Politik och mellanöstern: Israel hotar igen

01 februari 2009

Israel hotar igen

Två raketer föll idag i ockuperade Palestina och skadade tre israeler. Al-Aqsa martyrerna Brigaderna tog på sig ansvaret. Ehud Olmert varnade för en "oproportionell" motattack, som om palestinierna aldrig sett något sånt tidigare, men tydligen vägrar israeliska ministrar slänga sig in i ett nytt krig (där fler israeliska soldater dödas).

Trots att Israel påstår att gränserna till Gaza-remsan är öppna är de egentligen stängda. Hittills har nästan inget kommit in till remsan, faktiskt inte mer än de diplomater och journalister som släpptes in trots israelisk vägran. Hamas och Fatah har ju hotat att återuppta kampen om gränserna inte öppnas, så man inser att israelerna vill ha krig.

Man inser också att det här är bara ett spel från Israels sida. Jag skulle våga satsa en miljon kronor (om jag hade så mycket pengar) på att Israel inom en vecka kommer att säga något i den här stilen: "Palestinierna fortsätter skjuta på oss trots att vi bara vill leva i fred. Vi försökte få de att sluta genom att släppa in mat och mediciner (självklart bara en lögn), men de bara vill döda oss, så nu måste vi agera".

Om ingen israelisk politiker säger ungefär så inom en vecka eller så får folk gärna ifrågasätta mina kunskaper i Palestina-konflikten. Självklart kan situationen utvecklas i en helt annan riktning fram tills dess. Dessutom är det snart val i Israel, och då är ett nytt krig icke-önskvärt. Kanske väljer Netanyahu (troligen nästa premiärminister) att följa i Olmerts spår och genomföra ett nytt folkmord i Gaza-remsan. Men som veteran i Palestinakonflikten är jag ganska säker på att Israel kommer att dra en sån där kommentar som jag skrev i stycket ovan. Det gör de alltid...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=879464

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket kan sägas om denna konflikt. Judarnas sätt att utnyttja något som hände för 60 år sedan (och dessutom överdriva det hela) för att kunna begå liknande övergrepp själva. Arabernas ovilja att hjälpa sig själva och anpassa sig till hur världen fungerar idag och inte för två tusen år sedan (araberna har ju trots allt inte tillfört något positivt till denna planet de senaste tusen åren).

Men vad det egentligen handlar om är att omvärlden skiter i vad som händer med palestinierna.

Varför? För att oavsett var i världen det finns araber/muslimer så finner vi exakt samma problem. Oavsett var de bor så rånar, misshandlar, mördar och självklart våldtar de. Judarna? De jobbar, utbildar sig och sköter sig.

Varför skulle någon bry sig om vad araber/muslimer råkar ut för när de inte kan uppföra sig som civiliserade människor, oavsett land de bor i?

Politiskt korrekt? Kanske inte, men sanningen är sällan det. Araberna har alla möjligheter att fixa sina problem själva, men de gör det inte. Varför ska vi (som vanligt) göra det åt dem? Ta ansvar? Eller väx upp och anpassa er efter hur världen ser ut. Till skillnad mot negrerna kan ni inte skylla på att ni har en snitt-IQ som är runt 84 (ni ligger trots allt över 90, om än inte mycket).

Dumpa religionen och er motbjudande kultur och uppför er som människor så kanske ni blir behandlade som sådana? Bara en tanke. :)

Glad amatör sa...

Jämför man Hamas raketbeskjutning med Israels svar ser alla en överväldigande skillnad.
Hamas måste ha förstått att deras beskjutning mera betraktas som en provokation än som en krigshandling.

Frågan är om man då ska provocera en av världens starkaste militärmakter och om man ska fortsätta att göra det när ens egna medborgare och barn drabbas.
Vad vi än tror och eventuellt hoppas så kan aldrig Hamas "vinna" över Israel och varför man då fortsätter att "kriga" i stället för att förhandla kan man verkligen undra över.

Observera att jag inte tar ställning för varken Hamas eller Israel. Båda har låst fast sig i något som inte kan lösas genom krig.
Förhandla, kompromissa, tänk på era medborgare och barn!

Ibrahim sa...

Till 'Glad amatör'.
Det handlar inte om att provocera, utan att skapa bättre villkor för palestinierna. När nazisterna invaderade Frankrike i andra världskriget formades motståndsgrupper i Frankrike, som slogs mot de nazityska trupperna. Exakt samma sak pågår i Palestina. Sionisterna har invaderat och ockuperar palestiniernas land, det är just därför Hamas existerar.

Israel må vara en av världens starkaste arméer, men som vi klart och tydligt ser spelar inte ens det någon roll längre.

Till 'Illwill'.
Jag vill tipsa dig om att ta och åka till arabvärlden eller den muslimska världen. Dina åsikter verkar grunda sig på ett typisk neokonservatistisk propaganda.

För att påminna dig, vill jag gärna säga att det var en arab som utvecklade algebran i matematiken. Utan den hade västvärlden aldrig kommit så långt i vetenskap och naturvetenskap som den nu gör.
Tyvärr har araber lång historia av förräderi. Långt från alla araber är förrädare, men våra ledare tenderar att bli förrädare förr eller senare, p.g.a maktgirighet. Men de senaste 5-10 åren har detta förändrats. Att vara arab och Israel-supporter är som att slänga i sig radioaktiv material, d.v.s självmord...
Men nästa gång du tänker resa, åk till mellanöstern. Nej, inte Israel utan snarare Libanon, Egypten eller den arabiska halvön.

Tycker att du har tråkiga åsikter och formulerar dig på ett tragiskt sätt.

Anonym sa...

Ibrahim!

Tycker du verkligen att det gågna kriget skapat bättre villkor för Gazaborna?