Politik och mellanöstern: McCain-delegation i Libanon - talar om fred...

09 januari 2010

McCain-delegation i Libanon - talar om fred...

John McCain, som kandiderade i det senaste presidentvalet i USA, är på besök i Libanon tillsammans med en delegation och ett antal senatorer. Syftet med besöket är att stärka samarbetet mellan länderna och för att diskutera nationella och regionala problem, säger de.

Samtidigt har många libaneser samlat sig för att kritisera det amerikanska Representanthusets beslut att bannlysa TV-kanalerna al-Manar och al-Quds. Även den libanesiske presidenten Michel Sleiman riktade kritik och hoppas på att den nya lagen, som går emot principerna för yttrandefrihet, slopas.

Dessutom kommer rapporter på att Israel fortsätter kränka Libanons luftrum, samtidigt när den amerikanska delegationen möter libanesiska toppolitiker.

Det visar sig att sionisterna vet att landet är en nyckelspelare i regionen, och att landets utveckling och dess växande stöd till Hizbollah kommer att avgöra regionens framtid.

http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=119062&language=en


http://www.almanar.com.lb/newssite/NewsDetails.aspx?id=118936&language=en


http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/129074523222863370.htm


http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/en-US/129074261534120670.htm

4 kommentarer:

Senuoy sa...

Jag tror sionisternas nästa mål kommer vara Libanon. Inte för att jag spekulerar hit och dit men sionisterna har visst blivit rätt rädda nu när Hizbollah fått större fäst i landet.

Men detta år och åren framöver kommer nog vara åren då regeringar störtas och terrorist dåd ökar. Då man på sistone börjar höra allt mer om Gates Al-Qaida och hur dem hotar amerikaner. Al-Aqsa kommer också förstöras och då är vi nära domedagen och Jesus återkomst.

Ibrahim sa...

Jag hade en diskussion med min farsa om vad som kommer att hända inom de kommande åren. Jag var övertygad om att israelerna kommer anfalla hur som helst, men min farsa sa att israelerna vet att de kommer att förlora, så de kommer inte anfalla. Det låter rimligt, även om israelerna kan vara impulsiva.

Saken är att israeler tvingas tänka två gånger numera. De vet helt enkelt att Hizbollah fått Libanon att nå regional supermakt-status. McCain var i Libanon för att amerikanerna också är rädda. De vill leka kompisar med libaneserna, istället för att bara hålla sig borta.

Jag tror att endast Pakistan kollapsar, möjligen även Afghanistan. De andra länderna kan hålla emot.

Senuoy sa...

Jaså , Men jag tror nog ändå Israel håller på att förbereda sig för krig mot libanon förr eller senare då vi hört om deras nya försvarssytem som byggts. Israel kommer inte vänta allt för länge då Hizbollah blir större och större.

Och om dem vågar ? Det beror på . Men jag vet fortfarande inte om gjutet bly startades av Israel frivilligt eller av USA. T ex : Kriget mot Hizbollah 2006 ska ha finansierats av George Bush och hans kompisar. George Bush ska dessutom ha godkänt attacker mot Libanon.





Ifall nästa krig

Ibrahim sa...

Ja, du har rätt. USA är så desperat efter att få bygga en bas i Libanon att de ständigt talar om "de goda relationerna" mellan länderna. Israel är också ivrig och vill gärna testa Iron Dome systemet fullt ut när den startas någon gång den kommande sommaren. Kriget kommer onekligen. Fråga är inte om, utan när. När vet vi inte. Det kan vara ikväll eller om 10 år. Israelerna tänker göra allt för att försäkra sig att inga misstag görs som under 33 dagars kriget 2006. Tydligen har de fortfarande lite kvar att göra, som t.ex utbyggnaden av ett luftvärnssystem mot missiler med medellång räckvidd. Och innan de tar an Libanon måste de först eliminera Hamas, vilket också börjar bli ett finger i deras ögon.