Politik och mellanöstern: Bortkastat med tid?

12 maj 2009

Bortkastat med tid?

Under veckan har SvD publicerat ett antal artiklar om omskärelse av män. Som vanligt brukar jag inte ha emot en rationell debatt. Men som i många fall märker jag att många saknar kunskaper i de ämnen de diskuterar.

Jag har märkt att kritiken mot omskärelse inte är humanitärt betingat. Kritikerna är inte ute efter att "skydda barn". Kritiken är religiöst betingat, mot Judendomen och mot Islam. Inte övertygad? Tänk bara på hur många gånger man kritiserat de större religionerna på alla möjliga sätt.

Det finns något jag gärna vill kalla för "moderniserings-fundamentalism", alltså ett konstigt behov att modernisera allt möjligt. Hur många gånger har man inte hört folk tala om att modernisera religionerna? Moderniseringen innebär ju att man förändrar religionerna i grund och botten, så att de till slut slutar som Kristendomen...alltså med heliga skrifter som förändrats tusentals gånger bara för att tillfredsställa vissa människor genom tiderna.

Går det att modernisera religion? Ja, vissa kan man förändra. Men inte samtliga. Detta gäller Islam i synnerhet. Koranen vi läser idag läste människor för 1400 år sedan. Inte en enda bokstav och inte ett enda tecken har förändrats i Koranen. Men nu vill vissa göra det, och de flesta av dessa är inte muslimer.

Omskärelse av män är inte bara en sed. Både judar och muslimer uppmanas att genomföra ritualen. Med den teknologiska utvecklingen kunde forskare också visa att omskurna män löpte betydligt mindre risk att drabbas av sexrelaterade sjukdomar. Plötsligt vände vetenskapsvärlden för ett par år sen. Numera påstår forskare att man inte märkt någon skillnad alls. Man påstår att omskärelse förändrar män mycket på alla möjliga sätt, förutom att de inte får ett "extra skydd" mot vissa sjukdomar. Jag själv tar inte dessa nya rön på allvar. Kan man få världen att tro att några "grottmänniskor" lyckades kapa fyra flygplan i USA den 11:e september 2001 kan man också få folk att tro att judar och muslimer bara älskar att plåga män...och även kvinnor för den delen.

Det mest intressanta är liberalernas dubbelmoral. De vill låta barnen själva bestämma, givetvis när de blir myndiga. Kan låta fint i vissa öron. Men fram tills dess är det okej att köpa dyra märkeskläder till spädbarnen för att visa upp de på stan. Dubbelmoral.
Man kan ju fråga sig hur mycket man ska låta barnen få bestämma. Alla som har barn vet ju att man inte kan låta barn få bestämma allt själva. Så, någonstans måste man dra en gräns. Föräldrarna måste ju också få bestämma, de måste ju uppfostra sina barn. Får föräldrar indoktrinera sina barn liberala idéer tycker jag att muslimer också har rätt att indoktrinera sina barn muslimska värderingar.

Om någon hoppas på att lagstifta bort föräldrarnas rätt att omskära sina pojkar har han/hon redan misslyckats. Även om en sådan lag skulle träda i kraft kan judiska och muslimska föräldrar fortsätta med sina ritualer utomlands. Vad har liberaler då vunnit på det? Inget.

3 kommentarer:

Erik sa...

Jodå, vi liberaler lyckas ta ställning för individens rätt till sin egen kropp. Lagstiftning handlar inte bara om själva effekterna av lagarna utan också om att signalera vad som anses rätt och fel. Och vad som är helt fel är att låta föräldrar märka eller stympa sina barn utan medicinska skäl. Barnet har rätt att själv förvalta den kropp som denne föddes i utan att någon annan, förälder eller inte, har rätt att göra ingrepp i den.

Ibrahim sa...

Japp. Jag skrev att liberaler tenderar att vara dubbelmoraliska. En fråga dock; anser du att barn som tvingas ha på sig exempelvis märkeskläder är "märkta"?

Martin Bollnäs sa...

Det är endast skadligt att skära i friska, speciellt i deras lustorgan!
För att du är pryd har du inte rätt att tvinga din sexualsyn på andra Ibrahim!!!
Bara för att Judar har högst status i media så är inte deras kultur rätt.