Politik och mellanöstern: Muslimer som stöttar islamofober?

24 januari 2010

Muslimer som stöttar islamofober?

En imam i Frankrike vill förbjuda alla ansiktstäckande slöjor. Han anser att eftersom kvinnor i Frankrike har haft rösträtt sedan 1945 ska de inte ha på sig vissa typer av slöjor. Nu är frågan; varför stöttar en imam islamofobiska krafter?

Det är ju så att muslimer måste kunna visa att de kan bo i främmande länder utan att drabba samman med de inhemska befolkningarna. De måste respektera den inhemska befolkningen, just för att det är deras land. Men det här landet, Frankrike, är ju en demokrati... sägs det. Och i den här demokratin sägs det finnas religionsfrihet. Alltså bör kvinnor få bära vilka kläder de vill, även heltäckande slöjor.

Koranen säger inget om heltäckande slöjor. Där står det att kvinnor ska täcka hår, hals och öron. Så, burka/niqab är lite en "overkill". Det är mer än vad Islam kräver. Men det är inte förbjudet. Men varför vill en imam förbjuda heltäckande slöjor? För att göra islamofoberna glada? Mitt svar är ja.

Vi muslimer får inte börja förbjuda saker som egentligen är tillåtna av Allah. Det är fel väg att gå. Jag som själv också tycker att heltäckande slöjor är för mycket tycker att man bör diskutera det här på en internationell nivå, givetvis bland muslimer. Inga icke-muslimer ska få inflytande. Det är ju ett problem bland muslimer. Att förbjuda vissa typer av slöjor är fel så länge muslimer inte är enade. Jag misstänker att om fler imamer uttrycker sig i frågan på detta sätt är en större konflikt att vänta. Och detta kommer naturligtvis gynna islamofoberna.

Vad vi muslimer måste göra är att sluta upp bakom de kvinnor som valt att bära heltäckande slöjor. Om vi inte gör det, vilka kommer att göra det? Och om vi muslimer börjar jobba åt islamofoberna kommer dessa bara ta mer och mer av våra rättigheter. Det börjar med slöjan, och slutar kanske med något som är mycket viktigare för oss muslimer.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/fransk-imam-vill-ha-slojforbud-1.1032077

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett problem bland muslimer?
Varför tror du så många Svenskar har en sådan fientlig inställning till burka/niqab om nu detta endast är ett problem för muslimer?

Sverige är inte mellanöstern och kommer så aldrig förbi. Tänk på _VARFÖR_ massinvandringen till Europa sker och sedan förstår du nog varför vi icke muslimer har våra problem med er så kallade klädsel.

Anonym sa...

bästa lösningen är att göra folkmord, Frankrike är duktiga på sånt, inget problem för sånt. Frankrike gillar att suga blod just när det gäller andras. Frankrike älskar att plundra och kolonisera.

Ibrahim sa...

Den enda anledningen till att folk flyr hit är för att resten av världen brinner. Flyttade folk till Europa under VK2? Tror inte det...

Jag ser inga problem med att bära niqab/burka, och förstår inte varför vissa gör det. Men tydligen finns det problem, så låt oss muslimer lösa det problemet.