Politik och mellanöstern: maj 2009

29 maj 2009

USA beskylls för terrordåd i Iran

En bomb som detonerade i en moské i Iran dödade minst 19 personer igår kväll. Enligt källor var de flesta besökarna shiiter, och att staden där dådet ägde rum består mesta delen av sunniter. Enligt BBC anklagar Iran USA för att ha legat bakom attentatet, och man menar att valet den 12:e Juni är syftet med dådet. Som i de allra flesta länderna är sådana attentat mer känsliga i valtider. Tillvägagångssättet är väldigt likt al-Qaidas taktiker...som går ut på att skapa konflikter mellan shiiter och sunniter.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/05/200952823114385961.html


http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8073336.stm

28 maj 2009

Israel vill inte ha tvåstatslösningen

Många gånger har världen ställt krav på palestinierna att acceptera tvåstatslösningen. Palestinierna utlovas fred och välstånd i utbyte mot ett erkännande av staten Israel. Därför är de flesta palestinierna idag redo att acceptera tvåstatslösningen. Men är israelerna det?

I sitt besök i Washington D.C valde Benjamin Netanyahu hellre diskutera Iran framför Palestina. Han ansåg tydligen att det fantiserade "hotet från Iran" var viktigare att diskutera än den 61 år långa konflikten mellan palestinier och israeler. Under ett möte i det israeliska parlamentshuset, Knesset, förkastade fler israeliska politiker tvåstatslösningen. Israelerna vill alltså inte ha någon lösning på konflikten.

Bra att nämna det nu när många människor tror att israelerna egentligen vill ha fred...

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=87417&language=en

Fler spioner gripna

Enligt källor greps ytterligare fyra misstänkta spioner i Libanon idag. Detta innebär att antalet gripna spioner är omkring 30 personer totalt. Ytterligare ett halvt dussin personer är misstänkta för spioneri, men som flytt landet. Libanons regering krävde i veckan att Israel ska lämna tillbaka de misstänkta, och har krävt att FN ser till att det blir av.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=87415&language=en


http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128879819716811869.htm

25 maj 2009

Israel planerar inbördeskrig i Libanon

Efter det att Der Spiegels artikel om utredningen av mordet på Rafik al-Hariri publicerades gick i princip alla större politiker i Israel ut och anklagade Hizbollah för mordet. Samtidigt sa de sig vilja "skydda" de sunnitiska libaneserna genom att uppmana de att ta ställning mot Hizbollah. En uppmaning till att starta ett inbördeskrig vill det säga.

Det här är inte första gången, men kanske den sista. Det här är det sista kortet Israel kör med. De som studerat utredningarna om mordet vet att USA, Israel och Saudi Arabien har sina fingrar i spelet. När kortet har gjort sitt kommer Israel inte finna en annan möjlighet än att förklara krig mot Libanon. Israelerna har svårt att acceptera att oppositionen är på väg att vinna det libanesiska parlamentsvalet.

Under dagen har spänningen ökat markant, särskilt mellan Libanon-Israel och oppositionen-14 mars blocket. Risken finns att det blir ett nytt 7:e maj, vilket innebär att 14:e mars blocket återigen försöker belägra Beirut. Händer det igen kommer Hizbollah att slå till hårdare mycket hårdare än under konflikten 7:e maj 2008. Västvärlden lär gnälla om att en "statskupp" är på gång, vilket kan resultera i ett israeliskt angrepp.

Den andra scenarion är att Israel anfaller direkt, troligen under den militära övningen som börjar nu i veckan, med motiveringen att "Hizbollah är på väg att vinna valet", vilket israelerna "inte kan acceptera".

Egentligen är detta inte förvånande. Alla vet att Israel kommer att försöka invadera Libanon så länge Israel existerar. Men med Der Spiegels artikel har man försökt provocera fram ett nytt inbördeskrig i Libanon. Blir inbördeskriget inte av blir det ändå ett krig. Just nu är risken för ett nytt krig mellan Libanon och Israel inom den kommande månaden så gott som 1:1. Nu beror allt på hur mycket israelerna är villiga att pressa fram ett krig, antingen ett inbördeskrig i Libanon eller ett mellanstatligt krig.

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128877321101200595.htm


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=87018&language=en

24 maj 2009

Der Spiegel sprider lögner

Så sent som för två dagar sen erkände John Hanna, en av Dick Cheney's närmaste medarbetare, mordet på den förre detta premiärministern Rafik al-Hariri. Med tanke på erkännandet borde det ha blivit ett stort medieuppbåd och krav på erkännande inför Hariritribunalen, som tar hand om utredningen i mordet. Men så har det inte blivit.

Tidigare idag gick den tyska tidningen Der Spiegel ut med en grov anklagelse. Enligt tidningen påstår en okänd källa att Hizbollah låg bakom mordet på Rafik al-Hariri. Det är inte första gången, men valet av tidpunkt är särskilt intressant. Det har ju "bara" gått 4 år och 3 månader sen mordet ägde rum. Vissa verkar gilla att dra ut på vissa saker...

Om Hizbollah nu låg bakom dådet måste de ha haft information om vilken frekvens Hariri's störningsändare sände ut sina signaler, signaler som förlamade bl.a. fjärrutlösta bomber. Intressant nog är det bara CIA som har den informationen. Nej...istället hänvisar den här okända källan till att man har mobiltelefoner som bevis.

Så, John Hanna har erkänt. Varför tar massmedierna inte upp det? Jo, det här är ett bevis på att sionister kontrollerar Europas massmedier. Protestera den som vill...

Jo, det är en till grej jag vill ta upp. DN skriver att den s.k. "tidnings-döden" är ett "hot mot demokratin". Jag vill gärna säga emot. För borde det inte vara tvärtom? Särskilt med tanke på att sionisternas grepp om monopolet nu sinar bort? När ett vakuum börjar ta plats, är jag säker på att nya tidningar kommer att komma fram. Kanske är dessa mer pålitliga än exempelvis Der Spiegel.

En sista grej, Rafik al-Hariri var en vän till Hizbollah. Kanske dags att ha bättre koll på läget istället för att slänga ur sig pinsamma påståenden. Men vad gör man inte för att tjäna Israels intressen inför det libanesiska parlamentsvalet?

Hariritribunalen förkastar Der Spiegels rapport
http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128876281004180255.htm

Dick Cheney ligger bakom mordet på Rafik al-Hariri
http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128874554002630635.htm

23 maj 2009

Nytt krig inom de kommande veckorna?

Krigsberedskapen har höjts i Libanon inför parlamentsvalet och den militära övningen i Israel, som äger rum mellan 31 maj och 4 juni. Saad al-Hariri, partiledare i al-Musta'bal kallade idag gårdagens besök av Joseph Biden "historisk". Biden's besök syftade till att stötta det 14:e mars blocket, och försökte också muta den libanesiska armén genom att lova att sälja vapen till armén om "den såg till att Hizbollah inte vinner valet". Hur som helst, det blir trots allt bara gamla vapen från Vietnamkriget...som vanligt.

Både USA och Israel uttrycker oro inför valet, då alla som har koll på valkampanjerna är säkra på att oppositionen lär vinna det. Det libanesiska folket har fått nog av den sittande regeringen. Att ge den regeringen fyra år till är alltså det sista folket vill ha.

Jag har funderat lite på den här oron. Saken är att det finns risk för att det blir krig. Den risken är liten just för att Israel är försvagad. Libanon är däremot mycket starkare nu jämfört med sommaren 2006. Libanon är enat idag. Dessutom vill israelerna gärna lära sig av den kommande övningen, som är den största i landets historia. Att gå till offensiven helt plötsligt skulle också minska landets trovärdighet, då eventuella framtida övningar skulle övervakas ännu hårdare av grannländerna.
Å andra sidan är Israel rädd för vad vissa kallar "Hizbollahstat". Hizbollah har sagt att de inte vill styra Libanon, men kommer att göra det om ingen annan vill göra det. Hizbollah kommer trots en valseger inte styra Libanon enhälligt. Hizbollah kommer att samarbeta med sina allierade som tillhör det oppositionella blocket.

Jag är ganska säker på att USA kommer att försöka blockera Libanon efter valet, om de inte sätter stopp för valet i förväg vill det säga. Enligt källor har Saudi Arabien (allierad med USA och Israel) övervägt att stoppa valet med våld. Vinner oppositionen kan vi i framtiden se fler destabiliserande våldsdåd, troligen väldigt lika de som ägde rum under åren 2005-2007. Det finns indikationer på att Fatah al-Islam (understödd av USA, Israel och Saudi Arabien) finns kvar i Libanon.

Vi kan vara ganska säkra på att USA och Israel kommer att försöka stoppa oppositionen, för det sista man vill är en s.k. domino-effekt, d.v.s. att fler länder i regionen följer samma anti-amerikanska politik som just nu är väldigt populär i Libanon.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=86766&language=en


http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128875426298633304.htm

22 maj 2009

Nyckelpersoner ur Bushadministrationen erkänner mordet på Rafik al-Hariri

För några veckor sen avslöjade frilansjournalisten Wayne Madsen Dick Cheney's "dödspatruller". Seymour Hersh bekräftade senare existensen av dessa dödspatruller.

Nu framgår det att nyckelpersoner i Cheney's närmaste krets börjar erkänna bl.a. mordet på Rafik al-Hariri. De anser dock att det inte är ett mord, utan "en del av kriget mot terrorismen". Tydligen innebär "kriget mot terrorismen" också övertaganden av länder, då syftet med mordet var att göra det lättare för israelerna att återockupera Libanon.

"In the early days, many of the names were cleared through Cheney's office. One of his aides, John Hanna, went on TV and acknowledged that the programme exists, and said killing these people is not murder but an act of war that is justified legally."

Den s.k. Hariritribunalen kollapsade för några veckor sen när de fyra misstänkta officerarna släpptes, vilket då innebar att man inte hade några misstänkta kvar. Enligt kritiker drog neokonservatisterna i USA ut det hela för att stärka de anti-syriska politikerna i Libanon. En för tidig kollaps hade försvårat kriget mot Libanon 2006, då israelerna var i stark behov av de anti-syriska krafterna i landet.

Barack Obama har under sina första månaderna som president förhalat de rättsliga processerna mot Bushadministrationen, som just nu är misstänkta för flera brott. I USA är det allra viktigaste hanteringen av tortyren mot misstänkta terrorister, då tortyr är olaglig enligt den amerikanska konstitutionen. Allt fler amerikaner vill se en rättslig process mot den förra administrationen, men Obama anser att det "inte är lägligt" just nu.



Det nämns att Ariel Sharon också var inblandad. Enligt säkerhetsorganet ISF i Libanon har man hittat en hel del sprängmedel hos de misstänkta spionerna. Det finns en möjlighet att dessa spioner hjälpt de ansvariga att leverera sprängmedel till den platsen där Rafik al-Hariri mördades. I så fall kan ISF ha information om leveranserna.

Slutligen passar det att nämna om att ytterligare två misstänkta spioner greps i Libanon under de senaste 24 timmarna. Båda gripanden ägde rum i södra delen av landet, den ena i Sheeba-området och den andra i Marjayoun-Hasbaya. Enligt ISF börjar spionerna känna oro, vilket kan avslöja dem. Ett antal spioner har flytt över gränsen till ockuperade Palestina. Ett 30-tal personer har antingen gripits eller flytt landet.

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128874554002630635.htm


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=86626&language=en

Reflektioner inför EU-valet

I början var det svårt att bestämma mig om jag skulle delta i EU-valet. Parlamentsvalet i Libanon sammanfaller ju på samma dag, den 7:e juni, och jag vill gärna rösta i parlamentsvalet. Men för att kunna göra det måste man åka ner dit, och det kan jag inte p.g.a. skolan. Så, jag kan åtminstone rösta i EU-valet.

Jag har fortfarande svårt att bestämma mig vilken sida av den politiska strukturen jag ligger på. I en del frågor är jag vänster, andra höger. Jag är ändå mer vänster än höger, men att rösta på ett vänsterparti innebär fortfarande att svika ett antal frågor, därav de allra flesta är också avgörande. Så fram tills TPB-debatten var jag helt vilse.

När den debatten tog fart insåg jag hur viktigt det är att skydda Internet. Kanske måste man skydda Internet från pirater, men allra viktigast skydda den från politiker som vill censurera. Kanske handlar EU-valet 2009 mestadels om Internets framtid. Men kanske bara för oss ungdomar. Men EU-valet i år lär ju avgöras av debatten om Internet och hur människor röstar.

Jag växte upp med Internet. Jag använder den mest till att inhämta information och uttrycka mina åsikter, i ämnen som rör politik. I början var jag lite naiv. Jag var väldigt optimistisk och många människor talade ju om "den gyllene tidsåldern" inför millennieskiftet. Efter elfte september attackerna och den växande osäkerheten i världen växte mitt intresse för politik. Jag började söka efter ny information, sånt som massmedierna gärna inte tar upp. Vissa skulle kalla dessa för konspirationsteorier, men jag lärde mig faktiskt hur världen verkligen fungerar.

Bakom skuggan av västvärldens villkorslösa stöd till Israel såg jag Libanons utveckling på nära håll. Jag insåg att massmedierna och många politiker inte bara förvränger bilden av situationen i mellanöstern - de ljuger aktivt. Lögnerna om irakiska massförstörelsevapen är ett annat exempel, men som tvärtemot andra händelser fick massmediernas uppmärksamhet. Jag har ingen anledning att lita på västvärldens massmedier. Ingen har det. De är väldigt selektiva...

Samtidigt när somaliska pirater börjar leka gangsters som om den Adenviken vore Harlem eller Detroit, pågår en jakt på virtuella pirater på nätet. Dessa pirater fildelar allt möjligt för att det är ett väldigt lätt sätt att få tag på musik, filmer och spel. Jag förstår dem. I alla fall i vissa fall. Ingen föredrar att köpa en CD-skiva med 10 låtar som man egentligen inte vill ha. Men vissa gör det för att de inte har ett annat val. Virtuella butiker som iTunes kom ju också väldigt sent.

Det är ingen tvekan om att musik-, film- och spelbranschen måste hitta nya, lättare sätt att sälja sina produkter. Det är ingen tvekan om att de måste sänka priserna på sina produkter. Som jag ser det är priserna baserade på tidigare generationers köpkraft. Den köpkraften har ju förändrats över tid. Idag är det många fler som köper musik och film.

Jag kanske röstar på piratpartiet. Har jag inte bestämt mig blir det ändå piratpartiet. Kanske är det bättre än att rösta blankt. Jag tycker att det är viktigt att skydda Internet från EU-politikerna. Utan ett fritt Internet har vi ingen frihet kvar i samhället.

http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/vad-ska-du-rosta-pa-i-eu-valet-1.869858

Joe Biden i Beirut

Efter Hillary Clintons besök i April kom också den amerikanska vice presidenten på besök till Libanon under fredagen. På senare tid har amerikanska politiker uttryckt oro inför det stundande parlamentsvalet i Libanon, då det pro-amerikanska blocket har haft problem med sin kampanj. De två största aktörerna inom det 14:e mars blocket Walid Jumblatt och Samir Geagea har haft svårt att komma överens på många punkter.

Alltmer pekar till fördel för oppositionen, med Hizbollah och FPM i toppen. De senaste årens politik har visat sig vara en katastrof för Libanons säkerhet och ekonomiska utvecklingen. Premiärministerna Fouad Saniora (pro-amerikan) har visat sig vara en stark Israel-sympatisör, vilket visade sig under det senaste kriget när han gav information till israelerna om var de skulle fälla bomber. Trots att den libanesiska BNP:n har fördubblats under 2000-talets första årtionde har lönerna varit oförändrade. Idag äger kuwaiter och saudier det mesta av Beiruts fastigheter och jag känner själv många som tvingats flytta från Beirut p.g.a skenande priser på fastigheter.

Under den här perioden har ett flertal politiker öppet visat stöd till Israel, vilket anses vara förräderi då Israel dagligen hotar Libanons säkerhet. Men dessa politiker har fått stanna kvar, vilket är ett bevis på omfattande korruption. Detta har lett till osäkerhet, ett problem som oppositionen nu vill lösa. Dessa politiker har ständigt varnat oss för Syrien och Iran. Det är i princip samma sorts häxjakt som här i västvärlden. Iran framställs som ett hot mot Libanon. I verkligheten hjälper Iran Libanon.

Det bör då inte överraska att oppositionen nu är mer populär.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/05/200952273939976536.html


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=86626&language=en

19 maj 2009

En ny illegal stat i Palestina?

Det här kommer som en överraskning för mig. Hamas och Fatah har under den senare tiden hållit möten i syfte att lösa sina vänskapsproblem. Då och då har man talat om framgång. Men enligt al-manar och al-jazeera har den palestinske presidenten Mahmoud Abbas format en regering, utan det folkvalda partiet Hamas.

Det som gör saken värre att den nya regeringens statschef, Mahmoud Abbas, inte längre anses vara president längre. Hans ämbetstid tog slut den 9:e Januari och han lyckades sitta kvar med motiveringen Hamas, och att därmed palestinierna behövde en "motpol". Han påstod också lagarna gav honom rätt att sitta ett år till, tills en ny president väljs fram.

PA (Palestinian Authorities) ses redan som en illegitim politisk organisation då Fatah fått mycket kritik för att gå Israels ärenden. Korruptionen är vardag, vilket är den främsta anledningen till varför Hamas valdes av en majoritet i Januari 2006. Det här lär onekligen orsaka fler politiska problem i Palestina.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=86214&language=en


http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/05/2009519133817748184.html

Spionrekryterande på facebook?

Enligt SvD och BBC varnar Israel sina medborgare för att "fiender försöker rekrytera spioner" på facebook. Enligt källorna har redan ett antal incidenter ägt rum. Ett antal israeliska medborgare som är medlemmar på facebook har blivit kontaktade och blivit erbjudna pengar för att dela med sig hemlig information om Israel.

De som följt min blogg känner säkert till att fler än 20 spioner gripits i Libanon sen september ifjol, samtliga misstänkta för samröre med israeliska Mossad. Ett tiotal celler har upptäckts och nu talar man även om en emigration av spioner - spionerna flyr Libanon i rädsla att gripas och ställas inför rätta, vilket då skulle resultera i höga straff.

Att Israel nu går ut med den här varningen är lite förvånande. Kanske har vissa människor försökt inhämta information om hemligheter i Israel. Men kan det ha kopplingar med gripandet av flertalet spioner i Libanon? Det är frågan.

Enligt källorna är en av dessa män libanes. Så, det här är väldigt intressant.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2918675.svd


http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8056165.stm

18 maj 2009

Mer förtryck i ockuperade Palestina

Beitunu Yisrael, Avigdor Liebermans parti, lade nyligen fram en motion som är tänkt att förbjuda palestinier att minnas "Nakba", katastrofen. Enligt partiet är det på något sätt fel att hålla sådana ceremonier, då de bryter mot den sionistiska stämningen som de sionistiska partierna försöker skapa. Kritikerna anser att partiet nu försöker få folk att glömma bort Palestina. Det är inte första gången...



http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=85964&language=en

Spioner flyr Libanon

Efter den senaste tidens gripande av spioner i Libanon börjar allt fler fly över gränsen till ockuperade Palestina, med hjälp av israeliska myndigheter. Libanons regering överväger att lämna in ett klagomål till FN gällande Israels brott mot bl.a. resolution 1701. Enligt resolutionerna får varken libaneser eller israeler passera gränsen. Israel har redan brutit mot resolution 1701 tusentals gånger, de flesta gångerna genom att skicka stridsflygplan över gränsen.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=86009&language=en

16 maj 2009

Ett skämt?

IPRED trädde i kraft för 6 veckor sen. Som det ser ut har internettrafiken minskat med upp till 50%, men enligt en del som skrivit artiklar på diverse hemsidor har den illegala nedladdningen inte påverkats alls. Det är kanske då inte så förvånande att Beatrice Ask nu vill tvinga operatörerna att lagra information om sina kunders internetvanor i 6 månader.

Det här börjar kännas lite som en mardröm. Jag laddar inte ner filer illegalt, men vad händer då med min integritet? För vi vet alla att Pentagon kommer att kika på all information som våra operatörer lagrar. De som är kritiska mot USA:s politik har anledning att vara oroliga, särskilt med det som hände på Bromma flygplats vintern 2001 färskt på minnet.

Många varnar för att svensk politik alltmer börjar likna Orwells bok "1984". Ett fåtal människor anser att så inte är fallet. Men de har fel. Europa är på väg att bli en auktoritär makt, som snart dessutom har rätt att stänga av människor från Internet. Internet är den enda median som är helt fri, och nu vill vissa makthavare inkräkta där också. Vad händer med yttrandefriheten? Vad händer med våra rättigheter till oberoende källor och information?

När jag började läsa om dessa konspirationsteorier som "förvarnade" oss om att världen skulle bli mer auktoritär var jag först skeptisk, men med tiden har jag insett att de hade rätt. Jag har svårt att förstå varför politiker lägger ner så stora resurser för att kontrollera oss. De hade blivit betydligt mer populära om de satsade på exempelvis vården istället. Men de riskerar sin popularitet bara för att kunna kontrollera sina medborgare. Det här visar att de politiker som satsar på kontroll antingen inte bryr sig om de kan bli hatade av samhället eller har ett annat intresse utanför politikens sfär, som t.ex. i nöjesindustrin eller ännu värre, ett upprättande av en världsregering med syfte att tjäna den mänskliga eliten.

För att inte gå för långt, vad tjänar nöjes- och filmindustrin på den här masskontrollen som EU just nu lägger fram? Vår kultur är beroende av fria valmöjligheter och ett fritt liv. Lägger man beslag på friheten bara för att några skivbolagsdirektörer inte har råd med sina 100 meter långa yachts (och måste köpa mindre fartyg för att "överleva") har man gått tillbaka i utvecklingen. Snart kommer också Telekompaketet och jag antar att vi snart är alla körda för gott. Sen ville man också skapa demokrati i Irak... Vilka skojare!

http://aftonbladet.se/nyheter/article5159315.ab

"Future TV-chef gripen för samröre med israeliska fienden"

Ziad al-Homsy är chefen för Future TV:s valkampanj-program i Bekaa-dalen, och många TV-kanaler har också liknande program inför valet om lite drygt tre veckor. Enligt källor greps han i sitt hem och har nu erkänt för att ha jobbat med Israel.

Future TV för en extremistisk politik och kan liknas vid den amerikanska kanalen Fox News. Huvudfinansiärerna bakom den kanalen är Saudi Arabien och USA, och enligt källor har en del pengar gått till att bygga upp "sunnitiska miliser", den mest kända Fatah al-Islam som belägrade Nahr al-Bared sommaren 2007.

Under den 7:e maj incidenten ifjol, när milismän från Future-movement (al-Musta'bal) angrep soldater och civila i Beirut, anklagade Future TV Hizbollah. Det var i stort sett bara Future TV som gjorde det. Med tanke på att västvärldens massmedier snappade upp Future TV:s anklagelser i bruset och valde att rapportera enbart om dessa anklagelser visar att massmedier i väst har någon form av koppling till Future TV och Israel.

Gripandet av al-Homsy är ett tecken på att hela den "framtida" rörelsen i Libanon riskerar kollaps, då en så hög chef gripits. Den rörelsen har tidigare många gånger visat stöd till Israel, men det här är första gången på länge libanesiska myndigheter visar noll tolerans för Israelstöd bland högre tjänstemän i landet.

Future TV är starkt anti-syriskt och anti-iranskt och verkar tydligen ha glömt bort alla de israeliska brott mot libanesiska civila. Vissa libaneser tror seriöst att Syrien och Iran vill ta över Libanon, att de länderna är sluga och vill utnyttja Libanon. Det är kanske högst ironiskt att varken Syrien eller Iran någonsin bombat Libanon, men vilket Israel flera gånger gjort och hotar att göra om det.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=85767&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=85686&language=en


Future TV har ännu inte kommenterat händelsen (12:54).
http://www.futuretvnetwork.com/Default.aspx?page=news

15 maj 2009

Massmedia och Israel

Igår mindes palestinierna "Nakba", katastrofen. Samtidigt firar israelerna Israels 61 årsdag nu i veckan . Tidigare i veckan talade Obama om "57 länders-lösningen", där dessa 57 muslimska länder erkänner staten Israel i utbyte mot en palestinsk stat styrd av PA (Palestinian Authorities).

Men hur presenterar massmedierna sina nyheter gällande Israel-Palestina konflikten?

Real News intervjuade Sut Jhally igår. Här är intervjun:


Jag har länge lagt märke till massmediernas val av ord. Ett exempel är att de flesta medierna (särskilt i väst) nästan aldrig använder ordet "Palestina" när de syftar på palestinier. De använder ordet "palestinierna" istället. Men för israelerna är det annorlunda. Ordet "Israel" används betydligt oftare än "Palestina" i dessa sammanhang.

Jag har träffat ett antal personer som seriöst tror att palestinierna ockuperar Israel. Det här är ett bra exempel på att en förvrängning av sanningen pågår. Det kanske är en bieffekt av illasinnade intressen i dagens informationssamhälle, men liknande missuppfattningar har funnits i alla tider. Att människor tror på lögner trots att de har Internet och hundratals TV-kanaler hemma visar att folk är väldigt selektiva, och som väljer att följa nyhetshändelser via ett begränsat antal TV-kanaler och/eller hemsidor.

Stöd till Israel är särskilt vanligt bland amerikanska massmedier, som sagt. Där är det tabu att visa den sanna bilden av Israel, vilket är att den är en förtryckande terroristregim. Man talar istället om "den enda demokratin i mellanöstern", vilket många människor seriöst tror på. Att Israel har apartheidlagar känner färre människor till, i synnerhet i USA och Europa.

Att många människor inte känner till sanningen är troligtvis den huvudsakliga anledningen till varför terroristregimer och diktaturer lyckas överleva i dagens värld. Därför måste varje enskild människa söka information på flera ställen. Det är inte svårt i dagens värld. Man kan hitta information i princip överallt.

13 maj 2009

Dagens nyheter från Libanon

Ytterligare tre spioner avslöjades under gårdagen i Libanon. Enligt källor tillhör de misstänkta två separata celler, den ena bestående av två personer och den andra bestående av en person. De personerna i den större cellen lyckades dock fly.

Samtidigt valde den israeliska armén till slut att ge kartorna för var de fällde klusterbomberna under 34-dagars kriget sommaren 2006 till FN. Kartorna var länge eftertraktade då Israel fällde över 3 miljoner klusterbomber enbart i södra Libanon under kriget. De flesta exploderade direkt, men ett antal hundratusen bomber detonerade aldrig. Därför blev de liggande i princip överallt bland civila människor som återvände till sina hem efter krigets slut.

Enligt FN har man rensat i de flesta områdena. Men att rensa ett område på 400 km² från klusterbomber är resurs- och tidskrävande. Israel har under flera tillfällen fått hård kritik från flera håll för att ha vägrat att ge ut dessa kartor, särskilt då civila människor drabbas av bomberna än idag.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=85362&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=85315&language=en

12 maj 2009

Bortkastat med tid?

Under veckan har SvD publicerat ett antal artiklar om omskärelse av män. Som vanligt brukar jag inte ha emot en rationell debatt. Men som i många fall märker jag att många saknar kunskaper i de ämnen de diskuterar.

Jag har märkt att kritiken mot omskärelse inte är humanitärt betingat. Kritikerna är inte ute efter att "skydda barn". Kritiken är religiöst betingat, mot Judendomen och mot Islam. Inte övertygad? Tänk bara på hur många gånger man kritiserat de större religionerna på alla möjliga sätt.

Det finns något jag gärna vill kalla för "moderniserings-fundamentalism", alltså ett konstigt behov att modernisera allt möjligt. Hur många gånger har man inte hört folk tala om att modernisera religionerna? Moderniseringen innebär ju att man förändrar religionerna i grund och botten, så att de till slut slutar som Kristendomen...alltså med heliga skrifter som förändrats tusentals gånger bara för att tillfredsställa vissa människor genom tiderna.

Går det att modernisera religion? Ja, vissa kan man förändra. Men inte samtliga. Detta gäller Islam i synnerhet. Koranen vi läser idag läste människor för 1400 år sedan. Inte en enda bokstav och inte ett enda tecken har förändrats i Koranen. Men nu vill vissa göra det, och de flesta av dessa är inte muslimer.

Omskärelse av män är inte bara en sed. Både judar och muslimer uppmanas att genomföra ritualen. Med den teknologiska utvecklingen kunde forskare också visa att omskurna män löpte betydligt mindre risk att drabbas av sexrelaterade sjukdomar. Plötsligt vände vetenskapsvärlden för ett par år sen. Numera påstår forskare att man inte märkt någon skillnad alls. Man påstår att omskärelse förändrar män mycket på alla möjliga sätt, förutom att de inte får ett "extra skydd" mot vissa sjukdomar. Jag själv tar inte dessa nya rön på allvar. Kan man få världen att tro att några "grottmänniskor" lyckades kapa fyra flygplan i USA den 11:e september 2001 kan man också få folk att tro att judar och muslimer bara älskar att plåga män...och även kvinnor för den delen.

Det mest intressanta är liberalernas dubbelmoral. De vill låta barnen själva bestämma, givetvis när de blir myndiga. Kan låta fint i vissa öron. Men fram tills dess är det okej att köpa dyra märkeskläder till spädbarnen för att visa upp de på stan. Dubbelmoral.
Man kan ju fråga sig hur mycket man ska låta barnen få bestämma. Alla som har barn vet ju att man inte kan låta barn få bestämma allt själva. Så, någonstans måste man dra en gräns. Föräldrarna måste ju också få bestämma, de måste ju uppfostra sina barn. Får föräldrar indoktrinera sina barn liberala idéer tycker jag att muslimer också har rätt att indoktrinera sina barn muslimska värderingar.

Om någon hoppas på att lagstifta bort föräldrarnas rätt att omskära sina pojkar har han/hon redan misslyckats. Även om en sådan lag skulle träda i kraft kan judiska och muslimska föräldrar fortsätta med sina ritualer utomlands. Vad har liberaler då vunnit på det? Inget.

10 maj 2009

Nytt krig i Pakistan? (Del 2)

Tidigare i veckan angreps civila människor av amerikanskt flyg och enligt afghanska källor kan ha så mycket som 150 människor dödats i enbart den attacken. Amerikanerna påstår dock att antalet rapporterade dödsoffer är "överdrivna".

På senare år har sådana angrepp blivit vardag och det är inte bara Afghanistan som tvingas lida av spontana angrepp mot civila. Även Pakistan har drabbats. Man kan ju fråga sig varför det är så. Är det p.g.a al-Qaidas påstådda markvinningar i kriget?

Under talibanregimen tills kollapsen vintern 2001 upptog den afghanska kokainindustrin enbart några få procent av världens sammanlagda produktion, men sedan den pro-amerikanska regimen tog makten har siffran ökat till närmare 90 %. Afghanistan har under USA:s kontroll blivit en knarkindustri, som självklart består av ofantliga summor pengar. En annan anledning bakom kriget mot Afghanistan är p.g.a. övriga naturresurser, som olja och naturgas.

Det sägs att Afghanistan är det nya Irak. Vad betyder det? Jag vet, miljontals dödade civila. Det är det det handlar om, att rensa Afghanistan på människor. I Pakistan är enligt FN en halv miljon människor på flykt. FN räknar med att siffran kan komma att dubbleras.






http://www.dn.se/nyheter/varlden/flodvag-av-pakistanska-flyktingar-1.862667

08 maj 2009

Fler spioner gripna

I eftermiddags skrev jag om att tre män greps under dagen i södra Libanon misstänkta för samröre med israeliska Mossad. Ikväll talar man om totalt fem gripna personer. Två av de är bosatta i Bint Jbeil, två andra i Ghazziyeh och den femte i Qana. Det här blir alltså det största tillslaget mot Mossad-agenter hittills.

(Ursprungligen skriven 13:40, uppdaterad 19:03)

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=84716&language=en

07 maj 2009

Marknaden bestämmer priserna...eller gör maffian det?

I juli ifjol nådde råoljepriset närmare 150 dollar fatet. Samtidigt kostade en liter bensin drygt 14 kr här i Sverige. Numera kostar ett fat råolja 57 dollar, och en liter bensin drygt 12 kr. Frågan är; vad händer om priset stiger till 150 dollar fatet igen? Kommer en liter bensin att kosta en bit över 30 kr litern?

Nej, det skulle inte göra det, trots att det är möjligt att en liter bensin kan komma att kosta så mycket om en sådär 15-25 år. Jag minns när bensin kostade runt 7-8 kr litern. Då kostade ett fat råolja ungefär 40-50 dollar. Kanske lite mindre. Det är skatterna som höjer priserna till dessa drömpriser.

Det blir intressant att se hur dyr bensinen blir under högsäsongen nu i juli.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2851445.svd

Uranium hittad i Egypten

IAEA avslöjade att man har hittat spår av uranium i Egypten. Egypten förklarar att man fraktade material för medicinska ändamål. Har också Egypten ett kärnprogram?

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=84609&language=en

Inga fler utredningar mot Israel?

Ban Ki-moon, FN:s generalsekreterare säger nu att inga fler utredningar mot Israel behövs. Tydligen väljer FN återigen att ignorera brott mot de mänskliga rättigheterna samt krigslagarna. Den israeliska presidenten Shimon Perez verkar komma väldigt bra överens med FN just nu.

Det är alltid några sionister som klagar på att FN är en anti-semitisk organisation. Visserligen brukar FN kritisera Israel, trots att de några dagar senare skakar hand med israeliska presidenter och ler mot kameror.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=84580&language=en

"Intensifiera aktiviteten i Libanon"

Eliezer Tsafrir, en f.d. Mossad agent i Beirut har sagt att Mossad måste öka antalet agenter i Libanon, särskilt nu inför valet.

"Tsafrir said that Israel should increase the number of its agents in Lebanon and develop the necessary equipments, including drone aircrafts, for better intelligence work.
“Those who work for Israel know that they might be caught. Israel cannot do anything but to find alternatives,” he noted."

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128861553101201198.htm

06 maj 2009

Cheney's dödspatruller

Wayne Madsen, en journalist, säger på Russia Today att den förre amerikanska vice presidenten Dick Cheney hade dödspatruller i framförallt Afghanistan, men också i Libanon. Enligt Madsen ligger Cheney's dödspatruller bakom mordet på Elie Hobeika 2002 och Rafik al-Hariri 2005.

Seymour Hersh avslöjade tidigare att Cheney's dödspatruller jobbade självständiga i förhållande till politikerna i Washington D.C, deras uppdrag hölls med andra ord hemliga och enbart Dick Cheney och hans närmaste medarbetare kände till dödspatrullernas existens.

Dick Cheney jobbade nära med president George W. Bush och de planerade tillsammans "kriget mot terrorismen". Jag har tidigare beskyllt CIA och Mossad för att ha mördat Rafik al-Hariri. Nu har vi åtminstone indikationer på att den förra administrationen i USA var direkt inblandad i mordet.



http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=84518&language=en

Israel fortsätter vägra att skriva på NPT

De flesta länder som har kärnkraftsverk och eventuella kärnvapen har skrivit på NPT (Non-Proliferation Treaty), men det vägrar Israel att göra. USA har dock för första gången på 50 år börjat pressa israelerna så att de vänder om och skriver under icke-spridningsavtalet, vilket alltså binder de till ett avtal som förbjuder de från att dela med sig sin kärnvapenteknologi.

Trots USA:s försök vägrar Israel alltså. Israel hänvisar till att NPT är "verkingslöst" och åberopar Irak och Iran som exempel. Är det bara jag, eller har israelerna missförstått syftet med NPT? Visserligen kan man inte kräva ett land att göra sig av med sina kärnvapen. Inte i en värld styrd med anarki.

Bara för att vara extra tydlig, Iran har skrivit under icke-spridningsavtalet. Man borde egentligen vara mer rädd för att israelerna kanske väljer att ge kärnvapen till terroristgrupper då det inte finns något avtal som skulle begränsa Israels handlingsutrymme.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-vagrar-avsta-fran-karnvapen-1.859409


http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/05/2009569555452336.html

05 maj 2009

Mer om ockupationen av Jerusalem

"Occupied Jerusalem Mayor Nir Barkat outlined a plan on Monday to give many more building permits to Arab residents, but a Palestinian official dismissed it as an Israeli ruse to cement its hold on the city.

Barkat claimed in a statement he had devised what he called the city's first "master plan" in 50 years to allow the construction of some 23,550 housing units in occupied eastern Jerusalem, a part of the city where mostly Arabs live, by 2030."
http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=84349&language=en

Nytt krig i Pakistan?

Att talibaner haft ett visst intresse i Swat-regionen har vi känt till en längre tid. Men de senaste dagarna har man fått läsa att konflikten nu håller på att bli till ett krig. Talibanerna har hamnat i konflikt med den pakistanska regeringen och just nu anklagar de varandra för att vara "dåliga muslimer". Intressant, för talibanerna har en sneddriven syn på Sharia lagarna och Pakistans regering består av samma skräp som Saudi Arabiens, till en viss del.

Pakistan har under flera års tid varit ett intressant land för USA. Man kan gissa på att man har hittat värdefulla naturresurser i landet. Jag menar, hade Nordkorea också haft värdefulla naturresurser hade USA också haft ett intresse i det landet. Sedan är ju kopplingarna mellan al-Qaida och talibanerna också intressant, inte för USA men för oss andra som försöker förstå vad som pågår där borta.

Det är mycket möjligt att båda sidorna, talibanerna och den pakistanska regeringen, blivit utspelade mot varandra.

http://english.aljazeera.net/news/asia/2009/05/2009558549617908.html

04 maj 2009

Om spionerna i Libanon och agendan i mellanöstern

Ni har kanske märkt att många spioner gripits i Libanon på senare tid. Jag försökte hitta mer information om spionerna, just för att det är så intressant.

Sen i september ifjol har 8 separata celler gripits, enligt bl.a. al-Manar. Jag har ingen koll på exakt hur många personer som gripits, men vi snackar om ett 20-tal. Har märkt att cellerna tenderar att innehålla 3 personer var, med en eller två undantag. Armén föredrar att hålla så mycket som möjligt hemligt, då israeliska Mossad är inblandad. Så vi får nöja oss med det här så länge.

Det finns bevis att Mossad fört in sprängämnen i Libanon. Det talas om minst 100 kg sprängämnen, vilket är alltså bekräftat. Men med tanke på att samtliga bilbomber under åren 2005-2007 genomfördes på samma sätt, och av samma organisation, måste betydligt mer sprängämnen ha förts in, kanske runt 3-5 ton. Sen är det möjligt att samma leveranser innehöll vapen till Fatah al-Islam, men jag tror mer att de vapnen levererades direkt från Saudi Arabien, vilket Frankrike reagerade på ifjol.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=64137&language=en


Vad jag förstått har 14:e mars blocket splittrats allt mer av dessa gripanden. Ledarna för den alliansen har troligen insett att om Mossad kan köra fast i Libanon, kommer de också att göra det. Under de mest turbulenta åren (2005-2007) dök det upp bevis att Samir Geagea och Walid Jumblatt tränat upp sina egna milismän i Israel. Det 14:e mars blocket har sprungit ärenden åt USA, Israel och Saudi Arabien just för att Libanon hamnat mellan den västerländska och sionistiska agendan, och den muslimska självständighetskampen som växer upp framförallt i Iran, Irak och Palestina.

Det är just därför det kommande parlamentsvalet nu i juni är avgörande för mellanösterns framtid. Det är utifrån valresultatet de nästa stegen kommer att planeras från båda sidorna. Mossads jobb har varit att slå ner Hizbollahs militära dominans genom att förse den israeliska militären med information så att de kan börja lönnmörda höga Hizbollah ledare.

Jag är ganska säker på att Mossads verksamhet i Libanon snart kollapsar, om den redan inte kollapsat vill det säga. Men hur som helst lär detta ske väldigt snart. Det är fortfarande en månad kvar till valet. Man kanske hinner gripa resten av spionerna innan dess. Detta kommer att resultera i att 14:e mars blocket också kollapsar. Troligen försvinner inte alliansen helt och hållet, men den kommer att försvagas markant. Ett stabilt Libanon vill varken USA, Israel eller Saudi Arabien ha, just för att det gynnar inte den sionistiska agendan. Det är mycket möjligt att vi hamnar i samma situation som under våren 2003, alltså med en ny Irak-konflikt och en ny instabilitet i regionen. Det är inte förvånande att självmordsbombningar i Irak börjar igen. Barack H. Obama har lovat att lämna Irak, men det tänker sionisterna inte låta ske. Självmordsbombningarna genomförs av sionisterna för att tvinga de amerikanska trupperna stanna kvar.

Libanon kommer troligen att hamna i samma liga som Syrien och Iran. Vi lär också få höra "Hizbollahstaten" Libanon ett antal gånger. Sa jag också att man har hittat en massa oljereserver utanför Libanons kust?

Next stop: East Jerusalem

Under de senaste åren har många palestinier i östra Jerusalem tvingats lämna ifrån sig sina hem och mark. Målet är givetvis att kasta ut alla palestinier och bygga "judiska" bosättningar där, vilket allt fler israeliska politiker nu börjar tala om.

Den senaste i raden är Eli Yishai, en kanske okänd politiker. Han går nu ut och lovar att fortsätta med sionisternas planer på att kasta ut alla palestinier för att bygga illegala bosättningar till bl.a. européer som kallar sig judar. Det måste ju vara det här sionisterna kallar demokrati när de påstår att Israel är en demokrati. Vad skulle det annars vara? Folkmorden? Eller tillverkningen av kärnvapen? Nej, jag vet inte.

Tydligen har dessa fanatiker fått för sig att hela världen tillhör de.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=84160&language=en

Soldater eller missionärer?

I en videofilm diskuterade flera amerikanska soldater stationerade i Afghanistan hur man bäst kan sprida exemplar av Bibeln till den afghanska befolkningen. Afghanska ledare har reagerat och kräver nu en utredning.

Det här ställer ju många frågor. Varför är det så viktigt att sprida exemplar av Bibeln? Vilka har då levererat böckerna? Militären?

Det här lär skapa ännu mer provokation i den muslimska världen. USA har redan gett muslimer den bilden av att de vill ändra muslimernas levnadsvanor. USA bombar länder och bygger McDonald's restauranger överallt. Sen ska man också konvertera till kristendomen. Var det inte viktigare att krossa terroristerna? Det är ju deras jobb...

http://english.aljazeera.net/news/asia/2009/05/20095485025169646.html

03 maj 2009

Fler spioner gripna i Libanon

Festen fortsätter, ytterligare tre Israel-spioner greps enligt al-Manar. De greps i Habboush i södra Libanon. Sen i januari har alltså 10 personer gripits misstänkta för samröre med Mossad. Festen lär fortsätta, särskilt när det enligt ett antal rapporter framgår att Mossad är fortsatt aktiv i Libanon.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=84125&language=en


http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128858408925583357.htm

Det framgår av israeliska Haaretz att den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahu överväger att lämna ifrån sig den libanesiska byn Ghajar inför parlamentsvalet i Libanon i juni. Ghajar har varit ockuperad i snart 30 år och blev en viktig fråga efter det senaste krigets slut för snart 3 år sen. Enligt bl.a. resolution 1701 måste Israel lämna området, men har vägrat att göra det.

Enligt Haaretz är överlämnandet av området en god gest till den sittande premiärministern Fouad Saniora, som är med i valkampanjen i Sidon i södra Libanon. Netanyahu vill också att Hizbollah inte ska få all "creds" för överlämnandet, givetvis för att hämnas tillbaka. Kanske blir överlämnandet som en avgångspresent till Saniora. Han kommer inte att väljas om, det kan man vara helt säker på. Men det skulle ändå hjälpa honom på traven i Sidon.

Det är intressant att Sheeba-gårdarna inte nämns. Sheeba-gårdarna är mycket mer viktigt politiskt sett. Det är en fråga som Hizbollah uppmärksammar mycket. Ghajar är mindre viktigt politiskt sett. Därför blir det lättare för Fouad Saniora att "stjäla" frågan och göra den till sin egen, som han kan tjäna på när området lämnas över till Libanon.

Jag tror att Netanyahu kommer att misslyckas, särskilt kommer detta att synas när oppositionen vinner valet den 7:e juni nästa månad. Fouad Saniora har aldrig brytt sig om att ta tillbaka det Libanon äger. Hizbollah kan enkelt ta tillbaka frågan, vilket de också kommer att göra. Ghajar's invånare kommer troligen att tacka Hizbollah för sin kamp mot den israeliska ockupationsmakten. Hizbollah befriade Bint Jbeil, Marayoun och Aita ech Chaab. Ghajar kommer att hamna på samma lista. Sen ligger Ghajar väldigt nära Sheeba-gårdarna, så Hizbollah kommer nog pressa israelerna så att de lämnar all libanesisk territorium.

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128858194013841796.htm

02 maj 2009

Det politiska mordet

Igår talade Hizbollahs ledare, Sheik Sayyed Hassan Nasrallah, inför många miljoner TV-tittare. De två viktigaste ämnena var Egyptens anklagelser mot Hizbollah och frisläppningen av de fyra officerare. Det många kanske inte vet hur politiserat mordet på Rafik al-Hariri är. Mordet delade upp Libanon i två läger...eller kanske tre där den tredje gruppen höll sig neutral. En liten grupp var den i alla fall.

Det fanns de som anklagade Syrien, och de som anklagade Israel. De som anklagade Syrien var just 14:e mars blocket. I det här blocket finns premiärministern Fouad Saniora, Walid Jumblatt, Samir Geagea och Saad al-Hariri. Det är de fyra som styr Libanon...kan man säga. Fouad Saniora gillar ju ingen idag. Alla vill få bort honom. Walid Jumblatt byter lag hela tiden. Samir Geagea borde sitta inspärrad. Han dömdes till livstid för förräderi och mord på tusentals libaneser och palestinier. Sen släpptes han p.g.a påtryckningar från dessa pro-israeliska politiker och från USA och Frankrike. Saad al-Hariri kanske inte ens vill vara politiker. Det finns indikationer på att han hotats till livet, något i stil med; "Gör du inte som vi säger kommer du sluta som din far, död". Saudi Arabien ligger definitivt bakom hotet.

De som anser att Israel ligger bakom mordet är de oppositionella partierna och organisationerna. De har en annan syn på många saker i förhållande till den styrande 14:e mars blocket. Israel har ju motivet; instabilitet i Libanon. Vill också Syrien ha instabilitet i Libanon? Nu kanske det finns en enstaka syrier som tjänar på det. Men Syriens ekonomi är väldigt beroende av Libanon, som har kapital och turism (när det inte är krig). Som ni kan tänka er är Israels ekonomi inte lika beroende av Libanon. Dock drabbas Israels turismsektor när det är lugnt i Libanon. Tydligen kan Libanon slå Israel även när det kommer till turism.

Strax efter mordet på Rafik al-Hariri blev jakten på mördarna en internationell fråga. Det var ju många politiker här i väst som "ville sätta dit mördarna". Resultatet blev att en massa libaneser greps och spärrades in, en del av de satt inne i nästan 4 år. Libanon har ju en del svarta får, men så många? Och vad hände med det israeliska motivet?
Faktum är, som Seymour Hersh avslöjade, att Israel och USA planerade en invasion av Libanon hösten 2006. George W. Bush hade redan börjat planera att invadera Syrien, och vad krävs för att göra det lätt att genomföra? Jo, att ta huvudstaden Damaskus. Från östra delen av Libanon är man i Damaskus på nolltid. Vill man ta sig in dit från Irak blir det istället en lång väg. Så det är väl klart att Israel måste delta i kampanjen mot den muslimska världen.

http://www.lib.utexas.edu/maps/middle_east_and_asia/lebanon_rel_2000.jpg


USA och Israel planerade att invadera Syrien och sedan Iran. Det har man planerat sen George W. Bush kom till makten i januari 2001.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=13402&language=en


När man grep de misstänkta glömdes allting bort, som om mordet aldrig ägt rum. Det är ju ganska intressant då, att om Syrien verkligen låg bakom mordet skulle de få komma undan så lätt. Fox news och andra pro-israeliska medier är så snälla mot Syrien.

Nej. Hade Syrien varit inblandad i mordet hade George W. Bush besökt Bashar al-Assad med sina homies till marinkårs soldater. Då hade man sagt; "Aha, Syrien mördade Rafik al-Hariri, nu ska vi skipa rättvisa". Men så blev det aldrig. Det blev bara så tyst istället. Det kanske räckte med att man tvingade syriska soldater att lämna Libanon...för nu kan man invadera och ockupera Libanon. Precis som i 1978, och 1982. Men man räknade aldrig med Hizbollah...

Det var ju därför Fatah al-Islam dök upp året därpå. Fatah al-Islam (finansierad av USA och Saudi Arabien) skröt om att de ville slakta judar, men hamnade längst bort från Israel. De belägrade en stad som ligger 170 km från Israel. Alla vettiga människor fattar att Fatah al-Islam inte är ett dugg intresserad av att stycka judar i bitar. De ville bara destabilisera Libanon. Det var ju deras jobb. Det var ju också därför de belägrade just Nahr al-Bared, en libanesisk stad med många palestinska invånare. Fatah al-Islams närmaste allierad är ju al-Musta'bal, en hängiven Israel-vän.

Hade det funnits rättvisa i världen hade 14:e mars blocket inte existerat idag. Ledarna för det blocket är skyldiga för många brott. De gav information till Israel under krigen. De förgrep sig på civila libaneser och palestinier. De ligger bakom Libanons knarkindustri, och använder inkomsterna till för att skapa egna miliser. De startade den 7:e maj incidenten ifjol.

Under 14:e mars blockets era har Libanon varit ett instabilt land. Libanon var ett mycket säkrare land under 90-talet, när Israel fortfarande ockuperade delar av södra Libanon. 14:e mars blocket gjorde Libanon till ett amerikanska gangsterdröm. Nu kunde man hänga med sina homies i ett bostadsområde mitt i natten och skjuta hål i bilar och husväggar.
Faktiskt var jag själv med i en sådan incident. En kväll var jag hemma med några släktingar när ett gäng från al-Musta'bal började skjuta på en närliggande byggnad med AK-47:or.

Man ser ju också hur pass mycket massmedierna ljuger om situationen i Libanon. Jag tänker särskilt på 7:e maj situationen ifjol. Massmedierna i västvärlden påstod att det var Hizbollah som försökte genomföra en statskupp. En lögn. Det var just därför jag reagerade och skapade den här bloggen. I arabvärlden visste man dock vad som verkligen hade hänt. Det var al-Musta'bal som ansåg att deras milis var redo för att genomföra sitt jobb. De hämtade en massa män från norra Libanon och stationerade de i Beirut morgonen den 7:e maj. Sen började de skjuta mot civila och soldater. Det var så det hela började. Men återigen, man räknade inte med Hizbollah och oppositionen.

Idag är Libanon ett mycket bättre land. Libanon har en president (vilket israelerna inte ville ha), och landets ekonomi blomstrar. Det finns fortfarande ett par säkerhetshål, men snart är problemet ett minne blott. Det alla libaneser ser framemot just nu är parlamentsvalet i juni. Det är den dagen 14:e mars blocket kommer att förlora, och sionisterna kommer att inse att de tappat greppet om Libanon. Det kommer inte göra världen en bättre plats, för sionisterna lär inte acceptera det här. Men den dagen är, som vi libaneser säger, en gaffel i sionisternas ögon.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/05/200951215049727331.html


http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=43112&language=en

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=15065&language=en

01 maj 2009

Glöm aldrig bort palestinierna

Vi vet redan hur tyst det kan bli. Har någon läst någon nyhet om Durban den senaste veckan? Nepp. Allt är bortglömt, inskriven i historiens böcker. Samma är det med Gaza-remsan. Drygt 3 månader har gått sen vapenvilan gick igenom. Sen dess har inget hänt, om man bortser från det att Israel fortsatt bomba civila mål lite här och där.

Sen vapenvilan började gälla har flertalet organisationer jobbat för att återuppbygga det som förstördes. Det allra viktigaste är att få dricksvatten och mat till de drabbade. Sen är det också viktigt med bostad och mediciner. Men problemet är att blockaden gäller fortfarande. Man får inte föra in mat, vatten och material till Gaza-remsan. De gånger man får, skryter israelerna om hur "snälla" de är. Men senaste gången de gjorde det var ju under kriget (läs massakern) för snart 3 ½ månader sen.

När dessa organisationer istället försöker föra in förnödenheter via Egypten fastnar de vid gränsen igen. Egypten är allierad till Israel. Går det då genom havsvägen? Nej nej. Israeliska örlogsfartyg ligger där och blockerar. Så, Gaza-remsan, med sina 1,5 miljoner invånare, är med andra ord dagens Warsawa-ghetto. Gaza-remsan är israelernas koncentrationsläger. Israel kontrollerar all staket runt den lilla landsremsan. I landsremsan finns inte mycket. Även om marken var jordbrukbar hade den inte räckt till. Gaza-remsan är ju redan mer eller mindre helt bebyggd. Personligen är jag imponerad över att Gaza-borna klarar sig nätt och jämt.

Att de överlevt hittills beror helt och håller (notera helt och hållet) på de tunnlar de byggt. Utan tunnlarna hade väldigt få av dessa 1,5 miljoner invånare levt idag. Men ska det vara så? Hur hade DU känt dig om din överlevnad var beroende av ett antal tunnlar, som anses vara illegala bland de "fria" länderna?

Illegala eller ej, det är inte viktigt. Det viktiga är att palestinierna återfår respekten och rätten till existens. Det viktiga är att de får samma rättigheter som alla andra i världen. Alla människor har den rätten. "Demokratin" Israel däremot ignorerar palestiniernas rättigheter. Då vill vi andra inte dela israelernas åsikter, eller? Det måste vi inte göra?

Så svårt är det väl inte? Ska man stötta en terrorregim som aktivt slaktar människor, eller ska man inte göra det? Vill man göra det, så får man göra det. Det tycker jag. Men då får man ta konsekvenserna. Men jag ser inte pro-sionister som människor. Jag tror att många tycker likadant.
Det finns ju de som tycker att det är svårt att stoppa diktaturer. Det är det verkligen inte. Det räcker med att sluta köpa produkter och tjänster från ett land för att tvinga ner det på knä. Glöm inte att det är vi konsumenter som upprätthåller diktaturer och terrorregimer. Kan vi upprätthålla dem, kan vi också sänka dem. Bojkotta Israel!

http://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-alarmerande-i-gaza-1.856455

En misstänkt spion gripen i Libanon

En man greps igår i Nabatiyeh, södra Libanon, misstänkt för att ha spionerat för Israel. Man hittade utrustning som Israel kan ha försett mannen med.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=83898&language=en