Politik och mellanöstern: Obamas administration nobbar rasism-konferens

28 februari 2009

Obamas administration nobbar rasism-konferens

Japp, det här är inget första aprilskämt. Då Israel återigen hamnat i skottlinjen (naturligtvis) då det officiellt är det enda landet i världen som ännu har apartheidlagar, bojkottar USA konferensen igen. Även Israel och Kanada vägrar att delta.

Att USA nobbar så viktiga konferenser händer ju, men alla gånger handlar det om Israel. Sen undrar amerikanerna varför halva världen hatar USA...

http://dn.se/nyheter/varlden/usa-nobbar-fn-konferens-om-rasism-1.810178

6 kommentarer:

Harry Harrysson sa...

Undrar var du får din info ifrån. I stort sett alla muslimska länder har apartheidlagar mot judar, i en del får de alls icke bo. Israel har full representation av araber i Knesset, sin riksdag. Hur många muslimska länder har motsvarande med judar?????

Läs på!

Ibrahim sa...

Judar i muslimska länder kallar sig kristna istället. Det är så i princip alla muslimska länder. Såvitt jag vet har de en viss representation, men ändå driver vissa arabregimer samma sorts bortdrivningspolitik av judar som europeiska länder gjorde på 30- och 40-talen. Med tanke på sionisternas fortsatta ockupation av Palestina är din fråga irrelevant.

Trots arabisk representation i Knesset är den obefintlig. Arabiska partier får inte delta i vissa möten och förhandlingar. De brukar också kastas ut när de kritiserar exempelvis murbygget i Västbanken.

Anonym sa...

Är det inte så att det bor mer judar på Västbanken än i hela arabvärlden?
Anledningen är väl att under kriget 1948 fördrevs de flesta judar från arabländerna (och många flydde till den nya staten Israel).

Vad jag tycker är synd är att denna konferens som skall handla om rasism istället handlar om Israel/Palestina konflikten. Det är absolut så att man kan diskutera rasism i Israel, men förra gången så var det det enda som diskuterades och då tröttnade Israel och gick därifrån.

Tror att nämligen att det kan behövas en konferens som bara handlar om rasism och så kan man ta konferenser som handlar om Israel/Palestina vid en annan tillfälle.

Ibrahim sa...

Håller med dig Magnus, att diskutera enbart Israel på en rasism-konferens är inte kul. Rasism finns ju överallt i världen.

Anonym sa...

Det är väl klart att det alltid handlar om Israel. Liksom judar beskylls för allt ont beskylls Israel som enda stat för allt ont.

De judar som bodde på Västbanken drevs bort av Jordan när Västbanken införlivades
med Jordan. Palestinier där fick medborgarskap i den palestinska republiken Jordan. När Jordan hade Västbanken från 1948 till 1967 ansågs den inte vara ockuperad. !988 tog Jordan ifrån palestinierna på Västbanken deras jordanska medborgarskap och kallade dem i stället palestinier i stället för jordanier.

Ibrahim sa...

Jag tycker att det är viktigt att göra skillnad på judar och terroristregimen Israel. Särskilt när sionistiska ledare tar avstånd från den judiska läran.

Jag finner arabländernas bortdrivning av judar dubbelmoralisk. Att kasta ut människor verkar de gilla, men än idag vägrar de göra något åt ockupationen av Palestina.