Politik och mellanöstern: Det är EG-domstolen som styr Sverige, inte riksdagen

10 februari 2009

Det är EG-domstolen som styr Sverige, inte riksdagen

EG-domstolen sa ja till datalagringslagen, och troligen ville den svenska riksdagen det också. Det var ju socialdemokraterna som först kom med initiativet, trots att de senare förkastade det, men än idag kan man säkert hitta anhängare av datalagringslagen hos vänstern, eventuellt enbart hos socialdemokraterna.

Att EG-domstolen styr Sveriges framtid är nog inte förvånansvärt hos de allra flesta, men jag blir förvånad över varför det plötsligt är så viktigt att även Sveriges teleoperatörer ska börja lagra vår information. Teknologi utvecklas. Folk kan börja skicka krypterade sms och e-post, vilket kommer bara att rendera datalagringslagen verklös och bortkastade pengar. Detta kommer i sin tur leda till nya kränkande lagar, som kostar stora summor pengar och som begränsar våra rättigheter ännu mera.

FRA-lagen gick igenom i somras, IPRED-lagen börjar gälla nu i April och datalagringslagen måste nu stiftas. Eftersom folk kommer att hitta nya luckor med tiden kommer våra politiker att försöka täppa de med nya lagar som kränker våra rättigheter ytterligare.

George Orwell's "1984", here we come...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2450033.svd

Inga kommentarer: