Politik och mellanöstern: Fredssamtalen i fara

10 maj 2010

Fredssamtalen i fara

Så sent som i helgen bestämde Fatah sig för att fortsätta med de s.k. "fredssamtalen" med den israeliska terrorregimen. Genast fick Fatah kritik, även från sina egna medlemmar. Idag verkar det vara så att Israel redan bestämt sig i förhand att fortsätta bygga illegala bosättningar på Västbanken och inne i Jerusalem trots "fredssamtalen". Därmed har Israel krossat förhoppningarna om dialog redan innan några fredssamtal ens hunnit dra igång... som vanligt.

Inte bara förolämpar Israel USA, vars sändebud George Mitchell förnedras i israelisk press och av israeliska politiker. De som lider mest är det palestinska folket, som har hamnat i en ond cirkel. Varje gång uppmanas palestinierna att föra dialog med israelerna, som reagerar med att tåga in i Klippmoskéns (Ariel Sharon 2000) eller godkänna bygge av nya bosättningar (vilket innebär att ett antal palestinska familjer tvingas lämna sina hem). Efter att fredssamtalen kollapsar är det alltid palestinierna som får skulden.

Israel har inte blivit världens mäktigaste supermakt för att den är stark. Den har blivit världens mäktigaste supermakt för att världen låtit den göra som den vill. Västvärlden har gjort allt för Israel förutom att bojkotta den...

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=136840&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=136823&language=en

Inga kommentarer: