Politik och mellanöstern: Ett skämt?

16 maj 2009

Ett skämt?

IPRED trädde i kraft för 6 veckor sen. Som det ser ut har internettrafiken minskat med upp till 50%, men enligt en del som skrivit artiklar på diverse hemsidor har den illegala nedladdningen inte påverkats alls. Det är kanske då inte så förvånande att Beatrice Ask nu vill tvinga operatörerna att lagra information om sina kunders internetvanor i 6 månader.

Det här börjar kännas lite som en mardröm. Jag laddar inte ner filer illegalt, men vad händer då med min integritet? För vi vet alla att Pentagon kommer att kika på all information som våra operatörer lagrar. De som är kritiska mot USA:s politik har anledning att vara oroliga, särskilt med det som hände på Bromma flygplats vintern 2001 färskt på minnet.

Många varnar för att svensk politik alltmer börjar likna Orwells bok "1984". Ett fåtal människor anser att så inte är fallet. Men de har fel. Europa är på väg att bli en auktoritär makt, som snart dessutom har rätt att stänga av människor från Internet. Internet är den enda median som är helt fri, och nu vill vissa makthavare inkräkta där också. Vad händer med yttrandefriheten? Vad händer med våra rättigheter till oberoende källor och information?

När jag började läsa om dessa konspirationsteorier som "förvarnade" oss om att världen skulle bli mer auktoritär var jag först skeptisk, men med tiden har jag insett att de hade rätt. Jag har svårt att förstå varför politiker lägger ner så stora resurser för att kontrollera oss. De hade blivit betydligt mer populära om de satsade på exempelvis vården istället. Men de riskerar sin popularitet bara för att kunna kontrollera sina medborgare. Det här visar att de politiker som satsar på kontroll antingen inte bryr sig om de kan bli hatade av samhället eller har ett annat intresse utanför politikens sfär, som t.ex. i nöjesindustrin eller ännu värre, ett upprättande av en världsregering med syfte att tjäna den mänskliga eliten.

För att inte gå för långt, vad tjänar nöjes- och filmindustrin på den här masskontrollen som EU just nu lägger fram? Vår kultur är beroende av fria valmöjligheter och ett fritt liv. Lägger man beslag på friheten bara för att några skivbolagsdirektörer inte har råd med sina 100 meter långa yachts (och måste köpa mindre fartyg för att "överleva") har man gått tillbaka i utvecklingen. Snart kommer också Telekompaketet och jag antar att vi snart är alla körda för gott. Sen ville man också skapa demokrati i Irak... Vilka skojare!

http://aftonbladet.se/nyheter/article5159315.ab

Inga kommentarer: