Politik och mellanöstern: Israelisk spion gripen

16 februari 2009

Israelisk spion gripen

Mannen som gripits av den libanesiska armén med hjälp av Hizbollah sägs vara en libanes i 40 års åldern och boende i staden Nabatiye i södra Libanon.

Enligt källor har han erkänt, och sagt att han rekryterades under mitten av 90-talet i syfte att samla information om Hizbollah och den libanesiska armén.

De senaste åren har flera spioner gripits, detta i ett allt närmare samarbete mellan den libanesiska armén, regeringen och de fristående motståndsorganisationerna (främst Hizbollah).

Oftast brukar man gripa misstänkta efter ett antal månader av bevakande för att göra klart för sig att de misstänkta verkligen samarbetar med israeliska underrättelsetjänster, detta för att minska risken för att begå misstag, och skrämma iväg de riktiga bovarna.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=74188&language=en

3 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är väl inte att förskräkkas över. Detfinns en stor minoritet kristne i Libanon, och då är det väl bara naturligt att en och annan spionerer för Israel?

I Israel bor många palestinere och säkerligen finns det där många spioner med motsatt förteckn.

Iyad sa...

De här spionerna borde få dödsstraff!

Ibrahim sa...

Vilken religion man tillhör verkar inte spela någon roll. Hosni Mubarak är muslim, eller påstår sig vara en...men han är öppet på Israels sida.

Det finns säkert en hel del palestinier som spionerar för Israel. Hamas har ju gripit många misstänkta för att samarbetat med israeliska underrättelsetjänster.

Iyad. Jag tycker att dödsstraff är lite överdrivet. Men kanske borde arabländerna bygga en egen Sibirien dit kriminella skickades. Seriöst.