Politik och mellanöstern: Israels lönnmördare har hamnat utanför den politiska sfären

29 januari 2010

Israels lönnmördare har hamnat utanför den politiska sfären

Hamas anklagar Israel idag för att ligga bakom mordet på en Hamasledare som besökte Dubai nyligen. Mannen mördades dagen efter att han åkt till landet. Det framgår inte varför han åkte dit, men Israel har ännu inte reagerat mot anklagelserna.

För några veckor sedan mördades en kärnfysiker och professor vid Teherans Universitet av en bilbomb. Blickarna riktades direkt mot Israel och Mossad, som har en lång erfarenhet av att mörda viktiga personer. Även denna gång är folk väldigt säkra på att Mossad är de skyldiga.

Det finns egentligen inga att jämföra med, men man kan ju tänka sig att om Hamas också utförde lönnmord hade Hamas fått mycket kritik från omvärlden. CIA har ju fått mycket kritik för Northwoods-operationen och även Operation Gladio. Men Mossad har verkligen sluppit kritik. Även när Mossad mördar viktiga personer regelbundet, som i sig leder till ökad politisk instabilitet, verkar varken internationella organisationer (som FN) eller massmedierna reagera i överhuvudtaget. Så, som jag ser det får Iran och andra gärna börja mörda sionistiska ledare som var en del av Operation Gjutet bly, som ledde till mer än 1400 palestinska dödsoffer. Eller tänker FN och massmedierna reagera nu, när jag ger de den möjligheten?

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/01/201012972725269906.html


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=121827&language=en


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/israel-utpekas-for-mord-i-dubai_4169325.svd

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tyckte du att FN och Media tog avstånd när Syrien mördade Libanons president?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rafik_Hariri

Ibrahim sa...

Rafik al-Hariri var aldrig president. Men han var landets premiärminister under 90-talet.

Syrien har nekat till inblandning i mordet och inga bevis har lagts fram mot Syrien, bara anklagelser. När STL (Special Tribunal for Lebanon) släppte de "fyra officerarna" i förra året började allt fler misstänka Israel.