Syftet med inlägget är att visa hur amerikanska massmedier "förbereder" det amerikanska folket inför ett krig.

Jag tror personligen att Usama Bin Ladin är död. Så, jag håller med om att andra ligger bakom hans kommentarer. Bin Ladin koncentrerade sig på kampen mot Sovjetunionen i Afghanistan. Nu snackar "han" bara om att störta arabregimer. Men man kan nog inte vara för säker på om det är så.

Anonym sa...

Amerikansk logik:

Al - Qaida är onda. Iran är onda. Alltså måste de samarbeta.

Ibrahim sa...

Japp, tydligen fungerar USA:s utrikespolitik på just det sättet.

Iyad sa...

Ibrahim om de arabiska ledarna är förrädare så är det klart de ska störtas. Straffet för förräderi är döden enligt Islam.
Jag stödjer de som kämpar i Irak och Afghanistan, dock inte de som dödar civila. Det är en sak du måste förstå IBB3. Ordet Wahabism grundades av Väst och hela Wahabi-tänkandet/mål är att gå tillbaka till Profeten Muhammeds sunna och till Koranen eftersom i mitten på 1900-talet så började muslimer mer och mer avvika från Islam. Mannen, Muhammed Abdul Wahab, ville motverka detta och alla som stödde honom blev kallade Wahabier. Det finns ingen Wahabi som säger att han/hon är Wahabi. Deras mål är bara att utöva Islam såsom Profeten och de första tre generationerna av Islam gjorde.
Sedan finns det en litet antal s.k. Wahabi- muslimer som är alldeles för extreme mot andra muslimer. Men dessa är bara i minoritet av alla salafier/Wahabier. Jag själv kallar mig inte "sunni-muslim" eller "salafi" osv. Men om jag ska säga vilken jag följer så är det närmast salafi eftersom jag anser att de är närmast sanningen. Men jag stödjer inte dödandet av andra muslimer bara för att jag anser att de dödar civila.
Du ska också veta att allt våld som pågår i Irak inte är de påhittade namnet Al-qaida och Bin Ladin. Det är inte dem som ligger bakom allt. Det är shia-muslimer och sunni-muslimer som krigar mot varandra. Sedan så finns det ju Blackwater i Irak också.
Allt detta är komplicerat och behöver lång förklaring men jag hoppas du förstår min poäng.

Ibrahim sa...

Det finns en hel del wahabister och salafister som är schyssta och klarar av att leva med andra muslimer. Men de flesta "extrema muslimer" väljer att följa just wahabism, kanske för att Usama Bin Ladin lyckades representera den på ett "bra" sätt. Wahabism har fått ett dåligt namn på senare år, och jag själv har inte sett några wahabister fördöma Usama Bin Ladins gäng. Amerikanska företag får fortfarande samarbeta med Bin Ladin-familjens bolag, trots att alla andra muslimska organisationer är förbjudna. Visar väl hur mycket wahabismen och Bin Ladin är uppskattad bland imperialister. Och det skrämmer mig faktiskt.

Sen har jag inte heller sett varken al-Qaida eller wahabister kämpa för muslimernas sak. Det är alltid civila muslimer som blir deras offer. Det här är inte vad profeten Muhammed (pbuh) sa att vi ska göra...

Iyad sa...

För det första har inte Usama Bin Ladin representerat sig själv. Allt vi vet om honom är vad västliga medier visat om honom. USA döljer sina förluster i Irak och i Afghanistan. Det enda man hör är om civila som dör. Detta eftersom de som kontrollerar all media vill visa att det är civila som dessa grupper riktar sig mot. Varför? För att skapa hat mellan folket. För att folket inte ska stödja dessa grupper som faktiskt krigar mot USA och inte muslimer. Som du vet finns det en privatägd militär i USA vid namn Blackwater. Du har säkert hört talas om dessa. Tänk efter lite. Om USA:s mål nu är att skapa hat mellan shia och sunni- muslimer genom Usama Bin Ladin, varför har man då aldrig sett ett tal av en Al-qaida anhängare som kritiserar eller hotar shia-muslimer? Vore inte detta bästa sättet att skapa krig mellan sunni- muslimer och shia?? TÄNK EFTER. Jag vet att du är lika mycket anti- propaganda och är försiktig med att tro på allt media säger. Men jag tror du omedvetet fått en bild av någonting som inte är sant. Al-qaida krigar mot USA och de har säkerligen dödat många irakiska förrädare. Det är ju allmänt känt att arabiska förrädare gör vad som helst för ett par dollar. Så irakiskt blod har de säkert i sina händer.

Sedan så finns det INGEN som säger "jag är wahabi". Det finns ingen i hela världen som kallar sig wahabi. Inte ens för sig själv. Det ordet existerar inte ens hos muslimer. Anti-islamister har bara kommit på detta namnet för att sära på muslimer.

Sedan är Bin Ladins familj emot Usama Bin Ladins handlingar och är inte ett dugg religiösa. Har du inte sett hans bror som bor i SB eller vart det nu var han bodde. Angående civila offer så är det vad media säger. Vi vet inte vad som verkligen sker. Det är inte bara Al- qaida som finns i Irak och krigar. Vem är det Iran ger vapen till i Irak? Al-qaida? Som är "anti-shia"? Njaa tror inte det. Det finns många grupper i Irak och Al-qaida står knappt för hälften av alla attacker bara för att media säger så.
Om inte dessa "wahabister" kämpar för muslimernas sak så undrar jag vem det är som dödar alla de amerikanska och NATO- soldater i Irak och Afghanistan DAGLIGEN.

Förövrigt. Mycket bra video =)

http://www.youtube.com/watch?v=wdBGLni9fHo

Ibrahim sa...

Faktiskt, al-Qaida är på USA:s sida. Säg inte att de krigar mot de amerikanska trupper, för det gör de inte. Dessutom, al-Qaida har visst sagt att de är emot shiia muslimer. Finns många exempel:

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=29053&language=en

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/D1B901E0-A9E5-4D3A-937B-7B5262BBE82C.htm

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=AKL20050930&articleId=1024

http://www.youtube.com/watch?v=82q2gaSyzbs

En gång sa Zawahiri att han hellre skulle samarbeta med sionister än shiia muslimer. Ett bevis på vad al-Qaida verkligen står för alltså.

Jag vill inte heller skapa konflikter mellan muslimer. Jag ser ingen skillnad mellan sunni och shiia muslimer, men jag tycker också att det är fel att skydda al-Qaidas handlingar genom att bl.a. påstå att de krigar mot USA:s ockupation av Irak. Var var al-Qaida när sionisterna genomförde massmord i Gaza-remsan? Usama Bin Ladin skickade ett videoband först 3 veckor efter kriget började.

Al-Qaida har genomfört terrordåd i Libanon, Syrien, Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan, Indien, Turkiet, Saudi Arabien, Oman, Yemen, Kuwait, Egypten, Algeriet, Tunisien men inte angripit Israel. Varför? Svaret är inte svårt att ta reda på. Al-Qaida är en israelisk/amerikansk uppfinning från början av 90-talet.

Liksom al-Qaida, Fatah al-Islam och alla andra som tillhör gruppen "al-qaedister" anser jag att även wahabismen bildades för de imperialistiska intressen. Men, folk försöker ignorera det och skapa fred med wahabisterna ändå. Hizbollah skrev på ett förståelse-avtal med salafisterna i Libanon. Det betyder att muslimer ändå försöker skapa fred, trots de imperialistiska försöken att skapa instabilitet i den muslimska världen.

Bin Ladins familj har nära kontakter med bl.a. Bushfamiljen. Det är bara att googla på saken så inser man hur det verkligen ligger till. Bin Ladin familjen, liksom George W. Bush, kände till 11 september attacken i förväg. Kanske inte hela familjen (hela släktet), men de som arbetar inom Bin Ladin-koncernen.

Det är afghanska motståndsgrupper som kämpar mot ockupationen av Afghanistan. Al-Qaida har bara kapat landet.