Politik och mellanöstern: Der Spiegel sprider lögner

24 maj 2009

Der Spiegel sprider lögner

Så sent som för två dagar sen erkände John Hanna, en av Dick Cheney's närmaste medarbetare, mordet på den förre detta premiärministern Rafik al-Hariri. Med tanke på erkännandet borde det ha blivit ett stort medieuppbåd och krav på erkännande inför Hariritribunalen, som tar hand om utredningen i mordet. Men så har det inte blivit.

Tidigare idag gick den tyska tidningen Der Spiegel ut med en grov anklagelse. Enligt tidningen påstår en okänd källa att Hizbollah låg bakom mordet på Rafik al-Hariri. Det är inte första gången, men valet av tidpunkt är särskilt intressant. Det har ju "bara" gått 4 år och 3 månader sen mordet ägde rum. Vissa verkar gilla att dra ut på vissa saker...

Om Hizbollah nu låg bakom dådet måste de ha haft information om vilken frekvens Hariri's störningsändare sände ut sina signaler, signaler som förlamade bl.a. fjärrutlösta bomber. Intressant nog är det bara CIA som har den informationen. Nej...istället hänvisar den här okända källan till att man har mobiltelefoner som bevis.

Så, John Hanna har erkänt. Varför tar massmedierna inte upp det? Jo, det här är ett bevis på att sionister kontrollerar Europas massmedier. Protestera den som vill...

Jo, det är en till grej jag vill ta upp. DN skriver att den s.k. "tidnings-döden" är ett "hot mot demokratin". Jag vill gärna säga emot. För borde det inte vara tvärtom? Särskilt med tanke på att sionisternas grepp om monopolet nu sinar bort? När ett vakuum börjar ta plats, är jag säker på att nya tidningar kommer att komma fram. Kanske är dessa mer pålitliga än exempelvis Der Spiegel.

En sista grej, Rafik al-Hariri var en vän till Hizbollah. Kanske dags att ha bättre koll på läget istället för att slänga ur sig pinsamma påståenden. Men vad gör man inte för att tjäna Israels intressen inför det libanesiska parlamentsvalet?

Hariritribunalen förkastar Der Spiegels rapport
http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128876281004180255.htm

Dick Cheney ligger bakom mordet på Rafik al-Hariri
http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/128874554002630635.htm

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bullshit, det är snarare du som kommer med en grov anklagelse mot der Spiegel. Nyheten har cirkulerat i flera medier, bland annat SVT Text.

Anonym sa...

At säga att John Hanna gav order att döda Rafik Hariri har väl inga grunder bara visa att värden är svart och vit men så är det inte det finns gul ocskå.

Rafik var mot Syriens inflytande och makt i lebanon det såg väl syrien som hot mot dom och Allierade som hizbolla. Han blev hotad av Syrien flera gånger.
Och hizbolla ville inte ha kvar Rafik Hariri vill inte ha någon Tribunal försökte göra slut på hans folk i Beirut 7 Maj och brände ner hans tv station. Det är väl bra grunder att börja med.

Ibrahim sa...

Först av allt. Rafik al-Hariri var Hizbollah vän och ville etablera nära relationer med Syrien. Dick Cheney (och CIA och Mossad) mördade honom för att tvinga Syrien att dra tillbaka sina trupper från Libanon.

Året därpå, 2006, planerade USA och Israel invadera och ockupera Libanon, vilket Seymour Hersh (The New Yorker) bekräftade under 34 dagars kriget sommaren 2006. Israel och USA hade motivet och kunskaperna.

Der Spiegel kom med rapporten. Den här anonyma källan intervjuades av självaste Der Spiegel.

Future TV är helt och hållet finansierad av USA och Egypten. Den organisationen bildades EFTER Rafik al-Hariri's död, så jag ser inte hur den kan vara hans.

Anonym sa...

Rapporten som publicerades i der Spiegel var sammanställd av en FN-kommission, vilka borde vara rätt måltavlor för din kritik. "Skjut inte budbäraren" heter det ju! Nog för att der Spiegel är en konservativt lagd tidning, men i en demokrati ska ju även kontroversiella nyheter kunna få komma fram. (och ja, även anti-Israel åsikter borde få större utrymme)

Ibrahim sa...

Det var Erich Follath som skrev artikeln. Han skrev samma artikel 2005, fast han bytte ut Syrien mot Hizbollah.

FN tillsatte en utredning, som kallas Hariritribunalen. Den tribunalen har yttrat sig i frågan och anser att anklagelserna mot Hizbollah är konstiga.

Anonym sa...

Hariritribunalen har som policy att inte kommentera enskilda mediala fall officiellt, så var du än har läst det så är det fel.

Ibrahim sa...

Hariritribunalen har vid flera tillfällen kommenterat rapporter publicerade av massmedier. Det här är inte första gången.