Politik och mellanöstern: Om spionerna i Libanon och agendan i mellanöstern

04 maj 2009

Om spionerna i Libanon och agendan i mellanöstern

Ni har kanske märkt att många spioner gripits i Libanon på senare tid. Jag försökte hitta mer information om spionerna, just för att det är så intressant.

Sen i september ifjol har 8 separata celler gripits, enligt bl.a. al-Manar. Jag har ingen koll på exakt hur många personer som gripits, men vi snackar om ett 20-tal. Har märkt att cellerna tenderar att innehålla 3 personer var, med en eller två undantag. Armén föredrar att hålla så mycket som möjligt hemligt, då israeliska Mossad är inblandad. Så vi får nöja oss med det här så länge.

Det finns bevis att Mossad fört in sprängämnen i Libanon. Det talas om minst 100 kg sprängämnen, vilket är alltså bekräftat. Men med tanke på att samtliga bilbomber under åren 2005-2007 genomfördes på samma sätt, och av samma organisation, måste betydligt mer sprängämnen ha förts in, kanske runt 3-5 ton. Sen är det möjligt att samma leveranser innehöll vapen till Fatah al-Islam, men jag tror mer att de vapnen levererades direkt från Saudi Arabien, vilket Frankrike reagerade på ifjol.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=64137&language=en


Vad jag förstått har 14:e mars blocket splittrats allt mer av dessa gripanden. Ledarna för den alliansen har troligen insett att om Mossad kan köra fast i Libanon, kommer de också att göra det. Under de mest turbulenta åren (2005-2007) dök det upp bevis att Samir Geagea och Walid Jumblatt tränat upp sina egna milismän i Israel. Det 14:e mars blocket har sprungit ärenden åt USA, Israel och Saudi Arabien just för att Libanon hamnat mellan den västerländska och sionistiska agendan, och den muslimska självständighetskampen som växer upp framförallt i Iran, Irak och Palestina.

Det är just därför det kommande parlamentsvalet nu i juni är avgörande för mellanösterns framtid. Det är utifrån valresultatet de nästa stegen kommer att planeras från båda sidorna. Mossads jobb har varit att slå ner Hizbollahs militära dominans genom att förse den israeliska militären med information så att de kan börja lönnmörda höga Hizbollah ledare.

Jag är ganska säker på att Mossads verksamhet i Libanon snart kollapsar, om den redan inte kollapsat vill det säga. Men hur som helst lär detta ske väldigt snart. Det är fortfarande en månad kvar till valet. Man kanske hinner gripa resten av spionerna innan dess. Detta kommer att resultera i att 14:e mars blocket också kollapsar. Troligen försvinner inte alliansen helt och hållet, men den kommer att försvagas markant. Ett stabilt Libanon vill varken USA, Israel eller Saudi Arabien ha, just för att det gynnar inte den sionistiska agendan. Det är mycket möjligt att vi hamnar i samma situation som under våren 2003, alltså med en ny Irak-konflikt och en ny instabilitet i regionen. Det är inte förvånande att självmordsbombningar i Irak börjar igen. Barack H. Obama har lovat att lämna Irak, men det tänker sionisterna inte låta ske. Självmordsbombningarna genomförs av sionisterna för att tvinga de amerikanska trupperna stanna kvar.

Libanon kommer troligen att hamna i samma liga som Syrien och Iran. Vi lär också få höra "Hizbollahstaten" Libanon ett antal gånger. Sa jag också att man har hittat en massa oljereserver utanför Libanons kust?

Inga kommentarer: