Politik och mellanöstern: Västerländsk konsensus om instabiliteten i mellanöstern?

20 januari 2010

Västerländsk konsensus om instabiliteten i mellanöstern?

Den libanesiska tidningen al-Tayyar skriver att Frankrike och UNIFIL-generalen Claudio Graziano "stöttar den libanesiska regeringen", men inte anser att det finns en hotbild mot Libanon. Jag har skrivit under de 20 månader den här bloggen har varit aktiv att Israel ständigt hotar Libanon och kränker dess suveränitet, både i luften, på marken och ute till havs. Under två tillfällen har totalt 3 libaneser kidnappats av israelerna. Israelerna har också flyttat på staket i Libanon och huggit ner träd. Tidvis hotar israeliska ministrar att bomba landet.

Trots detta, verkar västvärlden vara överens om att allt är frid och fröjd. Deras komplex verkar snarare handla om palestinierna. T.ex. försöker västvärlden pressa arabstaterna att ge palestinierna medborgartillstånd i de länderna de är bosatta, så att palestinierna glömmer bort sitt land. Dessutom verkar västvärldens ledare fortsätta oroa sig över israelernas säkerhet, men samtidigt ignorera det förtrycket den sionistiska terroristregimen utsätter palestinierna för.

Under de senaste 6 månaderna har både libanesiska och israeliska politiker talat om minskad risk för krig mellan de bägge länderna, men alla är överens om att det kommer att bli krig. Det handlar inte längre om det blir krig, utan när. Den enda lösningen verkar vara krig, med tanke på att västvärlden än idag vägrar pressa Israel för att sätta stopp för den onda cirkeln. Glöm sanktionerna mot de illegala bosättningarna på Västbanken, det behövs en RIKTIG bojkott av den sionistiska terroristregimen!

Så, inget nytt från mellanöstern. Allt fortsätter som det har gjort i 6 årtionden. Intressant, inte sant?...

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/Paris-Hariri-Graziano-Israelthreats-2013.htm

Inga kommentarer: