Politik och mellanöstern: Nytt krig i Pakistan? (Del 2)

10 maj 2009

Nytt krig i Pakistan? (Del 2)

Tidigare i veckan angreps civila människor av amerikanskt flyg och enligt afghanska källor kan ha så mycket som 150 människor dödats i enbart den attacken. Amerikanerna påstår dock att antalet rapporterade dödsoffer är "överdrivna".

På senare år har sådana angrepp blivit vardag och det är inte bara Afghanistan som tvingas lida av spontana angrepp mot civila. Även Pakistan har drabbats. Man kan ju fråga sig varför det är så. Är det p.g.a al-Qaidas påstådda markvinningar i kriget?

Under talibanregimen tills kollapsen vintern 2001 upptog den afghanska kokainindustrin enbart några få procent av världens sammanlagda produktion, men sedan den pro-amerikanska regimen tog makten har siffran ökat till närmare 90 %. Afghanistan har under USA:s kontroll blivit en knarkindustri, som självklart består av ofantliga summor pengar. En annan anledning bakom kriget mot Afghanistan är p.g.a. övriga naturresurser, som olja och naturgas.

Det sägs att Afghanistan är det nya Irak. Vad betyder det? Jag vet, miljontals dödade civila. Det är det det handlar om, att rensa Afghanistan på människor. I Pakistan är enligt FN en halv miljon människor på flykt. FN räknar med att siffran kan komma att dubbleras.






http://www.dn.se/nyheter/varlden/flodvag-av-pakistanska-flyktingar-1.862667

1 kommentar:

Anonym sa...

Usa pumpar ut oljan från kaspiska havet ut genom afghanistan .