Politik och mellanöstern: Efter attentaten i Bombay

29 november 2008

Efter attentaten i Bombay

Nu, efter tre dagar har de sista terroristerna dödats. Man börjar tala om Indiens 11:e september och om hur omfattande skadorna är.

Jag har funderat en hel del på vilka förövarna kan vara, och vad deras motiv var. Pakistan har fått mycket kritik, trots att ingen redan känner till förövarnas identitet. Men såhär är det, på senare tid har Pakistan och Indien kommit närmare varandra. Alltså kan attentaten haft syftet att stoppa fredsinitiativen mellan länderna. Om pakistanare ligger bakom attentaten måste de väl då vara emot landets vilja till fred med Indien. Pakistan tillhörde Indien under Storbritanniens mandat, och vill nog inte utkämpa fler krig för självständighet. Därför skulle majoriteten av pakistanarna inte vilja provocera Indien.

Men tydligen ville attentatsmännen destabilisera regionen. Pakistan har varit ett mål för sionisterna, så det är inte konstigt om de ville utföra en 'false flag operation' där Pakistan får skulden (jämför med 9/11 attackerna där Afghanistan och Irak fick skulden).

Inga kommentarer: