Politik och mellanöstern: Carl Bildt i skottlinjen

04 februari 2009

Carl Bildt i skottlinjen

Jag har skrivit en hel del om antisemitism på senare tid, särskilt under folkmordet i Gaza-remsan. Saken är att antisemitismen är så politiskt laddat och mycket, mycket mäktigare än pennan, eller automatvapnet, eller t.o.m en kärnvapenmakt som inte drar sig ifrån att spränga bort ett par kontinenter från jordens yta...om det nu finns en sådan makt.

Ordet antisemitism är ganska missvisande på sitt eget sätt. Visserligen utgör judar och hebréer en del av det semitiska folket, men det gör även araber och ett dussintal andra folkslag och grupper.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Semit
*

Att antisemitism omfattar enbart hat mot judar är konstigt, och som sagt missvisande.

Men jag vill med det här inlägget koncentrera mig på Israel-anhängare som använder sig av antisemitism för att uttrycka sitt stöd till det illegitima staten Israel. Jag har länge varit emot Israel, särskilt för att mina föräldrar flydde från Libanon strax efter Israels invasion av landet 1982. Dessutom grundar min kritik mot Israel även på ockupationen av Palestina, och den ständiga terrorn som riktas mot civila palestinier.

I mina ögon är Israel en fasciststat, en terroriststat vars existens går ut på att värna den masonitiska strävan efter världsherravälde. I Europa stöttade denna elit Nazityskland och Hitler för att döda så många människor som möjligt för att tvinga de överlevande att acceptera en korrupt union som idag kallas EU, den europeiska unionen.

Det tar inte lång tid att hitta bevis på att amerikanska och brittiska eliten stödde Hitler med pengar och flygplansbränsle. George W. Bushs farfar Prescott Bush var en av USA:s huvudfinansörer av Nazitysklands mordsmaskin.

http://video.google.com/

Även det här är intressant: http://www.rense.com/general30/cart.htm

Jag vill stryka under att min kritik mot Israel inte har något med judar att göra. Faktiskt, om man tar en titt på hur Israel fungerar som stat inser man att Israel motarbetar det judiska folket. Först och främst lever Förintelse-överlevarna under svåra förhållanden. De lever längst ner i det israeliska samhället, när de istället borde leva bland de högre skikten då Israel påstår sig värna om judar och särskilt de som utsattes för nazisternas våldsterror.
Dessutom grundar den moderna sionismen (Israels politiska ideologi) på en egen tolkning av Toran, den judiska heliga skriften. Liksom al-Qaida har en egen, fascistisk tolkning av Islam har även sionisterna sin egen fascistiska tolkning av Judendomen. Varken al-Qaidas politik eller sionisternas gynnar muslimerna eller judarna. Deras politik gynnar bara eliten.

Trots alla brott Israel begått kräver dess anhängare att ingen kritiserar Israels handlingar. Jag själv vet att hur mycket bevis man än lägger fram, som styrker påståenden om att Israel använder sig av terrormetoder, vägrar dess anhängare att acceptera faktum att Israel är en terroriststat, och i vissa fall hänvisar de istället till mossad-styrda hemsidor för att motbevisa faktum. (Mossad är Israels största underrättelsetjänst)

Den här kritiken mot Iran då. Kan man anklaga Iran-kritiker för att vara islamofobiska eller "anti-iranska"? Troligen inte, folk skulle ju bara skratta i ansiktet på en. Man har blivit van med att bara anti-israeliter kan vara antisemiter. Det här är resultatet efter 60 år av propaganda.

Anledningen till att jag skriver det här inlägget är reaktionen mot Carl Bildts kommentarer om förstörelsen i Gaza-remsan. I dagarna åkte Bildt dit för att vittna förstörelsen och blev rörd när han såg de demolerade städerna.

"De fungerande industrier som fanns är nu nästan totalförstörda. Och de är inte förstörda av strider utan medvetet sprängda. Det är en medveten förstörelse, säger Bildt på telefon från Gaza."
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=880314

Troligen räckte de här meningarna för de pro-israeliska bloggarna i bloggosfären här i Sverige att gå i taket. De blev ju rätt så sura, vilket man ser när man läser deras inlägg. De har börjat anklaga Carl Bildt för att vara antisemit (förvånad?). Att Carl Bildt skulle vara antisemit (i den bemärkelsen att han skulle hata judar) är inte troligt. Han tillhör själv eliten, då han många gånger deltagit i Bilderbergmötena.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderberg
*

Man börjar ju undra varför de anklagar Bildt. Kanske gör de det i ren desperation, nu när de inser att världen verkligen fått nog av Israel. Kanske gör de det för att de tror att Carl Bildt insett att Israel är ondskan, om han nu gör det. Eller så kanske de gör det för att påminna oss andra att inte kritisera Israel. Om Carl Bildt får antisemit-stämpeln får vi andra definitivt det också om vi väljer att kritisera Israel.

*I ett tidigare inlägg kritiserade jag wikipedias trovärdighet, så ni får gärna bortse från mina källanvisningar till wikipedia. Sen kan man ju också själv söka på relevanta ord på exempelvis Google.

Inga kommentarer: