Politik och mellanöstern: Obama's initiativ redan ett misslyckande

14 februari 2010

Obama's initiativ redan ett misslyckande

Det talas mycket om Obama's senaste initiativ, vilket är att han tänker skicka en representant till OIC:s (Organization of Islamic Countries) möte i Doha. Sändebudet, Rashad Hussein sägs vara mycket respekterad av muslimer i USA och har arbetat med Obama-administrationen sedan Obama höll sitt "historiska" tal i Kairo i förra sommaren. Obama vill jobba för att förbättra relationerna mellan USA och världens muslimer. Men hans initiativ har redan misslyckats.

Igår drog den största operationen sedan november 2001 i Afghanistan, och de Nato-ledda trupperna har redan startat en offensiv mot "rebellfästen" i landet. Det talas redan om flertalet civila dödsoffer...

Ett annat problem är USA:s relationer till Israel, vilket är det största problemet. Så länge USA stöttar Israel villkorslöst kommer USA aldrig lyckas bli vän med muslimerna. Palestinierna har marginaliserats i mer än 60 år, och "det fria landet" (Land of the free) bör då hjälpa palestinierna och pressa Israel. Men det lär inte hända, med tanke på sionistiska lobbyorganisationer i USA. Det här problemet kommer inte att lösas så länge dessa organisationer har inflytande. Det amerikanska folket måste först bryta sig loss från dessa organisationer innan de kan förhandla med världens muslimer.

Det sista, och senaste, problemet är behandlingen av Iran. USA överväger att införa nya sanktioner mot Iran p.g.a. deras kärnprogram. Dessutom pressar Obama-administrationen mellanöstern mot Iran - de vill att den muslimska världen ska "avväpna" Iran, vilket är ett väldigt impopulärt steg. Efter huliganernas terror mot det iranska folket sedan valet har det muslimska stödet till Iran ökat kraftigt. Allt fler muslimer vill se en iransk atombomb, även om landet än inte startat utveckla sådana vapen. De anser att en iransk bomb kommer att förändra den geopolitiska strukturen i mellanöstern, och tvinga den amerikanska presidenten att dumpa Israel.

Som ni alla ser finns det fortfarande många problem kvar. Om USA vill förtjäna muslimernas sympati är det dags att lämna Irak och Afghanistan, sluta särbehandla Israel och sluta hetsa mot Iran. Men de kommer inte göra det. USA:s verkliga ledare (den superekonomiska eliten) och diverse lobbyorganisationer vill behålla dagens amerikanska politik, särskilt USA:s Mellanösternpolitik. Sanningen är att denna elit och dessa organisationer bryr sig inte om vad Obama tycker om muslimerna. De vill fortsätta med sin agenda, vilket är att göra Israel till den nya supermakten i världen och att försvaga andra stater.

Obama gjorde sig känd för sin kontroversiella politik redan under valkampanjen för 2 år sedan. Men inte så länge... Som de allra flesta misstänkte, förändrade Obama inget. Han fortsatte med krigen, fortsatte bomba Pakistan och fortsatte hetsa mot Iran. George W Bush, Obama... samma skräp, tänkte folk. Även när han höll det där talet i Kairo i juni i förra året dominerade misstankarna. George W Bush sa också att han ville samarbeta med de muslimska länderna. Under hans 8 år som president såg vi inget av det. De enda som samarbetade med USA öppet var de absolut värsta regimerna, Saudi Arabien och Egypten. Och på tal om Israel, som Obama på samma sätt som sin föregångare försvarar på absolut inga villkor i överhuvudtaget. USA är allmänt erkänd som Israel-slav. Och Obama verkar inte vara intresserad av att utmana den bilden, om man nu ska ta hänsyn till hans beteende gentemot Israel.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-starker-banden-med-muslimer-1.1045098


http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/02/20102141633626287.html

1 kommentar:

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack