Politik och mellanöstern: Jemen - ett till land som drabbats av Det Stora Kriget

05 januari 2010

Jemen - ett till land som drabbats av Det Stora Kriget

Kort efter bombförsöket mot Detroitplanet under jul påstod amerikanska källor att gärningsmannen fått träning och utrustning i Jemen. Det kan betyda två saker: (1) USA gör det påståendet för att rättfärdiga sina bombningar av civila människor i norra Jemen och/eller (2) en ny form av al-Qaida tar form på den Arabiska halvön.

För några dagar sen stängde USA och Storbritannien sina ambassader i Jemen för att al-Qaida hade hotat. Inget hände, och nu är ambassaderna öppna igen. Det verkar vara orimligt att hoten skulle avta i "allvarlighet" efter bara några dagar, men så är det just nu.

Jag har länge talat om kampen mellan de två grenar som utgör det muslimska folket idag, och jag har visat att det är den Iran-ledda gruppen som leder. Den Saudi Arabien-ledda gruppen, med wahhabisterna i toppen, förlorar kampen. Detta beror mest på al-Qaidas förlorade legitimitet (eftersom de verkar bara mörda muslimer numera) och även på det ökade stödet till Hizbollah, Syrien och Iran. Som sagt, Sayyed Hassan Nasrallah är den mest populäre ledaren i den muslimska världen, följd av president Mahmoud Ahmadinejad och Bashar al-Assad, Syriens president.

Det är väldigt möjligt att det finns en ny al-Qaida grupp på den Arabiska halvön som nu slåss mot USA, med tanke på bombdådet mot Detroitplanet för snart två veckor sen. Den al-Qaida som synts mest under det senaste årtiondet har genomfört dåd enbart mot muslimska länder, och länder på den Arabiska halvön har också drabbats. Jemen är ett sånt där land där al-Qaida har varit väldigt inaktivt. Men efter den upptrappade konflikten mellan Huthifolket och den jemenitiska regeringen har al-Qaida trappat upp sin verksamhet, och verkar ha riktat mesta delen av sin uppmärksamhet mot USA. Det är unikt för al-Qaida. Jag undrar, kan man kalla denna grupp al-Qaida? Al-Qaida har ju blivit synonymt med massmord på muslimer...

Visst, al-Qaida existerar egentligen inte. Al-Qaida är inte mer än den CIA-operation som "Det Stora kriget" beror på. För att kunna legitimera interventionerna i den muslimska världen måste USA få folk att tro al-Qaida existerar och att den hotar västvärlden. Så, USA har även incitament att blanda in al-Qaida i det senaste bombförsöket, även om al-Qaida inte gör det.

Jemen är det senaste landet som dragits in i det här meningslösa kriget. Vad som förvärrar konflikten är de rapporter på att somalier försöker ta sig in i landet. Det kom tidigare rapporter på att al-Shahab, en al-Qaida grupp i Somalia, försöker ta sig in i Jemen för att slåss mot USA. Somalier har ju visserligen redan iskalla relationer med USA. Men al-Shahab är ju en al-Qaida cell, och har implementerat wahhabitiska lagar i de områden de kontrollerar, liksom al-Qaida gjorde i Afghanistan under tidigare årtionden.

Al-Qaida i Somalia tog också på sig mordförsöket på Kurt Westergaard, den s.k. "Muhammed-tecknaren" vars bilder publicerades i Jyllands-posten för omkring 4 år sedan. Många muslimska grupper har hotat Westergaard, men ingen såvitt vi vet har försökt mörda honom. Så, varför försökte al-Qaida göra det? Har en ny al-Qaida vuxit fram inte bara i Jemen, utan i den muslimska världen? Eller var mordförsöket bara ett sätt för CIA att vidare skrämma upp västvärlden? Är det möjligt att "Detroit-dådet" och mordförsöket mot Westergaard kan komma att användas mot Iran?

Svaren på dessa frågor kan vara både ja eller nej. Vissa kan vara så, andra inte. Men vad jag vet är att Det Stora Kriget har trappats upp ytterligare under de senare månaderna. President Obama möter ett allt större motstånd mot Irak- och Afghanistankriget på hemmaplan. Bombförsöket mot Detroitplanet kan ge Obama mer svängrum och han har faktiskt kunnat genomföra bombräder i norra Jemen utan att möta kritik hemma. Dessutom börjar det bli mer uppenbart att USA och dess allierade ligger bakom upploppen i Iran. Daniel Ayalon, Israels utrikesminister sa för några dagar sen att utökade sanktioner mot Iran kommer inom en månad eller två. Han hoppades på att den nuvarande regimen i Iran skulle falla inom ett år, p.g.a. de sanktionerna som även Ryssland och Kina sägs ha gått med på.

Så, om vi ska tro detta, har USA lovat Ryssland och Kina mycket, och vad vi ser är att dessa länder, samt EU och Israel, fortsätter planera "Den Nya Världsordningen" i mellanöstern. De hoppas kort och gott på ett regimbyte som ska gynna övriga världen, och vilka styr den här världen? Det är sionisterna.

Kampen mellan Islam och Sionismen blir allt mer tydlig, men vi ser också en inhemsk kamp mellan den Iran-ledda gruppen och den Saudi Arabien-ledda gruppen. Sionisterna har länge stöttat den Saudi Arabien-ledda gruppen (som består av bl.a. Egypten, Jordanien, den Arabiska halvön och al-Qaida). Det är just därför världssamfundet inför sanktioner mot Iran och inte mot Saudi Arabien, som är värre än Iran. Men demokrati eller ej, det är inte viktigt. Det viktigaste för det sionistkontrollerade världssamfundet är om man är med de eller inte. Och Saudi Arabien är med, och det gör inte Iran.

Al-Jazeera om USA:s inblandning i Jemen
http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/01/20101555421900924.html


Saudier kritiserar al-Sistani, en av Shiiaislams mest respekterade lärda
http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=118353&language=en


Iran bannlyser 60 organisationer misstänkta för inblandning i de våldsamma upploppen
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8441376.stm

En intressant artikel på SvD.se
http://www.svd.se/opinion/kolumnister/olawong/varfor-gick-du-inte-bara-pa-toa-umar_4036705.svd

7 kommentarer:

Omar sa...

Mycket bra analys som vanligt.

Ibrahim sa...

Tack!

H. Flodén sa...

"vilka styr den här världen? Det är sionisterna."

Bevis? Belägg?
Nä.

Du är bara en 21-åring pratkvarn som tror dig veta något efter att ha sett för många YouTube-dokumentärer.

Senuoy sa...

Gates nästa mål är Jemen. Gates ska tydligen ha åkt till Jemen för att diskutera Al-Qaida problemen med regeringen där .

Varför ? Det kan jag inte svara på. Som du vet så är Al-Qaida en CIA ledd grupp som inte finns i verkligheten.

Ibrahim sa...

Beviset för att sionister styr världen är Israels existens. I en värld där sionister inte har makt, finns inga sionistiska stater som Israel.

Senuoy sa...

Detta är bara uppvärmningen . Obama gör allt i sin makt för att försöka uppmärksamma "Al-Qaidas" fruktansvärda terrorism. Vet ni varför ?

Jo , Han förbereder sig för att invadera pakistan. Jag kan garantera dig detta . Förr eller senare kommer CIA att störta den pakistanska regeringen och USA får därmed kontrollen över Pakistan. Detta kommer leda till mycket svåra ekonomiska besvär för KINA .

Ibrahim sa...

Mycket, mycket möjligt. Jag tror USA börjar verkligen bli rädd för Kina, så det är möjligt man vill sprida instabilitet i regionen.