Politik och mellanöstern: Israel skakad och mållös av Sayyed Nasrallahs hot

18 februari 2010

Israel skakad och mållös av Sayyed Nasrallahs hot

För två dagar sen, i samband med årsminnet av martyrerna som fallit i kampen mot den sionistiska terrorn, hotade Hizbollahs ledare Sayyed Hassan Nasrallah krossa den israeliska staten om den angriper Libanon. Och denna gång, ryser israelerna verkligen.

Under 34-dagars kriget sommaren 2006 trappade Hizbollah upp sina hot - om Beirut angrips kommer de bomba Tel-Aviv. Israelerna tog hotet på allvar. De vågade inte bomba Beirut. Efter kriget fortsatte Hizbollah trappa upp sina hot, samtidigt när israelerna gjorde detsamma. Hizbollah bekräftade att de har medeldistansrobotar som kan bära flera hundra kg sprängämnen, tillräckligt för att jämna en 5-våningsbyggnad med marken. De har en räckvidd på över 100 km, vilket når Tel-Aviv nätt och jämt.

Under det senaste året har Hizbollah sagt att de har robotar som når hela ockuperade Palestina, vilket inkluderar staden Eilat, som ligger nästan 500 km från Libanon. Om detta stämmer är det dock osäkert om, men vad som är säkert att Israels mest hemliga bas, Dimona (där de påstås bygga sina kärnvapen) är inom räckhåll för Hizbollahs robotar. Och den ligger i norra Negev-öknen ca 300 km söder om gränsen.

För två dagar sen trappade Hizbollah ytterligare upp sina hot, särskilt p.g.a. Israels eskalering av sin militära verksamhet i södra Libanon. Nu är inte bara Tel-Aviv hotad, utan hela Israels ekonomiska och politiska centrum kallad Gush Dan, som omfattar flera städer som omringar Tel-Aviv. Detta har nått över huvudet på den israeliska ledningen, som nu valt att förbjuda israelerna från att lyssna på Nasrallahs tal. Förr brukade man lyssna på honom, i syfte att analysera situationen, men nu börjar rädslan verkligen ta tag i israelerna. Den israeliska ledningen har valt att inte kommentera hoten - de vet inte vad de ska säga.

Inte nog med det. Nasrallah hotade bomba den största israeliska flygplatsen, Ben-Gurion flygplatsen. Ingen arabisk ledare har vågat göra det tidigare. Bara det visar den nya geopolitiska balansens utseende. Sionisterna darrar nu av rädsla, medan araber äntligen börjar känna en form av kontroll, något de inte känt sedan västvärlden koloniserade Mellanöstern i början av 1900-talet.

Nu lär folk diskutera om Israel vågar angripa Libanon när Tel-Aviv riskerar bli en brinnande spökstad. Om Israel angriper, kommer dess ekonomi kollapsa. Och USA och EU måste då sätta in flera tiotals miljarder dollar för att rädda livet på ekonomin. Redan under 34-dagars kriget för 4 år sedan led Israels ekonomi svårt. Deras förluster var större än Libanons. Israels dagar är räknade.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=125079&language=en

10 kommentarer:

David sa...

Haha! Trams.
Israel hade full kontroll över luften i Libanon, och bombade Beirut (särskilt Hizbollahs områden i de södra förorterna) samt också Beiruts flygplats, under kriget som Hizbollah startade 2006.

Jag har ingen aning om var du får dina fantasier från. Du har sannolikt hjärntvättats av Hizbollahs propagandaorgan Al-Manar,

Ibrahim sa...

IAF förbrukade 90% av sina vapentillgångar, och bombade i princip bara civila hus, mest i Södra Libanon och söder om Beirut. Beirut bombades inte, bara Dayihe som är en förort.

Vill du förklara varför de israeliska politikerna inte vill svara på Hizbollahs hot?
Du verkar leva i den där drömvärlden där "Israel är mäktigast", men jag har själv sett israeliska soldater gömma sig i fosterställning så fort en kula flyger i luften. Det är mäktigt att se de ligga på marken.

Omar sa...

Inshallah broder. Israel är slut inom kort.

Ibrahim sa...

Inshallah.

Anonym sa...

David säg mig vad har Nazionist staten åstadkommit med bombningarna av Libanon och Gaza????
Jo jag ska tala om det för dig de har skapat ännu fler fiender till appartheid staten.
bara så du vet David jag är kristen från Libanon och jag har också blivit fiende till israel och Sionismen och detta pga vad de gjort i Libanon o gaza.
jag har vaknat o insett att Israel och Judarna vill inte ha fred de jobbar på profetiorna i GT om att de ska ha landområden från Nilen till Eufrat och idag inser jag att de verkligen arbetar på detta och då måste vi stoppa detta innan det är försent.

Ibrahim sa...

Precis som 'Anonym' säger. Vad har Israels massiva bombningar av civila områden lett till? Inga militära segrar i alla fall, bara civila dödsoffer.

Israel är en stat som bygger på massmord. Allt från Deir Yassin till Sabra och Shatila till Gaza-remsan senast. Under tiden har araberna lärt sig hur man bekämpar denna terrorstat.

Tack Svarten, det uppskattas mycket. =)

Anonym sa...

De va skit bra att Nasrallah svara på Israels hot, Israel har unden 1 och en halv månads tid hotat Libanon med att detonera några bomber i Dahie(förort) i södra Beirut, Folk säger att Nasrallah VILL ha krig och är krigshetsad, men de folket kanske inte märkte att 2 minuter innan "hotet" så sa Nasrallah att dem sist av allt ville ha krig, Så vem äre som är krigshetsad? Sionisterna som har hotat Libanon sen den 25 maj år 2000 eller Hizbullah som svarar på hoten och säger att dem sist av allt vill ha krig?

Ibrahim sa...

Det är klart. Nasrallah säger alltid att det sista han och Hizbollah vill är krig. Men till skillnad från korrupta arabiska ledare vet han och majoriteten av arabiska folket att det kommer att bli krig, eftersom västvärlden fortsätter stötta den här krigiska terroristregimen vi känner till som Israel. Det kommer bli krig. Och Hizbollah är redo.

Гаврило Принцип sa...

israelerna som lyssnar på Nasrallah och Al manar har ju respekt för honom eftersom de vet att han till skillnad från de notoriska sionisterna aldrig ljuger.

Följaktligen tar man hoten på allvar.

Rasstaten måste fortsätta de eviga krigen mot lokala icke-judar om man skall överleva som sådant, Libanon kommer att angripas igen men denna gång kommer förlusten att kosta tonvis av "dyrbart" judiskt blod, något man hittils sluppit i sina krig och ockupationer i Irak och Afghanistan där goyims nyttiga idiotarmeer kommer tillbaka hem i likkistor.

Ibrahim sa...

Alla i Mellanöstern vet att Sayyed Nasrallah är ärlig och infriar alla sina hot. Allt han lovar, händer så småningom. Nu när han hotar ödelägga Tel-Aviv fattar folk hur svag den israeliska staten verkligen är. Förut var Haifa målet, men nu riskerar huvudstaden bli en spökstad. Redan idag börjar israelerna fly ockuperade Palestina. De har insett att Israels dagar är räknade.