Politik och mellanöstern: Israel vill inte ha tvåstatslösningen

28 maj 2009

Israel vill inte ha tvåstatslösningen

Många gånger har världen ställt krav på palestinierna att acceptera tvåstatslösningen. Palestinierna utlovas fred och välstånd i utbyte mot ett erkännande av staten Israel. Därför är de flesta palestinierna idag redo att acceptera tvåstatslösningen. Men är israelerna det?

I sitt besök i Washington D.C valde Benjamin Netanyahu hellre diskutera Iran framför Palestina. Han ansåg tydligen att det fantiserade "hotet från Iran" var viktigare att diskutera än den 61 år långa konflikten mellan palestinier och israeler. Under ett möte i det israeliska parlamentshuset, Knesset, förkastade fler israeliska politiker tvåstatslösningen. Israelerna vill alltså inte ha någon lösning på konflikten.

Bra att nämna det nu när många människor tror att israelerna egentligen vill ha fred...

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=87417&language=en

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda positiva som kom till av mötet är att Obama för första gången har visat lite goodwill i frågan. Några kännbara åtgärder från USA kommer dock knappast på frågan, men det väcker åtminstone den amerikanska allmänhetens ifrågasättande av konflikten.

Ibrahim sa...

Tvåstatslösningen har man talat om väldigt länge nu, men vad alla amerikanska presidenter har gemensamt, inklusive Obama, är att de inte drar sig från att ställa höga krav på palestinierna. De ställer inte lika höga krav på israelerna. Kanske utgår de ifrån att israelerna vill ha fred. Men tydligen har de inte insett att det finns radikala israeler som vägrar fred.

Anonym sa...

Det känns så skumt det här. Jag tror Obama har nåt på gång. Israel vill inte ha fred men vill gärna prata om hotet från Iran.

Lol

Ibrahim sa...

Är inte det typiskt? Att ständigt gnälla om att Iran vill spränga sönder hela världen?