Politik och mellanöstern: Hamas-ursäkt?

06 februari 2010

Hamas-ursäkt?

Både på dn.se (1) och svd.se (2) kan man läsa att Hamas ber om ursäkt för att ha "skadat israeliska civila" under kriget med den sionistiska terroristregimen i vintern 2008-2009. Men, de är ensamma om det. Inga arabiska medier rapporterar det. Tvärtom.

Tayyar.org, baserad i Libanon, skriver att Hamas nekar till uppgifterna (3). Enligt källan gav Hamas en skriftlig ursäkt i form av den efterlängtade rapporten (som svar på Goldstone-rapporten) till FN "om de skador som kan ha drabbat civila israeler". Hamas står fast vid sin och övriga palestiniers rätt att använda väpnat motstånd mot den sionistiska regimen.

Maannews.net skriver att de civila israeliska dödsfallen var "olyckor" och att Hamas egentligen riktade samtliga raketer och granater mot den israeliska armén (4).

"The Israeli daily Haaretz said this included a section explaining that the death of three Israeli civilians from homemade projectile fire were accidents, and the projectiles were aimed at Israeli military targets. Of the 13 Israeli deaths during Operation Cast Lead, three were civilian."


Under operation Gjutet bly samlade IDF tiotusentals soldater vid Gaza-remsan. Temporära baser sattes upp i närheten av de illegala städerna och byarna. Och som ni kanske redan vet är de raketer Hamas har inte så sofistikerade. De flesta, i synnerhet kortdistansraketer, är tillverkade av låg kvalitet med tanke på den situationen Gaza-borna befinner sig i.

Varför påstår massmedierna att Hamas ber om ursäkt? Den israeliska regeringen och armén har avfärdat "ursäkten", så vilken roll spelar massmedierna här? Försöker de framstå Hamas som förlorare i denna kamp mellan Islam och sionism?
Högst sannolikt. Ni som följde 33-dagars kriget sommaren 2006 känner nog redan till detta. Medan massmedierna försökte få Libanon att framstå som totalt utplånat var det egentligen de israeliska styrkorna som var utplånade - ett trick massmedierna använder för att försvaga Islams starka moral och kraftfulla kamp mot sionismen.

1)http://www.dn.se/nyheter/varlden/hamas-ursakt-for-raketdod-1.1040649

2)http://www.svd.se/nyheter/utrikes/hamas-ursakt-for-raketdod_4221085.svd

3)http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/129099414431548584.htm

4)http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=259344

Inga kommentarer: