Politik och mellanöstern: "Ship to Gaza" och kärnvapenhyckleri

29 maj 2010

"Ship to Gaza" och kärnvapenhyckleri

Jag har varit väldigt upptagen under de senaste 2 veckorna. Jag har, som ni säkert ser, ändå skrivit några inlägg. Den viktigaste nyheten den här månaden är Israels kärnvapen. Redan för snart en månad sedan drog det 8:e mötet om NPT (Non-Proliferation Treaty). USA monopoliserade världens kärnteknologi direkt genom att fortsätta anklaga Iran för att bygga kärnvapen, medan man ignorerar redan existerande kärnvapen i Israel. FN har i flera rapporter dementerat uppgifterna om atombombsbygge i Iran p.g.a. brist på bevis.

Utifrån detta har USA lyckats övertyga världen om att det bästa är att ha en "kärnvapenfri zon" i Mellanöstern. Trots att detta låter bra finns det två brister.

1. Israels kärnvapen kommer även i fortsättningen att ignoreras vilket USA redan visat.
2. Mellanöstern har inga kärnvapen, men den övriga världen har. Därav är Mellanöstern extra lätt att terrorisera i terrorns namn (al-Qaida, Israel, CIA).

Jag tror därför inte på att en kärnvapenfri zon i Mellanöstern är en bra lösning. Båda nämnda punkterna gör detta omöjligt. Hänvisar man även till det anarkiska systemet som dominerar dagens politiska värld blir detta ännu mer tydligt.

En till sak som man måste tänka på...
Gaza-remsan. Världens största koncentrationsläger. Visserligen ignorerar större delen av världen fortfarande då "Hamas är terrorister". Men Hamas är inga terrorister. Israel är en terroriststat. Som jag redan påpekat är det viktigt att tänka på att vi lever i en värld där anarki råder. Och den som har pengar är den som har makten. Därför finns det de som påstår att det är Hamas som är terroristerna. De har fått pengar för att säga så...

Ship to Gaza är exakt vad världens stater borde ha satt ihop redan för tre år sedan. Om världssionisterna envisas med att blockera Gaza-remsan är ett pansarbrytande initiativ exakt vad som behövs. Och dessa stater borde ha bestämt sig för att donera toppmoderna vapensystem till Hamas. 5:e generationens stridsflygplan. Medel- och långdistans robotar som kan bära mer än 2 ton sprängämnen. Satellit och radarsystem. Bland annat.

Det är vår plikt att hjälpa folk som är i nöd. Särskilt när folket förtrycks av våldsamma och rika extremister. Men som sagt, vissa får pengar för att göra vissa jobb, d.v.s. smutskasta de förtryckta.

Medan våra politiker planerar hur vi bäst konstruerar vapenfria zoner (så att man lättare kan invadera dessa områden i framtiden) ser vi hur samma sorts människor kritisera fredliga initiativ. Ship to Gaza levererar inga vapen till Gaza-remsan, utan enbart mat, medicin och maskiner avsedda för civilt bruk. Även när leveranserna är fredliga får de kritik. Hur hade det varit om de hade levererat vapen?!

Sionister är både desperata och korkade. Jag hade respekt för de tidigare, med tanke på deras tålamod och motivation. Men idag försöker de styra jorden med järnhand. De visar även hela världen vad denna järnhand betyder. Här i västvärlden stampar man på demokrati och mänskliga rättigheter med s.k. "terrorlagar", öppet stöd till Israel och nonchalansen gentemot Iran, Syrien och Libanon. Nonchalans, för att de inte inser att det är just dessa länder som kommer att befria världen från denna tyranni. Det tror jag i alla fall. Såvida fler länder inte deltar i framtiden...

Hamas stämplas som terrorister för att de genomförde självmordsbombningar mot ockupanter. Israel stämplas dock inte som en terroriststat, trots 62 år av ockupation, etnisk rensning, fördrivning av miljontals av människor och öppen terrorverksamhet (med mossad i topp). Detta reflekterar kritiken mot Ship to Gaza och försöken att göra Mellanöstern till en kärnvapenfri zon. Alla människor som har en fungerande hjärna förstår mycket väl att Israel kommer att exkluderas från denna "zon". Ingen vågar tro att USA och världssionisterna skulle vilja avväpna Israel från dess kärnvapen? Ingen. Absolut ingen.

Israel tycker sig även ha rätten att bestämma över de 1,5 miljoner invånare som bor i världens största koncentrationsläger, trots att Israel tvärt nekar de några som helst rättigheter. Även palestinier boende inne i ockuperade Palestina har färre rättigheter än de andra. Hur blir det då med de som röstade på Hamas?...

En ny kärnvapenkris är på väg. Det beror till större delen på västvärldens paranoia om Iran. Men det beror också på västs ovilja att stärka de internationella lagarna. Första steget att stärka dessa lagar vore att skrota staten Israel. Men som jag skrev tidigare är det pengar som styr och ställer i vår värld. Vi får se hur det blir när sionisterna blir panka...

http://www.dn.se/nyheter/varlden/tvist-om-israel-kan-stjalpa-karnvapenavtal-1.1113543

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=139612&language=en

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=128160§ionid=3510203

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/israel-klar-forlorare-i-propagandakriget_4784467.svd

2 kommentarer:

Tony sa...

"..Hamas är inga terrorister."

Det gjorde att de flesta människor inte kan ta dig på allvar, för att inte tala om andra befängda och verklighetsfrämmande saker som du skriver.

Ibrahim sa...

Så, du talar för "de flesta människor"? Är du deras talesman?

Hur är det då med de som påstår att Israel är en "demokrati"? Är inte de oseriösa?

Du får gärna komma med argument. Men de allra flesta som skriver här på bloggen och på andra bloggar har inget riktigt konkret. Det är alltid något i stil: "du är dum och har fel". Väldigt få människor kommer med argument.