Politik och mellanöstern: Yttrandefrihetens sanna ansikte

15 maj 2010

Yttrandefrihetens sanna ansikte

Ytterligare en politiker jagas nu ner p.g.a. hans uttalanden om judar. För några månader sen var det Ilmar Reepalu, idag Ove Svidén. Enligt dessa massmedier som nu jagar honom skrev han på sin hemsida att judar "låg bakom 11/9 attackerna och Förintelsen mot judar under andra världskriget". Utan att behöva diskutera vare sig hans påståenden stämmer eller ej, ser jag ett problem här.

Ni ser, när muslimer anklagas för sådana brott som Svidén påstås anklaga judar för, är det helt okej. Massmedierna säger alltid "självklart är alla muslimer inte terrorister, men det är islamisterna som är det". Alltså är det okej att anklaga muslimer, eftersom en islamist är en politisk aktiv muslim.

Jag kan förstå att judar känner sig kränkta när de anklagas för att ha legat bakom så fruktansvärda brott. Det är därför alltid viktigt att folkgrupper inte generaliseras och buntas ihop. Om en jude faktiskt var inblandad i någon av dessa nämnda brott är det bara han/hon som är skyldig, och inte hela den judiska befolkningen. Det här är en självklarhet. Men vissa självklarheter kan ignoreras, och det har man gjort vad gäller den muslimska befolkningen i västvärlden.

Nu, till yttrandefriheten. Tidigare i veckan angreps Lars Vilks när han kränkte muslimer. Men ännu accepteras hans s.k. "konstverk" av politiker och massmedier. Judar kränks också, men då tar politikerna och massmedierna deras sida. Vi muslimer skulle gärna också vilja ha det så. Varför är det okej att kränka muslimer, men inte judar? Det är min fråga till alla som berörs av svensk politik om yttrandefriheten och religionsfriheten.

Min uppmaning till alla läsare är att studera hans anklagelser i stället för att låta massmedierna indoktrinera er med deras propaganda. Sanningen får ni inte via någon av de större massmedierna, utan från era egna initiativ att studera historiska händelser.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/c-riksdagskandidat-judar-lag-bakom-forintelsen-1.1097892

12 kommentarer:

Unknown sa...

Mycket sant, bra skrivet!

Anonym sa...

Tjaha.

Läs på lite historia t.ex Voltaire!! Det där med yttrandefrihet innebär inte automatiskt att man har rätt i vad man säger. Däremot innebär det inte att det är OK att ta till våld när någon säger nåt som inte passar!!! (Misshandel, mordbrand, kidnappning mm). En förment kränkning innebär inte att du kan kasta brandbomber omkring dej hur som helst!!!

Anonym sa...

Det finns många äkta judar som vill ha en ny oberoende undersökning om 11 september. Tragiskt att massmördare inte får ifrågasättas bara för att de är israeliska medborgare...och inte nödvändigtvis judar. Jeremy Rothe-Kushel som jobbar för "We Are Change" www.wearechange.org är också jude. En modig man som konfronterat vice-president Joe Biden med den vetenskapliga rapporten om nano-thermiten som man funnit i dammet från WTC. http://www.youtube.com/watch?v=DW9sesBESSs

Aaron Russo var också han jude som har gått ut offentligt med att 9/11 utfördes med hjälp av folk inom Bush-administrationen och inte av några muslimer. http://www.youtube.com/watch?v=h091kMDXvDA

Muslimer, judar och kristna för sanningen om 11 september - http://mujca.com/

Jocce Hedberg sa...

Skillnaden är ju inom vilket omfång av historien vi diskuterar. Dagens generationer är yngre och det som hänt den senaste tiden i form av fruktansvärda brott mot till synes oskylldiga offer ligger i många fall fundamentalistisk muslimer/islamister bakom. Jag kan tänka mig att tyskarna hade en liknande status under 50- och 60-talet. För att inte prata om hur illa vissa kurder/turkar eller folk på halvön utan för grekland känner för varandra.

Kontentan; just nu är islamisterna bovarna i dramat. Om de håller sig i skinnet ett tag skulle de också bli respekterade.

PS: Observera att de två grupper du tar upp judar/muslimer båda är direkt religiösa och nationsobundna. Kan vara bra att tänka på. Religion är ett satans styggelseverk i min mening, speciellt monoteistiska sådana.

Anonym sa...

Du verkar inte fatta att yttrandefrihet går åt båda hållen.

Ibrahim sa...

Med yttrandefrihet tillkommer ansvar, och det är att respektera andra folkgrupper. Det har vissa tydligen inte insett ännu.

Hur ska vi klara av att ha ett fungerande samhälle om folk kränker varandra?

Nisse sa...

Hej

Det finns ett uttryck av någon Fransk djuping någon gång ca 1700 talet som lyder

Jag föraktar din åsikt, men jag är villig att dö för din rätt att uttrycka den

Detta är en syn på yttrandefrihet som jag och troligtvis ganska många andra delar (Hoppas jag)

Problemet när det gäller Islam och muslimer är att många människor här i Väst har förbannat lite kunskap om både religionen och de olika kulturella dragen som finns hos människor innom Islam.

Det du skriver om att politiker och media ställer sig på judarnas sida när dom kränks och inte på muslimernas sida kan nog hänga ihop med att judarna inte slänger brandbomber omkring sig när de blir kränkta.
Tänk dig själv vilket politiskt självmord det skulle vara om en politiker gick ut och sa att det Lars Vilks gjorde var förkastligt på alla sätt och att muslimerna var berättigat förbannade, bara för att dagen efter konstatera att polisen gripit en ung muslimsk man för försök till mordbrand mot Lars Vilks.
OMVALD NÄÄÄ

Det bästa enligt min mening muslimer och Islam i Sverige kan göra är att visa att ni inte är så farliga som media försöker att få det att se ut som.
Med andra ord gillar ni inte Lars Vilks så skit i honom låt honom stå och tramsa på med sin konst medan ni kör er grej.

Ha det så gott
Nils S

Peder sa...

"Varför är det okej att kränka muslimer, men inte judar?"

Få se. Kränker man muslimer utsätts man för mordhot och attackeras fysiskt. Kränker man judar så kan DN skriva en artikel som klagar på det.

Vem är det okej att kränka och inte?

Ibrahim sa...

En muslim blir arg och slår er. Därför bedriver ni hatkampanjer mot Islam? Jag förstår hur man resonerar i så fall. Har sett såna tidigare, de kallar sig sionister.

Ibrahim sa...

Det verkar också vara så att folk glömmer bort Palestina alltför ofta. Det landet är ett bra exempel på att det faktiskt finns judar som är våldsamma. Men det passar att ignorera det som sagt...

Omar sa...

Om Voltaire levde i Sverige idag hade han suttit i fängelse för vad han skrev om judar.

Omar sa...

Två citat av "djupingen" Voltaire:

"The Jewish nation dares to display an irreconcilable hatred toward all nations, and revolts against all masters; always superstitious, always greedy for the well-being enjoyed by others, always barbarous -- cringing in misfortune and insolent in prosperity."

"Jews are the greatest scoundrels who have ever sullied the face of the globe ... They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and Germans are born with blond hair. I would not in the least be surprised if these people would not some day become deadly to the human race ... You [Jews] have surpassed all nations in impertinent fables, in bad conduct, and in barbarism. You deserve to be punished, for this is your destiny"

För dessa citat skulle han säkert sitta i fängelse i Sverige, som Ahmed Rami gjorde.