Politik och mellanöstern: Pro-sionister i Iran anklagar Hizbollah för bombdåd

18 januari 2010

Pro-sionister i Iran anklagar Hizbollah för bombdåd

Pro-sionistiska extremister som plågat Iran med våldsamma "demonstrationer" anklagar nu Hizbollah för bombdådet mot den iranske kärnfysikern Massoud Ali Mohammadi som påstås ha jobbat med landets kärnprogram (1). President Ahmadenijad anklagade direkt USA och Israel för mordet, och ansåg att mordet hade "sionistiska drag". En av Mossads organisationer, som jobbar med att samla in information, skrev själv att det pågår ett "underrättelsekrig" i Iran (2).

Israel har sedan åtminstone 2002 försökt stoppa Irans kärnprogram på liknande sätt. Mordet på Mohammadi är därför ett ytterligare försök, som lyckades. Att anklaga Hizbollah är en direkt chock eftersom Iran och Hizbollah står varandra nära. Ett sådant påstående är minst sagt idiotiskt. Men det finns ju en agenda, och det är att splittra den muslimska världen. Detta är tydligen ett sådant försök.

De pro-sionistiska extremisterna gjorde det påståendet till Britain's Sunday Times. Detta indikerar, åtminstone för mig, att Storbritannien ligger bakom det här spelet.

1) http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/Hezbollahaccused-KillingIranianProf-1991.htm

2) http://www.debka.com/headline.php?hid=6457

Inga kommentarer: