Politik och mellanöstern: Det verkliga hotet mot demokratin?

09 februari 2009

Det verkliga hotet mot demokratin?

Började reflektera lite när jag läste den här artikeln på DN.se. Den första manifestationen för Israel hölls för några veckor sen, och som de flesta säkert känner till fick man avbryta den när motdemonstranter sköt fyrverkeri raketer mot de Israel-vännerna.

Idag höll de en ny manifestation, tänkt som en fortsättning där den sist fick avbrytas. Över 300 poliser sattes in för att skydda de omkring 100 personer som var med. Trots att kriget (massakern/folkmord) i Gaza-remsan tog slut valde man ändå att hålla den här manifestationen. Sen krigets (massakerns/folkmordets) slut har allt fler bilder kommit ut som visar hur pass mycket förstörelse israeliska IAF sände ner från sina stridsflygplan. Dödstalet har passerat 1500 sedan länge, och antalet döda barn beräknas uppemot 500-600. Oavsett vad räknas detta som ett folkmord, ett medvetet folkmord...riktat mot oskyldiga människor som troligen kommer att bli motståndsmän om fem, tio, femton eller tjugo år, om ockupationen fortsätter så länge.

Att vissa trots allt väljer att hålla en misslyckad manifestation för en fascistisk stat som Israel, och påpeka dess rätt att existera på ockuperad mark är bara patetiskt. Visst har man rätt att uttrycka sina åsikter. I Sverige får man ju tycka som man vill. Men stödet till Israel har inget med att bevara och skydda de mänskliga rättigheterna, snarare tvärtom. Israel är idag det enda landet i världen som tillämpar apartheid lagar. Utöver det har Israel blivit mål för flest antal FN-resolutioner, som rör just de mänskliga rättigheterna på alla möjliga plan.

Att stötta Israel år 2009 är som att stötta Nazityskland år 1944. Visst finns vissa enstaka skillnader mellan båda regimerna, men i grund och botten styrs de av samma sort av politik. På samma sätt som nazisterna såg sig själva överlägsna alla raser ser sig även israeliter sig själva överlägsna alla raser, och även religiösa grupper.
Men nej...ändå väljer vissa att riskera likställas med nazister bara för att rättfärdiga staten Israel, och dess handlingar. Trots alla hemska bilder genom historiens gång väljer dessa att hålla en manifestation i centrala Malmö bara för att stötta ett ny Nazityskland, en ny fasciststat, en ny tyrann...

Jag tror på mänskliga rättigheter och frihet, men någonstans måste det finnas en gräns. Man ska inte kunna få stötta vad som helst. Och sen, efter alla dessa år, är det inte dags att börja respektera palestiniernas rättigheter?

Vad tjänar mänskligheten på att ha sådana okunniga människor som tror att Israels existens är viktigare än Palestinas existens? Varför är staten Israel så viktig egentligen? Judar fick bo i Palestina även innan Israel grundades. Enda skillnaden är att vi idag har ett nytt Nazityskland som förpestar världen med sina vidriga folkmord och sin vapenupprustning.

Inga kommentarer: