Politik och mellanöstern: Franklin Lamb om al-Manar och yttrandefriheten

05 januari 2010

Franklin Lamb om al-Manar och yttrandefriheten

För några veckor sen skrev jag om att USA röstade igenom en lag som bannlyser bland annat den libanesiska TV-kanalen al-Manar. Al-Manar har blivit ett finger i ögat för sionisterna i västvärlden, eftersom den kanalen har avslöjat många skandaler och tvingat in världssionismen i en hörna. Al-Manar växer så att det knakar. Deras hemsida finns nu även på engelska, franska och spanska. Det är inte bara libaneser som tittar på deras kanal, det gör även tiotals miljoner araber från Marocko i väst till Irak i öst. Människor i hela världen läser på al-Manars hemsida varje dag.

Bara några dagar in i 33-dagars kriget sommaren 2006 bombade israelerna al-Manars huvudkvarter i Dahiye i södra Beirut. Två minuter senare sände al-Manar själva bombningen från en annan plats, vilket chockade israelerna som hoppades att det skulle vara tyst i TV-rutan i många veckor. Al-Manar har blivit därför blivit en symbol för kampen mellan Islam och Sionismen, och har deltagit i psykologiska krig med israeliska, amerikanska och brittiska kanaler... och ändå vunnit.

Nu vill sionisterna stoppa sändningarna helt och hållet. De har börjat pressa Egypten och Saudi Arabien (delägare i NileSat och ArabSat) för att stoppa sändningarna.

Franklin Lamb, boende i Beirut sen många år tillbaka, skriver mer:
http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=118387&language=en

Inga kommentarer: