Politik och mellanöstern: "Future TV-chef gripen för samröre med israeliska fienden"

16 maj 2009

"Future TV-chef gripen för samröre med israeliska fienden"

Ziad al-Homsy är chefen för Future TV:s valkampanj-program i Bekaa-dalen, och många TV-kanaler har också liknande program inför valet om lite drygt tre veckor. Enligt källor greps han i sitt hem och har nu erkänt för att ha jobbat med Israel.

Future TV för en extremistisk politik och kan liknas vid den amerikanska kanalen Fox News. Huvudfinansiärerna bakom den kanalen är Saudi Arabien och USA, och enligt källor har en del pengar gått till att bygga upp "sunnitiska miliser", den mest kända Fatah al-Islam som belägrade Nahr al-Bared sommaren 2007.

Under den 7:e maj incidenten ifjol, när milismän från Future-movement (al-Musta'bal) angrep soldater och civila i Beirut, anklagade Future TV Hizbollah. Det var i stort sett bara Future TV som gjorde det. Med tanke på att västvärldens massmedier snappade upp Future TV:s anklagelser i bruset och valde att rapportera enbart om dessa anklagelser visar att massmedier i väst har någon form av koppling till Future TV och Israel.

Gripandet av al-Homsy är ett tecken på att hela den "framtida" rörelsen i Libanon riskerar kollaps, då en så hög chef gripits. Den rörelsen har tidigare många gånger visat stöd till Israel, men det här är första gången på länge libanesiska myndigheter visar noll tolerans för Israelstöd bland högre tjänstemän i landet.

Future TV är starkt anti-syriskt och anti-iranskt och verkar tydligen ha glömt bort alla de israeliska brott mot libanesiska civila. Vissa libaneser tror seriöst att Syrien och Iran vill ta över Libanon, att de länderna är sluga och vill utnyttja Libanon. Det är kanske högst ironiskt att varken Syrien eller Iran någonsin bombat Libanon, men vilket Israel flera gånger gjort och hotar att göra om det.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=85767&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=85686&language=en


Future TV har ännu inte kommenterat händelsen (12:54).
http://www.futuretvnetwork.com/Default.aspx?page=news

3 kommentarer:

Anonym sa...

Var fan får du allt ifrån hittar bara på massa grejer Future Tv finanseras av dess ägare och behöver inte pengar från Saudi arabien och usa och Ziad homsy jobbar inte för future tv och 7 maj är för Hizbolla en dag av seger för att dom anföll beirut och fick kontroll av sunnitska områden hur kan du ljuga rakt av så här. Och jag förstår att du stöder hizbolla och deras propaganda. Allt du har skrivit är falskt inte ens hizbolla har sagt något sånt. SLuta ljug säg det som händer inte vad du inbillar dig.

Anonym sa...

Det finns hizbolla anhängare som har gripits för samröre med israel.

Ibrahim sa...

Alla vet att Ziad al-Homsy jobbar med Future TV. Det rapporterade samtliga libanesiska medier.

Det var Future rörelsen som angrepp Beirut i maj förra året. De försökte starta ett nytt inbördeskrig som skulle hålla på i 3-4 veckor så att FN skulle ta över kontrollen i landet. Det var syftet.