Politik och mellanöstern: Nyårsdemonstrationer för Gaza

02 januari 2010

Nyårsdemonstrationer för Gaza

Demonstrationer för Gaza hölls i hela världen runt nyår till minne av kriget förra året som skördade mer än ett tusen dödsoffer. Trots att omvärlden donerat flera miljarder dollar för att återuppbygga Gaza-remsan har nästan inget kommit in till de behövande människorna. Både Israel och Egypten har stängt gränsen medan israelerna hindrar fartyg nå kusten. Gaza-remsan har blivit ett jättelikt koncentrationsläger. Kanske lite ironiskt att Israel vill ha det så...



Västvärlden har kritiserat Iran för att iranierna slagit ner flera demonstrationer på sistone, efter att demonstranterna blivit för våldsamma. Men var är kritiken mot Egypten? Demonstrationerna i Egypten är inte lika våldsamma som de i Iran, men ändå stoppas de. Att Egypten ändå stoppar dessa demonstrationer borde ha lett till en debatt här i västvärlden, men så är det inte. Sa jag inte att massmedierna bara bryr sig om Israel?...

4 kommentarer:

Senuoy sa...

Egyptens regim är den vidrigaste regim som finns just nu. I samband med en fotbollsmatch mot det muslimska landet Algeriet ska dem ha låtit egyptiska supportrar misshandlat algeriska spelare med stenar varav 5 algeriska spelare skadades med blodvite. Senare efter att Egypten vunnit matchen så blev över 70 algerier skadade och vissa till och med allvarligt skadade av egyptiska supportrar.

Problemet är att regimen sade att det inte skett något sådant trots videor , bilder och vittnessmål som bevisar attackerna. Senare vann algeriet i en playoff match som spelades i sudan ;)

Ibrahim sa...

Ja. Fotbollsbråket visar också att en stor del av Egyptens befolkning verkar leva på en annan planet. Bråket verkade gynna Mubarak-regimen med tanke på all kritik Egypten fått för sin Gaza-politik. Bråket var ett sätt att dra bort uppmärksamheten från misären i Gaza-remsan.

Det har blivit en tabu för västerländska politiker att kritisera Egypten, eftersom all kritik skulle då gynna palestinierna, och inte israelerna.

Yussuf sa...

Det är väl ingen som bryr sig om Gaza. Inte mer än långt värre platser, såsom förtryckets Iran, arabisk apartheid och folkmord mot svarta i Darfur m.m.

Varför skulle någon gråta för Gaza? De ville ju själva ha krig, eller hur? Människorna röstade in en islamisk terroristorganisation. Hamas bombade Israel i åtta år.

Då är det naturligtvis underligt att Gaza-araberna gråter som flickor när Israel sparkar deras rumpa som svar.

Det är stor skillnad mot människorna i Irak och Iran som aldrig hade valt Saddamregimen eller den Islamiska Fascistregimen i Teheran.

Ibrahim sa...

Arabisk apartheid? Iranskt förtryck? Vilken planet lever du på?

Du vet väl att Hamas tippas vinna nästa val också? Ja, palestinierna är väldigt nöjda med Hamas, just för att Hamas tar tag i problem.

Israel är en terroristregim, och palestinierna har rätt och SKA bekämpa Israel till vilket pris.

Sionisterna har bombat Palestina i 80 år, med tusentals terrordåd och massmord genom åren.