Politik och mellanöstern: Stormöte i Damaskus

26 februari 2010

Stormöte i Damaskus

Hizbollahs ledare Sayyed Hassan Nasrallah och president Mahmoud Ahmadinejad träffade idag den syriske presidenten Bashar al-Assad i ett historiskt möte i Damaskus. De tre mest populära ledarna har träffats för att diskutera det fortsatta samarbetet och det sionistiska hotet mot regionen. Och ur mötet träder ett tydligt hot mot sionisterna; startar ni ett krig kommer det vara ert sista krig.

Under de senare åren har allt fler blivit mer och mer övertygade om att det kommande kriget kommer att vara mycket större än 34-dagars kriget mellan Hizbollah och Israel sommaren 2006. När israelerna inte längre kan kontrollera relationerna mellan Libanon och Syrien och finner Hizbollahs vapen intill gränsen, har israelerna inget annat val än att blanda in västvärlden i det kommande kriget. Därav, trycket på Iran. Presidenter och statsministrar i västvärlden pressas av sionisterna att kritisera Iran. Annars hotas deras länder av regimbyten.

Situationen blir ännu mer känsligare när de tre ledarna varnar israelerna för ett nytt krig. Iran kommer definitivt blanda sig in om Syrien eller Libanon blir angripet. T.o.m. Hamas lovas betydligt mer stöd, och med det kommande presidentvalet i Egypten i nästa år ökar trycket på en av arabvärldens största länder befolkningsmässigt sett. Egypten har länge varit lojal mot Israel, men instabiliteten i landet kommer att sluta med att ett till angränsade land till det ockuperade Palestina står med tiotusentals soldater på gränsen. Jag förutser att Mubaraks regim kollapsar inom det kommande året (eller inom 2-3 år) och att gränsen mot Gaza-remsan öppnas. Så, Hamas kommer att få många nya vapensystem framöver.

Israels nästa steg är att samla västvärldens trupper i regionen, i synnerhet i ockuperade Palestina. Redan nu argumenterar flera israeliska politiker och militära figurer för närvaro av Nato-trupper i landet. Dessutom kommer västvärlden öka sin militära närvaro i medelhavet och vid persiska viken. Vi kommer inte se några överenskommelser som leder till nedtrappningar vare sig i Irak eller i Afghanistan. Tvärtom, sionisterna kommer göra allt för att skicka fler soldater dit. Nu trycker de även på Sverige för att skicka trupper till Afghanistan.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=126416&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=126492&language=en

6 kommentarer:

Anonym sa...

Herrgud ge dig. Sluta vara så partisk. Om du skall resonera så här kan du lika väl erkänna att du starkt hatar västvärlden. Du är inte rättvis då du hela tiden får iran syrien och Hizballah att se oskyldiga ut. Du vet mkt väl att hizballahs plats i Libanon är en fara. Militären i libanon måste stärkas och ta över den makten hizballah har för att konflikterna skall minska.

Ibrahim sa...

Du vet väl att det är just Hizbollah som beväpnar den libanesiska armén? Jo, det är sant. USA vägrar sälja vapen. Ryssland vågar inte bråka med Israel. Så, det är Hizbollah som skaffar den libanesiska armén nya vapensystem... med hjälp av Syrien och Iran.
Frågan är; vad är ditt problem???

Hizbollah har räddat Libanon flera gånger. Ge mig gärna ett exempel när de satte landet i fara. Det enda sättet att minska antalet konflikter är för västvärlden att börja sätta press på Israel. Om västvärlden hotar om att bojkotta Israel lär israelerna bli mer samarbetsvilliga.

Niklas Andersson sa...

Hej Ibrahim,
jag ser att du bl a nämner 9-11 på informationen om dig själv. Har du sett följande pdf-fil som menar att 9-11 iscensattes av Israel?
http://www.nyapolitiken.biz/911/JCN%20Did%20911_%20See%20The%20Evidence[1].pdf

Läs igenom det så ser du att allt inte är vad det verkar vara.

Ibrahim sa...

Tack för länken.

Anonym sa...

Det är sådana människor som dig, som har en utbildning men använder den på fel sätt. Hjärntvätt!

Ibrahim sa...

Vadå? Missbruka sin egen utbildning?

Alla levande ting på denna planet vet att så fort västvärlden sätter press på Israel har vi tagit ett jäkla stort kliv närmare världsfred. Enda skillnaden är att vissa förnekar denna sanning.