Politik och mellanöstern: USA beskylls för terrordåd i Iran

29 maj 2009

USA beskylls för terrordåd i Iran

En bomb som detonerade i en moské i Iran dödade minst 19 personer igår kväll. Enligt källor var de flesta besökarna shiiter, och att staden där dådet ägde rum består mesta delen av sunniter. Enligt BBC anklagar Iran USA för att ha legat bakom attentatet, och man menar att valet den 12:e Juni är syftet med dådet. Som i de allra flesta länderna är sådana attentat mer känsliga i valtider. Tillvägagångssättet är väldigt likt al-Qaidas taktiker...som går ut på att skapa konflikter mellan shiiter och sunniter.

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/05/200952823114385961.html


http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8073336.stm

8 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är för att skapa oro i Iran mellan sunniter och shia muslimer.
Skulle inte förvåna mig om Usa/Sionister ligger bakom det.

Jag ser kan inte föreställa mig någon annan än dem.

Förresten, Al-Qaida är Väst ;)

Ibrahim sa...

Jag är hundra på att sionisterna ligger bakom det här. Har väldigt svårt att tro att en muslim skulle vilja spränga en moské i luften.

Iyad sa...

Aldrig skulle en normal muslim bomba en moské. Ahmedinejad sa själv idag att de ansvariga försökte skapa konflikt mellan shiiter och sunniter. Läste också på text- tv nyligen att de ansvariga har gripits och avrättats. Rätt åt dem.

Ibrahim sa...

Man kan dra paralleller mellan terrordådet i Iran och liknande attentat i Irak, Libanon och Palestina. Sionisterna håller på att bli världskända på att starta konflikter mellan muslimer.

Anonym sa...

Sionister har försökt spränga ett plan .

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5270011.ab

Anonym sa...

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1243346506725&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull


'Israelis must ready for missile attack'

Israel is facing a "real live missile threat" from surrounding Arab countries and needs to be prepared for possible missile attacks at a moment's notice, Deputy Defense Minister Matan Vilna'i told The Jerusalem Post Saturday, ahead of the nationwide emergency drill that begins on Sunday. "


Idag börjar Israel största övning i deras historia. "Flashpoint 3" .

Ibrahim sa...

Den militära övningen är ett bevis på att Israel vill ha krig. Israelerna hade inte behövt oroa sig om de var vänliga mot sina grannar.

Anonym sa...

Skulle förvåna mig om dem attackerar irans kärnanläggningar .