Politik och mellanöstern: Dubbelmoral som folk blundar till

27 januari 2010

Dubbelmoral som folk blundar till

Varje år den 27:e januari hålls ceremonier världen över till minnet av Förintelse-offren. I år talade den israeliske presidenten Shimon Perez och sa bland annat:

"Det handlar inte om hämnd, som vi ser det, det handlar om att dra lärdom."

Ironiskt, inte sant?

Är det bara jag som reagerar starkt på att arrangörerna lät den här mördaren tala? Har man inte skadat trovärdigheten när man låter en massmördare tala? Meningen med ceremonierna är att lära sig undvika att liknande händer igen. Vad har man åstadkommit, om man låter en mördare hålla ett tal vid en sådan ceremoni?

http://www.dn.se/nyheter/varlden/israels-president-hitta-de-sista-nazistforbrytarna-1.1034500

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja. Det är lika vidrigt som när George Bush, Putin eller Ahmadinejad pratar om fred och rättvisa.
Tunga politiker är sliskiga och lömska hycklare vet väl redan de flesta, vad är nyheten här?

Martin sa...

Hur menar du att det är dubbelmoral att låta Israels president tala på minnesdagen över Förintelsen?
Det är ju i Israel som överlevare till Förintelsen bor och lever i idag. Om något så borde Shimon Peres vara komptetent att uttala sig i synnerhet eftersom han är tillräckligt gammal att ha upplevt nazisternas uppgång och fall, både i Tyskland och bland palestiniernas Haj Amin al Husseini.

Ibrahim sa...

Under de senare åren har Förintelseoffren deltagit i flera demonstrationer mot den israeliska staten p.g.a. att de är marginaliserade i samhället. Det har visat sig att Israel faktiskt inte bryr sig om dessa offer, och inte heller om det palestinska befolkningen, som lidit av sionistisk terror i mer än 80 år.

Shimon Perez representerar staten Israel, då han är president, och eftersom Israel är en lika vidrig terroristregim som Nazityskland var en gång i tiden är Perez's tal vid denna ceremoni helt oförståeligt.