Politik och mellanöstern: "Ta landsvägen", säger kritikerna

21 maj 2010

"Ta landsvägen", säger kritikerna

Den svenska båten "Ship to Gaza" är på väg till världens största koncentrationsläger, Gaza-remsan. Som namnet avslöjar är det alltså en båt. Egentligen flera stycken.

Men trots att initiativet är av humanitärt syfte har det ändå fått massiv kritik. Nu tycker jag att det är helt okej för sionister att klaga på de människor som bryr sig om sina medmänniskor och som är villiga att hjälpa ett folk som lider. Men en del av kritikerna tycker att förnödenheterna borde ha skickats med lastbilar. Det här säger mig två saker:

1. Antingen har dessa kritiker ingen koll på vilka lagar som gäller i de angränsande länderna (Egypten och Israel), då dessa lastbilar i sådana fall måste passera dessa territorier.

2. Sionisterna passar på att uppmana folk att skicka allt via landsväg så att egyptierna och israelerna kan konfiskera de hundratusentals ton av mat, medicin och teknisk utrustning.

Många liknande initiativ har ödelagts då man litade på Egypten och Israel. I de allra flesta fall släpps enbart en liten bråkdel av förnödenheterna. Resten konfiskeras eller transporteras tillbaka till ursprungsländerna, på initiativtagarnas bekostnad...

Sionister. Vad kan man göra med de och vad kan man inte göra med de?

Mer om initiativet:
http://www.aftonbladet.se/kultur/article7162940.ab

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=cCobB4mzdiE&has_verified=1

Här är det verkliga djuren!
Förtrycker hela befolkningen i Gaza!
Snart lyckas man med det viktigaste i världspolitiken, störta diktaturen i Iran och därmed försvinner pengarna som stödjer det riktiga ockupanterna, Hamas!

Ibrahim sa...

Så du försöker säga att det är palestinierna som ockuperar Palestina? Hoppas du verkligen på att folk är så dumma?...

Vad gör en regering som utsätts för statskuppförsök? Det är vad Hamas gör. Lägg ner terrorn, så slutar Hamas slå skiten ur pro-sionistiska konspiratörer. Så enkelt är det.

Iranierna har räddat fler människoliv än någon annan under de senare åren.